({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Holsgärde

  • 21 jun, 2021
  • Elisabeth Gideskog

En fin Kulturstig som bjuder på fin natur omgiven av en mängd gravkullar. Den är 4,2km, och det är start och stopp vid Hols kyrka där parkering finns. I äldre tider var denna väg, som förband Bäne-Hol-Kärtared, livligt anlitad, mest av torpare. Vid en av backarnas slut behövs en vila ”pustestund”. Precis så var det för torparen som hade en tung börda på ryggen, 50 kg eller mer. Eftersom bördan var tung och svår att lyfta upp så kunde man vid dessa ”pustestenar” sätta sig och vila ett tag med bördan kvar på ryggen.

Runt leden finns dessa berättelser att läsa.

Startpunkten för att finna lösenordet är vid parkeringen nedanför kyrkan vid in-formationstavlan. Följ lilavita ledmarkeringen mot Flora Dekor. När du svängt in till höger på leden kommer du strax till en domarring, håll utkik, någonstans där finns lösenordet. Fortsätt gärna runt hela denna vackra led, sitt ned en stund och njut av sommarsolen!

 

Maila in svar till tavling@vargarda.se under v28. 12-18 juli. Observera: endast personer över 18år har chans att vinna presentkort till Vårgårda centrumförening.

2021 är det Friluftslivets år. kommun vill inspirera till Friluftslivets år genom Skattjakten. Vi har med-vetet valt platser som inbjuder till vandring och aktivitet i naturen. Tipsa era vänner om Skattjakten, gå en vandring, ät en picknick i skogen, bada i en sjö. Njut av vår Svenska Natur!

Tagga gärna era inlägg med #luftenarfri & #vargarda