({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fisktorget

Marcus Larbring
Torsdag 2 juni kl 19.00 och Lördag kl 18.00

Marcus Larbring, spelar som trubadur men ändå inte. Han har alla låtar i huvudet och använder sig inte av pärm eller padda med ackord och texter, utan låter publiken vara hans lista och tar alla typer av önskningar (förutom dansband och Eddie Meduza). Så showman är nog en bättre term, för det är precis vad han bjuder på, en riktig show tillsammans med publiken.

Han har varit med i Idol, spelat i California och är även sångare och gitarrist i rockbandet Chainsaw Holiday. Senast är han aktuell med låten "Destination" som han spelade in tillsammans med gäst-sångerskan Nikita, i Fresno, Kalifornien. Han har varit heltidsmusiker sedan 2017 och älskar det han gör.

Och nu är han åter på Aqua Blå för att ge er en riktigt rejäl show! Var inte blyga, skrik ut era önskningar och sjung med!

 

Bluesfredag
Fredag 3 juni kl 17.00 - 00.00

Presenteras av Blue Chain Vänersborg

Varmt välkommen till Fisktorgets Bluesfredag, en riktigt trevlig kväll på mysiga Fisktorget i centrala Vänersborg, på andra sidan kanalen från Sanden. Under fredagskvällen spelar inte mindre än sex band mellan kl 17.00 - 00.00. 

På scen ser vi:

Close Enough (kl 17.00)

Old Betsy's Blues Duo (kl 18.00)

Hometown Mojos (kl 19.00)

Hometown Mojos är ett bluesband från Borås med omnejd som lirar alltifrån rocking blues till rotblues och swinging jazz beroende på spelställe och publik. BB King + de andra kingarna, Muddy Waters, Elmore James, Roffe W, Sven Z, Peps P och lite Cornelis m.m. + eget finns på repertoaren.

Hometown Mojos står för en jordnära blues med mycket sväng och bred repertoar. Målet är att bjuda publiken på en kväll med överraskningar och välkända alster från de stora stjärnorna. Hometown Mojos vill väcka känslor, allt ifrån glädje & kärlek till en klubbkänsla helt nära Fleetwood Macs och Mayalls i 60-talets London. Fullt drag med inslag av härlig passion är några av bandets kännetecken.

Hometown Mojos består av:
Sven Dahlberg (trummor & sång), Tommy Söderhagen (bas), Peter Grendel (sång), Patrick Friberg (gitarr & sång), Anders Holmström (gitarr).

Honeyboy Slim & The Bad Habits (kl 20.00)

Hård¬svängande fyrmannaband från Vetlanda som är inspirerade av såväl blues som punk, men som spelar en Rock ’n’ Roll som har sina rötter i slutet av 50-talet och början av 60-talet.

Honeyboy Slim & the Bad Habits bildades 2010 av medlemmar från punk-blues-duon Five Finger Discount och New Orleans-influerade Jacob & the Jackals. Sedan dess har de turnerat både i Sverige, Europa och USA. Bandet har spelat på klubbar och festivaler som High Rockabilly i Spanien, Berlin Blues Trash och Viva Las Vegas.Nu kommer de till Aqua Blå för att få dig att shaka loss!

Honeyboy Slim & the Bad Habits består av:
Jacob Steinwall - Gitarr/Sång
Josef Steinwall - Gitarr/Sång
Sven Andersson – Bas
Linus Sollin - Trummor

Hot Dog Taylor (kl 21.00)

Hot Dog Taylor är ett sprakande, hett ”juke-jointband”, som spelar elektrifierad countryblues, 50’s and 60’s R&B-style och all annan sorts blues i samma tradition som Elmore James, Hound Dog Taylor, Lazy Lester, Jimmy Reed, John Lee Hooker, Muddy Waters, med flera. Musiken som spelas är en blandning av originallåtar och särskilt utvalda covers. Deras första CD-skiva släpptes januari 2007 och följs nu upp av albumet ”Back in Business” inspelad sommaren 2013 och utgiven på eget bolag.

Bandet består av Lönnebergas egna Willie Dixon, Lars Andersson (bas), Peter “PG” Gustavsson (sång/git/munsp), Karlskoga, som sedan 1981 varit frontman i Blueass Blues Band, ”Mr. Groove” Lennart Karlsson (trum), Vansbro, och Mikael Kähäri (git), Kopparberg, som för den stora publiken kanske mest är känd som den som så framgångsrikt i många år höll i Back Yard Blues på Åmåls bluesfestival.

In Black (kl 23.00)

In Black är ett gäng från Vänersborg som främst lirar covers på Rock n blues temat men som även smyger in en och annan stänkare. Vi ser fram emot att spela på Aqua Blå hos Blue Chain. Vid detta tillfälle ersätter Stefan Bergström Mikael Dahlbom på gitarr. Övriga i bandet är: Cecilia Löfqvist sång, Daniel Degermosse gitarr, Håkan Larsson munspel, Per Livén bas och Magnus Källgård Videll trummor. Denna kväll skall göras till en riktig fest tillsammans med publiken

 

 

ROCKLÖRDAG PÅ FISKTORGET

 

 

Nicke Borg
Lördag 4 juni kl 20.00

Efter otaliga världsturnéer - Backstage Rockbar är mycket stolta över att presentera Nicke Borg för en exklusiv spelning i Rocktältet på Aqua Blå. I över 30 år har Nicke Borg från Backyard Babies turnerat över hela världen och vunnit flertalet grammisar och andra utmärkelser. Han har turnerat med giganter som AC/DC, Mötley Crüe, Guns 'n' Roses och Social Distortion. Idag är Nicke nykter och drogfri sedan 11 år tillbaka, programledare på Rockklassiker och ständigt aktuell med sin solokarriär och med Backyard Babies.

Upplev en av Sveriges största rockstjärnor när han framför Backyard Babies-låtar i unika akustiska versioner, samt solomaterial från Nicke Borg Homeland och några riktigt coola covers.

 

Wrethov's Bryan Adams Tribute
Lördag 4 juni kl 22.00

Häng med på en riktig rockshow med Wrethov´s Bryan Adams tribute som utlovar Bryan Adams låtskatt in i kaklet. Anderz Wrethov är en framgångsrik låtskrivare och producent som ligger bakom en mängd olika artister, bl.a. Marcus & Martinus, Medina, David Lindgren och Samantha Fox för att nämna några.

Hans låtar har sålt i över 15 miljoner världen över och spelats över 200 miljoner gånger på Spotify. Han har alltid älskat att hylla sin idol Bryan Adams och har genom åren uppträtt på en rad olika festivaler.

1999 vann han en deltävling i Sikta mot stjärnorna som Bryan Adams och gick till final. Han har även vunnit hela Melodifestivalen som låtskrivare två gånger till John Lundviks bidrag Too Late For Love och Tusses A Million Voices. I senaste finalen hade han inte mindre än fyra bidrag.

 

Dirtbound
Lördag 4 juni kl 00.00

Dirtbound är ett klassiskt högenergiskt rockband som levererar svettig skön rock n roll. Bandet bildades i Bengtsfors 2020 med målet att bjuda på sväng och energi. Debutplattan är inspelad och kommer släppas innan sommaren, passa på att lyssna på nya singlarna "Play that rock n roll " och "Just do it" på någon av de digitala plattformarna.

 

Quiz med fina priser!
Söndag 5 juni kl 17.00

Ta med dig kompisarna, släkten, grannen eller hunden! Nu är det quiz som gäller i Rocktältet, med fina priser till de vinnande lagen.

 

Micke Holm
Söndag 5 juni kl 19.00

Micke Holm gästar Aqua Blå! Micke är till vardags sångare och gitarrist i hårdrocksbandet S.O.R.M från Lidköping. Utan att ha släppt ett fullt album så har S.O.R.M spelat rikligt på klubbar och festivaler i Sverige. Det har även blivit spelningar i Norge och Danmark. Bandet är signat på tyska Noble Demon och amerikabaserade managementet Extrem management. S.O.R.M har tidigare i år spelat på Backstage i Trollhättan, då gästades bandet av W.A.S.P gitarrist Doug Blair. Micke fick då äran att framföra 2 låtar från W.A.S.P akustiskt tillsammans med Doug Blair.

Med en av Sveriges bästa hårdrocksröster så bjuder han på gammal och ny rock/hårdrock på Aqua Blå. Detta får ni inte missa.

 

Monsterhead
Söndag 5 juni kl 21.00

Äras den som äras bör! Lemmy gjorde det bäst och förtjänade sin plats i rockhistorien och hans musik äro odödlig!

Monsterhead bildades 2016 för att på något sätt försöka hylla hårdrocksikonen Lemmy Kilmister och hans musik med Motörhead. Detta klassiska hårdrocksband som var grunden till den Metalscen som vi idag har och som betyder så mycket för miljontals hårdrockare världen över. Det är onekligen en tuff uppgift att försöka sig på att tolka dessa klassiker och det är en krävande uppgift som Monsterhead har tagit på sig. Uppenbarligen så verkar behovet att få höra Motörheads låtar mycket stort då Monsterhead har varit ute och spelat runt om i Sverige under den korta tid som gruppen existerat och har även fått fina recensioner från branschfolk i USA.

Nu ska det sägas att ingen kan återge det Lemmy och Motorhead gjorde men Monsterhead kommer alltid göra sitt bästa för att återskapa den känslan både rent musikaliskt och scenshowen.

"If you think you are too old to rock'n'roll then you are" Lemmy Kilmister

 

Searching for Serenity
Söndag 5 juni kl 23.00

Sista band ut för denna gången är den lokala akten Searching For Serenity, som grundades 2017 i Vänersborg. Bandet bestod då av Fredrik Vintlöw(sång, gitarr), Tommy Mellgren(bas), Christian Hagel(gitarr) och Andreas Axelsson(trummor). Denna konstellation hann med att släppa två album (Demise 2020, Human Disgrace 2021) och ett flertal singlar.

Under slutet av 2021 gick bandet skilda vägar med Axelsson och under början av 2022 anslöt Christian Morales på trummor(tidigare Descarado, Sound of a Revolution mm). Bandet släppte omgående två nya singlar (Reach, Everyday).

Nu jobbar bandet på ett nytt album samt ser fram emot livespelningar efter denna långtgående och utdragna pandemi som satt käppar i hjulen för livemusiken.