({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vintervandring i Västsverige

6 mysiga vandringspaket

Snöra på dig vandringsskorna och ge dig ut och upplev det trolska Dalsland i vinterskrud, snöbeklädda klippor i skärgården eller vacker vandring i kulturlandskapet vid Hornborgasjön och Kinnekulle. Väl tillbaka på hotellet väntar hembakade godsaker, värmande dryck och vällagad middag.

7 tips för din vintervandring

  • Du kan vandra året om, men tänk på att det är begränsat med ljusa timmar under vinterhalvåret. Du behöver därför planera din vandring väl och inte göra för långa dagsetapper. Tänk på att tempot ofta blir långsammare under vintern eftersom det kan vara halt eller snöigt.
  • Kika en gång extra på vädret innan du vandrar och anpassa vandringen utefter det. Har det varit minusgrader ute så blir det snabbt halt. Då kan det vara bättre att välja en kortare vandring och undvika leder som går på klippor.
  • Många av vandringslederna ligger i närheten av tåg- eller busstationer. Sök din resa i Västtrafiks reseplanerare eller i appen To Go.
  • Klä dig enligt lager på lager-principen. Då kan du enkelt ta av ett plagg så att du inte svettas i onödan och blir blöt och börjar frysa. Du kan även sätta dig på mer kläder när du stannar och tar rast. Underställ är bra om det är kallt ute.
  • Pannlampa kan vara bra att ha med sig, skymningen kommer ofta snabbare än du anar.
  • Sittunderlag är aldrig fel, och såklart något gott och energigivande för fikapausen. Gärna något varmt i din termos.
  • Glöm inte vatten. Även på vintern gör vi av med mycket vätska när vi vandrar.

Läs mer om vintervandra i Västsverige

Fler vinterupplevelser

Hitta flera spännande upplevelser, evenemang, aktiviteter och paketerade vinterresor i Västsverige.