({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hösttips i Vårgårda

  • Lisa Hildor

Passa på att njuta av höstens härliga färger och dofter! Packa ner kaffetermos och svampkorg och bege dig ut på någon av våra fina vandringsleder.

Hösten kan vara den bästa säsongen för vandring och utomhusaktiviteter. Luften är klarare, myggen är förhoppningsvis borta och trängseln är inte så stor på parkeringar och grillplatser. Runt Vårgårda finns alternativ både för den som vill ta en skogspromenad med barnen och den mer äventyrliga som inkluderar övernattning under bar himmel i sin vandringsplan. 

Höstvandra i Vårgårda

På vår sida Vandra i Vårgårda kan ni enkelt botanisera och jämföra längd och framkomlighet. Och varför inte kombinera vandringen med ett uppfriskande höstbad? Kvinnestadsleden och Storsjöleden går förbi flera fina badplatser med grillplatser.

Finns det något godare än att äta ute?

Besök gärna vår sida med picknicktips! Det behöver ju inte vara krångligt att äta ute.

Svamp på bakgården

Den som är sugen på en svamptur behöver inte ens lämna Vårgårda, utan kan traska upp på Kesberget med svampbok och korg. Här erbjuds även elljusspår och downhill-cykling med flera olika nedfarter. Förutom den härligt gula kantarellen finns det ofta gott om soppar, trattkantarell, kremlor, bläcksvamp och blomkålssvamp i våra skogar och marker. Är du osäker på vad som är ätligt? Ta hjälp av en svampbok eller app! 

 

Gå gärna in på Naturvårdverkets hemsida och uppdatera er kunskap om allemansrätten innan ni beger er ut i skog och mark.

Dags att testa en ny sport?

I Vårgårda finns det goda förutsättningar att hitta flåset i höst! Efter en tids renovering öppnar Badet igen, och erbjuder både motionssim och vattenträning. Eller varför inte testa Padel? I Vårgårda finns två fina hallar med generösa öppettider. Och bara för att det är höst är ju inte golfsäsongen över! Passa på att slå ut sommaren på vår fina golfbana.

 

 

Ha en härlig höst!