({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Förläng utesäsongen med picknick

  • Lisa Hildor

Även om restriktionerna lyfts är det härligt att umgås under bar himmel! Ta med maten ut och låt skogen, bänkarna och grillplatserna i kommunen bli givna samlingsplatser och njut av höstens vackra dagar.

 

Egentligen finns det väl ingenting godare än att äta utomhus? Och korv med bröd är kanske det enklaste man kan laga, eller hur? Om ketchup och senap inte är tillräckligt, kan den enkla korvlunchen med några lätta tillbehör utvecklas till en gastronomisk njutning! Här kommer några tips:

 

Supersnabb coleslaw:

  • några nävar riven eller strimlad vitkål
  • ett par rivna morötter
  • en halv deciliter majonnäs
  • några stänk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • lite torkad dragon eller oregano

Blanda ihop allt och packa med i en matlåda. Perfekt att lägga i korvbrödet under korven, för minimalt med kladd. Glöm inte att toppa med rostad lök!

 

Inte klimatsmart att grilla? Lägg den kokta korven i en termos! Där håller den sig ätklar i det varma vattnet.

Att investera i en mattermos är ett klokt beslut för den som gillar att vara ute i skog och mark. Perfekt för pastarätter, grytor och soppor, men även för barnmat och glass (!).

För den som gillar matiga mackor är picknick perfekt! Klassiska ägg- och falukorvsmackor kan pimpas med en dijondressing, pastramimackan blir lite extra god med egenpicklad gurka, och en riktigt smakrik lagrad ost kan få sällskap av tunt skivat äpple eller syltad lök. Variationerna är oändliga och skulle inspirationen saknas är det bara att smita in på till någon av Vårgårdas mat- eller fikahandlare, som har allt man behöver för utekäk.

 

Ingen tid? Ta med lunchen ut! Värm på matlådan och slå dig ner på en bänk och ät. Ljuset och luften gör dig piggare och friskare!