Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Rune Andersson

  • Fotograf: Roy Johansson

3-dagars cykelpaket: i Linne´s fotspår

Med cykel upplever du Trollhättan och Vänersborg på bästa sätt. Turen är närmare 7 mil och är fördelad på 3 dagar för att man ska hinna uppleva destinationens sevärdheterna och besöksmål under resan. Linnéleden är skyltad och går på cykelvägar men även på mindre trafikerade vägar. Leden är lättcyklad med få uppförsbackar om man undantar vägen upp och ned för Hunneberg som ger lite flås.

År 1746 var Carl von Linné i Trollhättan och Vänersborg på sin  Wästgötaresa. Han kom på häst från Bohuslän och fortsatte över Göta Älv vid nuvarande Trollhättan, vidare till Halle- och Hunneberg där han botaniserade, innan han red till Flo och Vänersborg. Resan tog tre dagar där han bodde på. Ni får istället uppleva resan på "stålhäst" och bo på några av våra bästa boende anläggningar. 

Dag 1 - Vänersborg till Trollhättan

Starta med att hämta ut din cykel och information på Vänersborgs Turistbyrå på Kungsgatan 9. Kommer du med bil finns 7 dagars gratis parkering centralt, parkeringskarta hittar du här.  Vi rekommenderar dig att komma tidigt så du kan starta dagen med ett besök på Café Skräcklestugan innan du cyklar en bit längst Vänern och vidare på cykelbana och gamla vägen till Trollhättan (cirka 1.3 mil).  I centrum finns både mysiga caféer och lunchrestauranger. Innan det är dags att checka in på  Albert Kök Hotell & Konferens finns massor att se och uppleva i Fall & Slussområdet

Dag 2 - Trollhättan över Hunneberg ned till Vargön

På morgon serveras en frukostbuffé innan det är dags att checka ut. Denna dag cyklar den längsta sträckan och kan välja att göra flera avstickare för att förlänga eller förkorta er cykeltur på Hunneberg och Västra Tunhem.  Linné lär ha sagt följande " Detta Tunhem låg såsom et jordiskt Paradis på sydwästra sidan af Hunneberg, där Hunneberg gjorde en wik. Prästgården, som war den wackraste ibland alla jag sedt, låg här inwid roten av Hunneberg”.

När ni kommer ned från berget ligger Ronnums Herrgård bara några kilometer bort. Här kan ni koppla av i deras relaxavdelning och avnjuta en härlig middag (förbokas och ingår ej)

Dag 3 - Vargön till Vänersborg

Efter en god natts sömn är det dags att cykla tillbaka till Turistbyrån men du behöver inte ha bråttom. Sträckan är kort men flera avstickare går att göra för att förlänga turen. På Restadgård finns en vacker Skulpturpark,  vid Brinkebergskulle sluss kan ni fika och se på när båtarna slussas på väg till eller i från Vänern.   

Bokning & Information

Cykelpaketet kostar 1595:- per person och bokas genom Vänersborgs turistbyrå. I priset ingår:

  •  1 övernattning i dubbelrum på Albert hotell  i Trollhättan inklusive frukost

  • 1 st  övernattning i dubbelrum på Ronnums Herrgård  i Vargön inklusive frukost

  • 1 flaska vatten, karta och 3 växlad cykel

På Turistbyrån i Vänersborg är startplatsen och där hämtar du cykel och får information. Välkommen med din bokning. 0521-13509 info@vistittv.se .