({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början

Västgötaturen

Under sommaren förvandlas Skaraborg till en fantastisk lekplats för både stora och små - ett riktigt familjeäventyr med andra ord. Längs en rundtur hittar du Skandinaviens största vattenpark, ett sagoslott från 1200-talet, en superspännande fästning, en vindlande kanal och Sveriges bästa äventyrsbad. Och en massa andra skojigheter däremellan. Här finns alla möjligheter till en spännande semester, oavsett om det handlar om en utflykt, weekend eller minisemester med barn. Det är bara att boka boende och ta en tur. Varmt välkommen i sommar!

Skara sommarland

Skara sommarland är Skandinaviens största vattenpark. Med fyra miljoner liter vatten och 45 roliga attraktioner är det här en plats för dig som aldrig vill att det roliga ska ta slut.

Läckö slott

Läckö slott är ett resmål för både barn och vuxna. Här finns det upplevelser för alla, oavsett om du är historieintresserad, vill titta på barnteater, paddla ut på sjön, vandra i naturen, ta en fika, äta en god middag eller bara spendera en stund i sagolikt vackra miljöer.

Karlsborgs fästning

På Karlsborgs Fästning finns förutom en genuin historisk miljö finns här ett stort militärmuseum och spännande äventyrsturer i fästningens underjordiska gångar. Här finns också den fartfyllda Jakten på den försvunna guldreserven - en spännande lagtävling där man på tid löser gåtor och klarar utmaningar.

Arena Skövde

Arena Skövde är Sveriges bästa äventyrsbad. Om du älskar vatten, plask, plums och fartfyllda attraktioner är det här ett resmål du inte får missa. Förutom det prisbelönade äventyrsbadet finns här också ett härligt grönområde med stora gräsmattor och mysiga picknickplatser.

Göta kanal

Att cykla längs Göta Kanal är en skön sommarupplevelse för hela familjen. Här kan ni känna på kanallivet på riktigt, kolla in slussningar, ha picknick i det fria, plaska med leksaksbåtar i minikanalen i Norrkvarn och en himla massa annat kul. Det finns många möjligheter och cykelpaket att välja bland.

Mer skoj för pengarna!

Med Västsverige-appen får du fina erbjudanden på samtliga av turens besöksmål, men även på andra kul saker längs vägen och i övriga Västsverige. Appen finns för både iPhone och Android.

Destination