({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman @Bruksbild

Vinterbad i Göteborgs skärgård

  • Öckerö Besöks -och näringsliv

Hett med vinterbad! Fler och fler vinterbadar och upplever friheten och havet, vill man boka bastu också finns det på en del av badställena.

Här hittar ni Vinterns badställen på norra öarna i Göteborgs skärgård, många i närheten av ställplats eller boende vid havet.
Boka Bastu

Öckerö hamn på piren; Här ligger bastun man kan boka och brygga med badstege
Intill ligger Öckerö hamncafé där man kan få sig en värmande soppa, lunch eller fika. Rättigheter & Take away.

Nimbus Öckerö; Längst ut på bryggan kan man ta sig ett dopp med utsikt över Kalvsund. Bastun intill bokar man genom Nimbus, Restaurang & café, även stugorna ligger på bryggan med egen ingång, pentry och härlig altan. Vill man boka omklädning, toa, dusch finns det i Nimbus vandrarhem Tel. 031- 962555
Öckerö Hjälvik; Omklädningshytt och badstege längst ut på badplatsen. Grillplats. Sandstrand och fin natur, slingor att promenera på. Vid Göstahallen intill Ishallen ligger skate, lek och utegym.

Hönö Klåva Hästens badplats ligger på Hönö, i närheten av Klåva. Där finns en strand, en brygga och stege på klipporna. Här kan man även ta en härlig promenad längst klippor och hav. Om man bor på ställplatsen i Klåva så är det ca 600 m promenad till badplatsen.

Björkö har underbar natur och fina badställen. Ställplatsen i hamnen är öppen även vintertid och här promenerar ut på Strömskärsleden så finns det en badstege vid Strömskär, här doppar man sig i havet medans man njuter av utsikten mot Hälsö och Knippla. Värmande dryck och mat kan man få på Björkö Pizzeria, Skeppshandeln eller Ica. Vill man övernatta så ligger Björkö sealodge och ställplatsen i hamnen och det är en kort promenad till Vandrarhemmet Skutan

Tar man färjan till ön Knippla så är Tranbärsvikens badplats en härlig plats med brygga, badstege, sandstrand och i hamnen finns livsmedelsbutik och Vandrarhemmet. Här kan man bo över med sin husbil i hamnen även nu vintertid. 

Att vinterbada är en häftig upplevelse och man övervinner sig själv, redan på 1700-talets England var det en trendig medicinsk behandling som spred sig till Sverige och Västkustens kurorter.
Idag har det blivit en ny trend och badstegarna får ligga i medans flytbryggorna tas upp på hösten. Knakande bryggor, vinterljus, vintermörker, lugnt hav, stormigt hav. Med bastu eller utan bastu!
Det kalla vintervattnet och total närvaro. Vattnets effekt är mental och fysisk. En perfekt start på dagen!

Tips när man ska vinterbada:
Bada inte själv  - Bada i dagsljus - Gå i med fötterna först - Gärna en mössa på huvudet
Bada nykter - Bada där du bottnar - Se alltid efter vart du tar dig upp innan du tar dig i vattnet

Gärna med på badet: 
Stor handduk eller badrock - En termos varm dryck - Varma kläder att klä om till - Tjock jacka och mössa om du promenerar - Tofflor är smart på kall brygga och berg - Eller sittunderlag - Håll dig i rörelse och bli inte kall 

 

                                            Hav ett skönt dopp!