({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Innovatums science center

Välkommen till Innovatum District!

Upptäck Innovatum District i Trollhättan. Ett område fyllt av spännande aktiviteter och besöksmål för hela familjen. Närheten till Trollhättans Fall- och slussområde gör också området till en bra utgångspunkt för att upptäcka Trollhättans andra stora sevärdheter.

Här byggdes innan bland annat lok och turbiner men även om dåtidens industrier inte finns kvar är känslan av innovation och utveckling fortfarande stark. Innovatum District är hem åt många roliga och spännande besöksmål för såväl ung som gammal med leka och lär i Innovatum Science Center, stark bilhistoria i Saab Car Museum, industrihistoria i gamla Nohabsmedjan och mycket mer.

Fotograf: Innovatums science center

Innovatum Science Center

På Innovatums science center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen. Här finns 4400 kvadratmeter fulla med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och facinerande experiment. Det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt, ta del av information och historia.
Läs mer om Innovatums science center här

Saab Car Museum

Saab Car Museums samlingar innehåller runt 120 bilar och ungefär 70 av dem är utställda, däribland den första Saab 91001 eller "Ursaaben" som den är mer känd som från 1947. Museet erbjuder dig sina samlingar samt möte med erfarna Saabveteraner. I museets inspirerande lokaler möter du teknik- och designhistoria, nostalgi och entusiasm. Självklart har du möjlighet att från våra butiker, webbshop och museumbutik, få med dig ett minne hem.
Läs mer om Saab Car Museum här

NOHAB Smedjan

NOHABs gamla smedja är en unik industrimiljö som bevarats i skicket den var när tillverkningen en gång slutade. Här finns de gigantiska hamrarna, ugnarna och alla verktygen där bredvid. Smedjan är en av Sveriges äldsta hammarsmedjor. Idag är det åter verksamhet i smedjan. Konstsmederna Inge Dahlgren och Ivan Dahlstrand Kamiyasu har verkstad, galleri och kurser i NOHABs smedja.
Läs mer om NOHAB smedjan här

Konsthallen Trollhättan

Konsthallen Trollhättan visar årligen ett brett urval av lokal, nationell och internationell samtidskonst. I samband med Konsthallens utställningar arrangeras bland annat konstnärssamtal, guidade visningar och konserter.
Läs mer om Konsthallen Trollhättan här