Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Kastor, Hummer, Hönö

UPPLEV HÖSTEN OCH HUMMERSÄSONGEN PÅ HÖNÖ

Hösten och hummersäsongen på Hönö är något helt fantastiskt. Havets svarta guld kan du njuta av på flera restauranger längs med kajen i Hönö Klåva och du kan även själv prova lyckan och följa med lokala fiskare på Hummersafari i västerhavet mellan Hönö och Vinga i Göteborgs Skärgård. Vill du lyxa till det lite ytterligare finns även paket som fyrarätters middag av dagens fångst och boende på Hönös hotell eller vandrarhem.

Hummer, Hönö

Den 23 september kl.07:00 är det Hummerpremiär och på Hönö är det också då hösten och den efterlängtade hummersäsongen officiellt startar. Hönö Klåvas butiker och restauranger har öppet året om och ett besök på Hönö under hösten när gator och klippor är lite glesare med folk är för de flesta något helt magiskt. Fiskebåtarna puttrar långsamt förbi och några av de lokala fiskarna kan du faktiskt få följa med för en upplevelse du sent ska glömma. För att du lättare ska hitta de olika hummerpaketen som erbjuds på Hönö så har vi här summerat några av guldkornen under hösten 2019.

Hummersafari, fyrarätters supé och två hotellnätter
Hoppa ombord på den mysiga fiskebåten Kastor från 1960 och låt kaptenen Lasse ta dig med på hummerfiske, fyrarätters hummersupé och två sköna hotelnätter i Hönö Klåva. Kastor visar dig sina bästa ställen under en 3-timmars fisketur och ombord finns fika med äkta hönökaka och allt som behövs för en lyckad tur. Fångsten kokar ni tillsammans i hamnen i sällskap med ett glas prosecco och avnjuter senare en fyrarätters supé av dagens fångst på Restaurang Tullhuset. Mätta och belåtna somnar ni sen på Hotell Trubaduren som ligger ett stenkast från Tullhuset på kajen i Hönö Klåva.

Alla dagar i oktober. Se vad som ingår mer och boka HÄR

Pris:

Hummersafari, supé, två hotellnätter: 3995 kr
Hummersafari, supé, en hotellnatt: 3345 kr
Hummersafari, supé: 2600 kr

Marine Event, Hönö, Hummer

Hummerpaket med trerätters supé och en hotellnatt
Följ med kapten Jhermy och Marine Events på en spännande 3,5-timmars tur där ni får delta i fisket med hummertinor längs med bergskanterna mellan Hönö och Vinga. I mitten av turen går ni i land i Vinga Hamn för fika och en guidad tur om hummerns liv och leverne. Efter fisket avrundar ni dagen med en god middag på Restaurang Nya Kroken där det bästa havet har att erbjuda serveras i form av en trerätters hummersupé med pinfärska råvoror, omsorgsfullt smaksatta med utvalda kryddor och ackompanjerat med goda såser. Somnar gott gör ni sen på Hotell Trubaduren som ligger granne med restaurangen.

Alla dagar mellan 23 september-30 november. Bokning av endast hummersafarit gör du HÄR och bokning av paket sker via mail till info@marineevent.se eller tel 0707-176655.

Pris
Hummersafari, supé, en hotellnatt: 2600 kr
Hummersafari, supé: 1800 kr
Hummersafari: 1200 kr

Havskatten, Hönö

Hummersafari, skaldjursmiddag och boende på vandrarhem
Efter en händelserik och spännande dag med både hummersafari och skaldjursmiddag på Restaurang Tullhuset väntar sängen på Havskatten, hotell/vandrarhem i Hönö Röd. På morgonen avslutas resan med en frukostbuffé innan hemfärd.

Alla dagar mellan 23 september-30 november. Se vad som ingår mer och boka HÄR

Pris: 2495 kr

Hönö Båtturer

Häng med Hönö Båtturer och den entusiastiska kaptenen Bosse på ett 3-timmars hummersafari med guidning. Turen görs ombord på fiskebåten GG100 och är ett nöje för alla åldrar. Även denna tur har fikapaus på Vinga där Evert Taube växte upp och gick i skolan.

Alla dagar mellan 25 september-30 november. Se vad som ingår mer och boka HÄR

Pris: 
1200 kr