Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Rune Andersson

Boka Trollhättan Vänersborg

Vi på Visit Trollhättan Vänersborg vill hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Trollhättan och Vänersborg. Därför kan du genom oss boka boende, aktiviteter och mer inför ditt besök så du inte behöver oroa dig på plats.

Boka evenemangsbiljetter

Visit Trollhättan Vänersborg säljer biljetter till flera stora evenemang i vårt område. Biljetterna kan oftast köpas både online och på plats i turistbyrån antingen i Trollhättan eller Vänersborg eller båda. Besök vår evenemangbiljett-sida och se vilka biljetter som finns tillgängliga just nu, där står också vart biljetterna finns till försäljning. Klicka här för att komma till vår biljettbokningssida. 

Boka boende

Söker du boende inför ditt besök till oss? Ingen fara, här har vi samlat alla boenden i Trollhättan och Vänersborg i en fullständig lista. Här hittar du hotell, vandrarhem, campingar, ställplatser och stugor både centralt och i mysiga idyller utanför städerna. Klicka här för att komma till vår sida om boenden

Boka paketet "Cykla i Linnés fotspår"

Vi har tagit fram vårt eget paketerbjudande till dig som vill upptäcka Trollhättan-Vänersborg på cykel. I paketet "Cykla i Linnés fotspår" ingår övernattning på vackra Albert Hotell i Trollhättan och Ronnums Herrgård i Vargön och rutten tar dig förbi flera av Trollhättan och Vänersborgs stora sevärdheter. Läs mer om paketet här och boka. 

Boka Älgsafari

Följ med upp till den unika Ekoparken Halle- och Hunneberg och möt älgen i dess naturliga miljö. Under måndagar och torsdagar från slutet av juni till slutet av augusti åker bussen från Trollhättan och Vänersborg upp på Hunneberg och Kungajaktmuseet Älgens Berg. Där besöker ni museet och äter en tunnbrödsklämma med älgkorv och lingondricka vid kåtans öppna eld. Med buss åker ni sedan runt Hunneberg tillsammans med en naturguide som berättar om djuren på berget samtidigt som ni spanar efter skogens konung och de andra vilda djuren. 

Läs mer om Älgsafarin och boka här. 

Boka Bäversafari med kanot

Upptäck de trolska sjöarna på Hunneberg med kanot och spana efter bävrar. En certifierad naturguide berättar om bävern, denna fantastiska arkitekt och hans byggnadsverk. De guidade turerna avgår under perioden maj-september och bokning krävs. Safarit tar cirka 3 timmar och startar från Kungajaktmuseet Älgens Berg.

Läs mer om Bäversafari med kanot här.

Hyra cyklar

Bästa sättet att uppleva vårt område är kanske just på cykel. Kommer du hit utan din egen cykel så finns det cykeluthyrning hos både turistbyrån i Trollhättan och Vänersborg. På turistbyråerna finns även cykelkartor och tips på trevliga cykelturer för att upptäcka området. 

I Trollhättan finns 7-växlade cyklar att hyra och i Vänersborg finns 7-växlande cyklar, 3-växlade cyklar samt tandemcykel och barnkärra.

Läs mer om cykeluthyrningen i Trollhättan.

Läs mer om cykeluthyrningen i Vänersborg.

Fiskekort

Trollhättan och Vänersborg erbjuder flera vatten att pröva fiskelyckan i. Allt ifrån stora Vänern till mindre vattendrag på Hunneberg ger stor valmöjlighet. Hos våra turistbyråer säljer vi fiskekort för Trollhättan, Vänersborg, Halleberg och Hunneberg medan för Vänern krävs inget fiskekort men du behöver fortfarande följa vissa regler som du kan läsa här. 

Du kan köpa fiskekort för Hallsjön online hos oss. Läs mer om Fiskekort Hallsjön

Golfa Runt Vänern

Köp ditt Golfa runt Vänern-kort hos oss och upplev Sveriges bästa golfrunda runt Vänern. Med kortet kan du välja mellan 17 golfbanor av varierande karaktär placerade runt om Sveriges största insjö. Läs mer om kortet och boka här.

Tåg- och bussbiljetter

Hos Vänersborgs turistbyrå vid torget i Vänersborg finns möjligheten att köpa tåg- och bussbiljetter både lokalt och till hela Sverige. Vi gör jobbet så du reser bekvämt. Vi säljer tåg- och bussbiljetter för SJ, Swebus och det lokala Västtrafik. 

Kom in till Vänersborgs turistbyrå så hjälper vi dig. Du kan också nå biljettförsäljningen på telefon 0521-100 27. Läs mer om Vänersborgs tåg- och bussbiljett försäljning här. 

Är det något annat du behöver hjälp med?

Kontakta oss direkt på telefon 0520-13509 för Trollhättan, 0521-13509 för Vänersborg eller maila till info@visittv.se så hjälper vi till. Vi ses i Trollhättan Vänersborg!