({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Band som spelar musik från en scen

Fotograf: Patrik Karlsson

Fisktorget

På Fisktorget i Vänersborg bjuds det på skön musik under hela Aqua Blå – blues, rockabilly och hårdrock. Fri entré!

 

ONSDAG 5 JUNI

 

Rock- och Bluestorget kl 15.00 - 02.00

KAPTEN KRIGGE: Trubadur och quiz
Live Music Quiz och trubadurkväll med Krigge!

Kapten Krigge på Event-Krigge i Vänersborg växte upp i punk- och metal-träsket men märkte snart att det fanns en himla massa bra musik där ute man bara inte får gå miste om. Redan som liten började han skriva egen musik och framträda och märkte snabbt att det här var hans grej. Nu kan han inte få nog av uppmärksamhet och musik. Med allt från väna visor till hård metal tar han sig an det mesta i musikväg med sin gitarr och karaktäristiska sång. Men musik ska vara glädje och kan han sprida det så kan han gå hem och lägga sig att sova nöjd med sitt dagsverke. Utöver musiker så är Kapten Krigge även quizmaster, poddare och filur med fotboll som stort intresse.

 

JUST NU: Ledin Tribute

Just Nu - Sveriges Enda Ledin tribute-band, har i 10 års tid turnerat runt i Sverige och övriga Norden på Festivaler, Nattklubbar och After Beach. Just Nu bjuder på en show i rasande tempo med Ledins Alla odödliga sommar-hits! Kvällens laguppställning består av Andreas Stenfeldt, sång och Peter Rigland på gitarr.

En helkväll med Ledins låtskatt innebär en perfekt start på sommaren och Aqua Blå!

 

TORSDAG 6 JUNI

 

 

Rock- och Bluestorget kl 15.00 - 02.00

MARKUS JOHANSSON

Rocktrubaduren Markus Johansson härstammar från Tun i Skaraborg och har uppträtt på många olika ställen i landet. Han har även uppträtt i Tyskland och Norge och 2023 blev han och hans band Tall Mark & The Squinting Seagulls kontrakterade av ett skivbolag i Stockholm.

 

ERIK MEDUZA AND THE BARSEBÄCKZ

Erik Meduza and the Barsebäckz är en dynamisk fusion av rockabilly och EPA-dunk, som förnyar det musikaliska arvet efter Erik Meduzas far, Eddie Meduza. Med Erik som frontfigur, har bandet medlemmarna Tompa på trummor, Rille på gitarr och Roger på bas, där var och en bidrar med sin unika talang till bandets sound. De rockifierar EPA-dunken och blandar den med Eddies rockabilly, vilket skapar en fräsch och engagerande musikupplevelse som förenar generationer.

 

 

FREDAG 7 JUNI

 

 

BLUES-FREDAG
Presenteras av Blue Chain Vänersborg

KL. 18.00
BCBE – BLUE CHAIN BOARD EXPLOSION

Föreningens egna styrelse och föreningsband om uppstår i lite olika konstellationer då och då, på gatublues eller annat föreningsarrangemang. Blues och Rock - så klart framfört på inspiration och glädje.

BCBE: Kapellmästare Patric Karlsson – Gitarr och sång, Ove Johansson – Trummor, Andreas Johansson – Gitarr, Philip Ängehagen – Munspel, Henrik Stålheim – Gitarr och sång, Billy Lundgren – Bas.

 

KL. 19.00
BULL`S EYE

Det lokala bandet från garaget i Onsjö som levererar de riktigt sköna rock och blueslåtarna.
Under tio år så har Bull´s Eye varit förband åt svensk och internationell blueselit, samt haft egna kvällar bland annat hos musik- och bluesföreningarna i Västra Götaland. Den musik de spelar är egna favoritlåtar, alltså covers ifrån olika blues och rockmusiker - från ballader till tyngre Chicago-tradition. Låtarna har många improviserade solon med blueskaraktär samt ett drivet komp, kryddat med en skön bluesvokalists stämma.

BULL´S EYE: Frank Karlsen: Sång, munspel, gitarr, Mathias Johansson: Gitarr, Kristian Lind: Bas, Andreas Johansson: trummor.

 

KL. 20.00
BEYOND RUST

Beyond Rust spelar blues och rock på sitt eget vis med både egna låtar och covers. ”Welcome to join the Rust crowd - Peace & Love!”

Beyond Rust: Ulf Wilhelmsson – Sång, gitarr, munspel, Billy Lundgren – Bas, Jonas Nordqvist – Gitarr och sång, Robin Gustavsson – Trummor.

 

KL. 21.00
BAD BOY BOOGIE

BAD BOY BOOGIE är en bluesbaserad powertrio från svenska västkusten. Bandet bildades så sent som 2016, men alla tre bandmedlemmar har spelrutin och erfarenhet som går tillbaka till 80-talet. Musikinfluenserna sträcker sig mellan elektrifierad blues till klassisk rock från de senaste fyra årtiondena. Bandets första alster, EP:n "Under Water", består av sju egna låtar inspelade under två helger i maj och juni 2022. Tillgänglig nu via alla vanliga streamingplattformar och digitala musikaffärer.

BAD BOY BOOGIE är: Patric Karlsson - Sång, gitarr Christer Persson - Bas Leif Brolin - Trummor

 

KL. 22.30
IN BLACK

In Black, ett band från Vänersborg som främst lirar Rock´n stuff men som även smyger in en och annan stänkare. Covers av bl a Tina Turner, Jeff Healy, Creedence, Noice, AC/DC m fl. Vi ser verkligen fram emot spelningen och att tillsammans med publiken göra kvällen till en riktig fest!

 

 

LÖRDAG 8 JUNI

 

 

15.00 - 02.00 Backstage Rockbar

MARCUS LARBRING

Marcus Larbring - En trubadur med en väldigt bredd i sin musik som i känsla.
Ni kanske har sett Marcus tidigare i programmet Idol (2017) där han stod sida vid sida med Chris Kläfford och sjöng hjärtat ur sig. Innan dess så berörde han Idoljuryn till den grad att självaste Kishti Tomita rördes till tårar med hans egenskrivna låt Alone, som handlar om mobbningstiden från hans perspektiv. Sedan dess så har Marcus jobbat på heltid med musiken, både med sina shower runt omkring i Sverige, och med sitt band.

Marcus har spelat på allt ifrån campingar och krogar, till festivaler och större scener. Från Trollhättan till Kalifornien. Han tar emot önskningar av publiken så passa på att få just din favoritlåt spelad!

 

VEONITY
Power Metal från Vänersborg

Veonity är bandet som genom sina fem plattor burit powermetal-fanan högt och iklätt sig rollen som fackelbärare av äkta powermetal i samma skola som Gamma Ray, Hammerfall och Edguy. Med sitt kännetecknande sound bestående av allsångvänliga refränger samt kavalkader av tvåstämmiga gitarrer, ackompanjerade av ett jämt flöde av dubbeltramp lämnar Veonitys framträdanden ingen oberörd. Spelningen på Aqua blå är Veonitys första i den nya sättningen med Isak Stenvall (ex Lancer) på sång.

 

SEARCHING FOR SERENITY
Hårdrock från Vänersborg

Searching for Serenity sparkar åter igen in tältduken till Backstage-tältet för att leverera egenskriven rockmusik. Med en blandning av gamla och nya låtar förväntas en rejäl bartömning av högsta rang!
Bandet består av Fredrik Vintlöw (Sång), Christian Hagel (Gitarr), Tommy Mellgren (Bas), Christian Morales (Trummor)

 

KL. 23.00
COVER KINGS
Trollhättans egna rockhjältar

Legenderna från Trollhättan i Cover Kings bjuder grannkommunen på ett spektakel utan dess like! Det bjuds på de största och bästa rockhitsen genom tiderna blandat med låtar ni glömt av att ni diggar!

 

Tillbaka till Musik under Aqua Blå