({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Pilgrimsvandra

Pilgrimsvandra i sommar med Svenska Kyrkan i Vårgårda

Det är något speciellt med att vandra. Man liksom får tänka klart tankar då. Det som är överflödigt försvinner när skosulans monotona möte med marken och plötsligt får man en insikt, som aldrig skulle kunnat födas i det vanliga livsbruset. Gud får helt enkelt mer talutrymme när vi rör oss på olika sätt och vi blir bättre på att lyssna när vi länmnar vår vardagsmiljö och kan släppa alla måsten. Det kan vara viktigt att ha ett mål att gå till, men det är vägen som är mödan värd, som Karin Boye säger.

Under Medeltiden var Europa livligt trafikerat av pilgrimer, människor som var på väg mot olika religiösa mål, såsom Nidaros, Rom och Jerusalem. Många människor hade inte möjlighet att ta sig så långt och då blev kyrkor på nära håll ett mål istället. Även om det var viktigt att ha ett mål att gå till var reflektionstiden under vandringen minst lika betydelsefull. Idag ser vi att pilgrimsvandringen har kommit tillbaka och blivit ett sätt för nutidsmänniskan att landa i sig själv, ta ut kompassriktningen för nästa steg i livet och leva i långsamhet, enkelhet och tystnad - ingredienser som ofta är en bristvara i dagens samhälle.

PILGRIMSKVÄLLAR

Tisdagar i juni och juli samlas vi vid Algutstorp kyrka kl 18:30 för kortare pilgrimsvandringar (max 5 km). Medtag matsäck. Vandringarnas tema utgår från pilgrimens sju nyckelord. Ingen föranmälan eller kostnad. Vandringen avslutas vid Algutstorp kyrka. Pilgrimsvandringarna leds av församlingens präster och diakoner.

Tisdag        15 juni ”Frihet”

Tisdag        22 juni ”Enkelhet”

Tisdag        29 juni ”Tystnad”

Tisdag        6 juli ”Bekymmerslöshet”

Tisdag        13 juli ”Långsamhet”

Tisdag        20 juli  ”Andlighet”

Tisdag        27 juli ”Delande” med nattvardsfirande