({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Patrik Karlsson

  • Fotograf: Patrik Karlsson

  • Fotograf: Patrik Karlsson

  • Fotograf: Patrik Karlsson

Visfestivalen på Hamngatan

Musikquiz med Ginger Beards
Torsdag 2 juni kl 19.30

Härlig musikquiz på Hamngatan på torsdagen med start kl 19.30. Testa era musikkunskaper mot andra och ha trevligt tillsammans medan ni lyssnar på go musik.

 

Vänersborg Jazz Academy presenterar unga musiker
Fredag 3 juni kl 16.00

Varje år inleds visfestivalen med en konsert från Vänersborg Jazz Academy av några utvalda unga musiker som får chansen att spela för Vänersborgspubliken. I år är det akademideltagarna pianisten Vallentin Lövström Wadell, från Stockholm och saxofonisten Kasper Sundby, från Göteborg som bjuder på en konsert tillsammans med vännerna Dario Fantuzzi, bas, och Mauritz Gullbransson, trummor, med material från jazzstandardsrepertoaren samt eget material.

Varmt välkomna! Arr: Vänersborgs kommun, Vänersborgs Musikförening

 

August Rex
Fredag 3 juni kl 18.00

August Rex från Trollhättan har sedan 2004 varit en flitig artist på landets visscener. Stilmässigt bottnar August i den traditionella svenska visan och han har blivit jämförd med storheter som Cornelis Vreeswijk, Peter LeMarc och Jan Hammarlund. August själv tycker att akustiska visor i den svenska sommaren, med närhet till vatten och god mat, är en oslagbar kombination.

Med sig till denna spelning har han gitarristen Dan Henriksson från Vänersborg och basisten Martin Klem från Trollhättan.

 

Emil &​ Zandra Ernebro
Fredag 3 juni kl 20.00

Redan för 15 år sedan blev Emil utsedd till ”Outstanding Player” för sin avgångsklass vid Musicians Institute i Hollywood. Därefter har han spelat med en mängd kända musiker, varit med i olika TV-program, vunnit tävlingar och fått utmärkelser. Emil är en fantastisk gitarrist som tillsammans med sin hustru Zandra förgyller Aqua Blå och Hamngatans Visfestival.

 

Kung Kaktus tolkar Cornelis Vreeswijk
Fredag 3 juni kl 22.00

Coverbandet Kung Kaktus från Trollhättan har 25 år på nacken och varierar sig mellan pop, rock och visa. De har under åren gjort många uppskattade tolkningar av Cornelis Vreeswijk och nu gästar de Hamngatans Visfestival.

Kung Kaktus: Anders Jacobsson sång/ak git, Thomas Hultbrand git, Jimmy Högfeldt keys/sång,
Mikael Tuved bas, Bjarne Brolin trummor/perc

 

Vi älskar ROCK!
Lördag 4 juni kl 15.30

För barn i förskoleåldern, som får lära sig att rocka ordentligt. 

 

P4 Nästa - direktsänd delfinal
Lördag 4 juni kl 16.00

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. När de lokala vinnarna har korats kommer en jury välja ut åtta av de som går vidare till riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4.

P4 Nästa Väst direktsänder sin delfinal från Hamngatan i Vänersborg, med start lördag 4 juni kl. 16.00. Vill man inte vänta så länge eller om man vill höra alla bidrag två gånger så är det även en öppen repetition mellan kl. 12-15 samma dag.

Se också: Öppen repetition P4 Nästa - Lördag kl 12.00 - 15.00

 

Stefan Sporsén och Viruspojkarna
Lördag 4 juni kl 18.00

Smittande sånger med Viruspojkarna

Ända sedan pandemin startade har Per Umaerus, Stefan Sporsén och Henrik Wallgren regelbundet gjort underfundiga nya texter till gamla hits, och dessutom egna nya låtar, som alla kommenterat det aktuella läget. Med stor musikalitet, ironi, hjärta och träffsäkert ordvrickande har Viruspojkarna spridit både lindring och skratt i eländet – och sånger som ”Inte hälsosamt att fira påsk i Fjällen”, "Var e nålen” och "Tantra med flera” har fått 100.000-tals visningar på nätet.

Vi bjuds på en hisnande kronologisk/musikalisk resa som tar sin början i mars-20, och fortfarande inte kommit till sin ände.

 

Taube à la West of Eden
Lördag 4 juni kl 20.00

I ett kvarts sekel har West of Eden sjungit på engelska. Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan har de framgångsrikt släppt ett dussintal skivor och turnerat över stora delar av Europa och ända bort till Kina.

Nu tar West of Eden sin kärlek till den keltiska musiken och blandar den med det svenskaste av det svenska: Evert Taube! Tankarna på att dels byta språk, dels tolka någon annans låtskatt har funnits i bakhuvudet hos bandet flera år, men först nu föll allt på plats. Resultatet är spännande, ovanligt, och samtidigt på något konstigt sätt alldeles självklart!

Framträdandet innehåller flera av Taubes allra mest välkända nationalklenoder, men det rör sig snarare om lagom respektlösa och kärleksfulla uppdateringar än om traditionstrogna tolkningar.
Så tillsammans med West of Eden kastar sig nu Evert Taubes musik loss och seglar över Nordsjön. Det blåser en Westanvind! Dags för att visor och valser får möta jigar och reelar. Välkommen med på resan!

Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin
Lars Broman: Fiol
Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo
Martin Holmlund: Kontrabas, elbas
Ola Karlevo: Trummor, bodhrán

 

Violet Green
Lördag 4 juni kl 22.00

Kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!

De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år. I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande. Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar.

Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.
Violet Green berör, roar och hänför på jazz- & bluesklubbar, stadsfestivaler, kulturföreningar, musikfolkhögskolor, pubar och sopplunch-teatrar runt hela Sverige.

 

JUST NU - Tomas Ledin-Tribute
Söndag 5 juni kl 21.00

Hamngatan välkomnar Sveriges enda Tomas Ledin-tribute på söndagen med start kl 21.00.