Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

30
nov
-
21
dec

Program för Skärgården i Advent 2019 | Alla adventshelger på Hönö
Hönö Klåva

En julmarknad bland ljusklädda fiskebåtar och skärgårdshus

Varmt välkommen till Skärgården i Advent, en jultradition som arrangeras för 16e året i rad på Hönö i Göteborgs Skärgård. Nytt för i år är att julmarknaden växer och evenemanget förlängs med tre lördagar till av magisk julstämning.   

Årets datum är 30/11, 1/12, 7/12, 14/12 och 21/12!

De olika dagarna kommer fyllas med ett varierat program av musik, barnaktiviteter, lokalproducerad mat/dryck och en mängd annat som hör julen till. Hela programmet hittar du lite längre ned här i artikeln och länk årets facebookevent!

I Hönö Klåvas 20 butiker hittar du alla julklappar du behöver och i området finns inte mindre än 10 mysiga restauranger att välja mellan. Reser du med barn så får du inte missa lördag 14 december som är Barnens dag & kväll.

Fotograf: Styrsöbolaget

DIREKTBÅT T/R FRÅN GÖTEBORG ALLA ADVENTSLÖRDAGAR
Skärgårdsbåten Kungsö med servering ombord tar dig tur och retur från Stenpiren, Eriksberg och Majorna (Klippan) med två avgångar alla adventslördagar. Turlistan och prissänkta förköpsbiljetter hittar du HÄR. Barn under 12 år åker gratis i målsmans sällskap.

Väljer du den sena turen så väntar en romantisk kvällspromenad bland ljusklädda fiskebåtar och skärgårdshus tills båten går hem igen kl.20.

HANTVERKARE/FÖRSÄLJARE
Vill du vara en del av Skärgården i Advent och skapa evenemangets bästa julmarknad hittills? Anmäl dig HÄR

Utställare

Fotograf: FOTOGRAF JENNY BLAD

FÖRSTA ADVENT | LÖRDAG 30/11 & SÖNDAG 1/12 | INVIGNINGSHELG
Den första adventshelgen är Skärgården i Advent både lördag och söndag som tidigare år och utställarplatserna är fyllda till maxgränsen till invigningen så räkna med en extra stor julmarknad på gator, torg och i olika lokaler runt om i Hönö Klåva denna helg.

På Ishuset är flest utställare samlade och där är marknaden öppen ända fram till 19:30, så kommer ni efter mörkrets intåg så kan ni fynda hantverk och design på kajen bland alla ljusklädda fiskebåtar och skärgårdshus. Missa inte heller den nya utomhusmarknaden på Klåva Hamnväg som bara har öppet första adventshelgen. Alla butiker och restauranger är som vanligt julpyntade och på flera uteserveringar kan du beställa god mat och värmande dryck som hör julen till.

Utanför Fiskemuseet Hönö som har fri entré alla eventdagarna sjunger en gospelkör när m/s Kungsö anländer Hönö Klåva vid 10:35 och 16:35 på lördagen och däremellan en gång i timmen vid Anhages fiskebod.

Fina Fötters lokal delar tomten ut presenter och tar emot önskelistor från alla barn mellan 11-17 på lördagen och 11-16 på söndagen. Även det omtyckta tivolit från tidigare år är på plats denna helg.

ANDRA ADVENT| LÖRDAG 7/12 | EN MAGISK JULÖLSRESA
Lördag 7 december välkomnar vi dig som gillar öl och i synnerhet julöl för En Magisk Julölsresa. Reser du från Göteborg så startar julölsprovningen så fort du kliver på Skärgårdsfärjan Kungsö där några av våra inbjudna bryggerier välkomnar dig ombord och efter några glas på Café Kungsö har vi passerat Göteborgs Hamninlopp, Nya Älvsborgs fästning och Fotöbrön innan vi når vårt mål. På Tullhuset, Check-In, Franses, Lilling Cottage och Hotell Trubaduren, som ligger på rad längs med kajen, står sen mikrobryggerierna redo att servera dig sina goda julbrygder direkt från kranen.

Bor du på öarna och inte kommer med båten så går det självklart bra att sluta upp i Hönö Klåva och prova julöl hela dan fram tills att sista båten går hem kl.20. Polletter till ölprovningen köper ni av respektive servering.

Under timmarna du är i Hönö Klåva hinner du även besöka julmarknaden med lokalt hantverk, julhandla i ett 20-tal mysiga butiker och äta gott på någon av de 10 restaurangerna i området.

TREDJE ADVENT | LÖRDAG 14/12 | BARNENS DAG & KVÄLL
Lördag 14 december är det dags för Barnens dag & kväll. Alla barn under 12 år åker gratis med Skärgårdsfärjan Kungsö från Stenpiren, Eriksberg & Klippan. Ombord spelas jullåtar som barnen kan sjunga med i och Linda som driver Café Kungsö fixar pyssel och annat skoj under färden till Hönö.

Blåljusfordon
Dagtid kommer det vara extra mycket aktiviteter för mindre barn som att kliva på Sjöräddningssällskapet RS Rörös båtar eller provsitta brandbilar från Räddningstjänsten Öckerö. Även ambulanser och polisbilar kommer och hälsar på (med reservation för utryckning så klart). 

Hyvel-Bengt, Johnny Dyckert & Tomtens Julskepp
Tomten har bytt plats denna lördag och ankommer istället med skeppet m/s Flykt i sällskap med Hyvel-Bengt & Johnny Dyckert som underhåller med sång och musik i tomtens kabyss en trappa ned. Karaktärerna som spelas av Göteborgsmusikerna Henrik Wallgren och Per Umaerus känner ni kanske igen från julkalendern och flera barnradioserier för Sveriges Radio. Deras föreställningar har även spelats för såväl barn som vuxna på flera teatrar och folkparker genom åren. Så välkomna ombord hela familjen på en musikalisk världsomsegling om jordens bästa underverk, uppfinningar och äventyr. Flykt ligger vid kaj mellan 11-18.

Tivoli
Även denna lördag är det lilla tivolit på besök bredvid Casa Oliv mellan 11-17.

Konst WorkShop för barn
Tetiana Tkach ursprungligen från Ukraina är utbildad på konstskolan Metafora i Barcelona och kommer denna dag hålla i en konst workshop mellan 11:30-13:30. Här får alla barn skapa olika objekt med klister, saxar, material och färger.

Sång & dans
Mellan 12-14 sjunger Betels barnkör 4-5 låtar och Kulturskolans elever uppträder med dans och sång.

Dansuppvisning och lär dig dansa
Kl.16:45, strax efter att den sena turen med Kungsö anländer Hönö Klåva, startar en dansuppvisning med eleverna i Malins Dansskola och efter det kör Malin en undervisning i Street Dance och Party Dans. Prova på dansen rekommenderas för lite äldre barn och är helt kostnadsfri. Anmälan görs på plats.

Julmarknaden på Ishuset med ett 20-tal utställare har kvällsöppet även denna lördag till 19:30.

FJÄRDE ADVENT | LÖRDAG 21/12 | FINALEN MED QUIZ, JULKONSERTER, FYRVERKERIER & DROSKATURER MED HÄSTEN ULLVE
Ombord på skärgårdsbåten m/s Kungsö den 21a december har Quiz med Kajsa förberett ett klurigt julquiz som förgyller vår resa till Hönö Klåva. Kajsa kör quizet på returresan som avgår från Hönö Klåva 14:00 samt turresan som avgår från Stenpiren 15:30.

Mellan 12-18 kan alla barn åka med i vagnen bakom Hästen Ullve ihop med kuskarna Sofia och Giertz för en rundtur i området. Det kostar 20 kr att åka med och pengarna går oavkortat till Hönö Motorklubbs ungdomar. 

Finalen bjuder även på en mängd konserter både på dagen och kvällen utanför butik Kajart. Först ut är Kärra nån kören som består av inte mindre än 20 tjejer som skapar sagolik julstämning med sina fina stämmor.

13.00: Kärra nån kören

18.00: Julkonsert med Pernilla Emme och följande gäster
Vilje Sandung
Caroline Wennergren
Pär Strandberg
Helen Kessander
Jeanette Alfredsson
m.fl.

Efter det sista framträdandet ca 19:30 avslutar vi dagen med ett fyrverkeri på piren innan sista båten går hem kl.20!

ÖPPETTIDER JULMARKNADEN
Lördag 30 nov: 10:30-19:30 
Söndag 1 dec: 11:00-16:00 
Lördag 7 dec: 10:30-19:30 
Lördag 14 dec: 10:30-19:30 
Lördag 21 dec: 10:30-19:30

ÖPPETTIDER BUTIKER
Lördag 30 nov: 10:00-18:00
Söndag 1 dec: 11:00-16:00
Lördag 7 dec: 10:00-18:00
Lördag 14 dec: 10:00-18:00
Lördag 21 dec: 10:00-18:00

ÖPPETTIDER RESTAURANGER
Lördag 30 nov: 11:00-sent
Söndag 1 dec: 11:00-18:00
Lördag 7 dec: 11:00-sent
Lördag 14 dec: 11:00-sent
Lördag 21 dec: 11:00-sent

ÖPPETTIDER TOMTESTUGAN
Lördag 30 nov: kl 11:00-17:00 (I fina fötters lokal)
Söndag 1 dec: kl 11:00-16:00 (I Fina fötters lokal)
Lördag 14 dec: kl 11:00-18:00 (Ombord skeppet m/s Flykt)

GÅ ELLER CYKLA
Bor du i närheten så ställ gärna bilen. Vi har begränsat med parkeringsplatser.

BIL FRÅN GÖTEBORG
Väg 155 mot Öckerö, efter bilfärjan följ skyltning till Hönö Klåva (ca 40 min varav 10 min är en gratis bilfärja).

PARKERING
Fri parkering på platser runt Klåva samt en bemannad parkering på Hönö Arena som sköts av Hönö IS och kostar 20 kr/bil. P-vakter styr dig rätt.

BUSS
Buss 291 går hela vägen till Hönö Klåva från Nils Ericssons Terminalen. Bussen stannar även vid Järnvågen (Järntorget). Sök Hönö Klåva som slutdestination i Västtrafiks reseplanerare https://www.vasttrafik.se/. Obs! Bussen går ej med täta turer.

Kontaktinformation

Hönö Klåva EF

Västra Vägen 3, Hönö, Sverige

Hönö Klåva


Telefon:


E-post: johan@ockeroforetag.se