({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Staffan Lundgren

17
jun

Den Stora Invigningsdagen
Trollhättan

Folkfest med hela 8 invigningar och 23 aktiviteter under dagen i Trollhättan

Lördagen den 17 juni med start kl. 11.00 blir det folkfest i Trollhättan! Vi firar att den nya länken över Göta Älv är klar: Stridsbergsbron. Bron möjliggör nya flöden och gör det enklare att upptäcka fler delar av Trollhättan. Därför blir invigningsdagen en fest för hela Trollhättan – med fler invigningar på både Hjulkvarnelund- och Vårviksidan. Varmt välkomna!

Sveriges största dubbelklaffbro - Stridsbergsbron ska invigas 

Drygt 2,5 år efter första spadtaget har allt bokstavligen klaffat som det ska. Den 254 meter långa fladdermusanpassade bron över Göta Älv är på plats och förbereds för invigning.

En mängd aktiviteter, invigningar och överraskningar kommer att äga rum på båda sidor av bron. Välkommen att återupptäcka en historisk viktig del av Trollhättan i sin nya, spännande första skrud den 17 juni - Den stora invigningsdagen

En dag fylld med invigningar och roliga aktiviteter

8 invigningar
Två stadsdelar som omvandlats och utvecklats och länkas samman med Sveriges största dubbelklaffbro - Stridsbergsbron. Förutom att bron invigs så invigs även Tivolilekplatsen, Äventyrsgolfen, Vårviks Gård, två konstverk, Filfarbriken och vi firar att Stadsparken är färdig.

23 aktiviteter
Välkommen på folkfest! Här finns något för alla. Och vi utlovar minst 3 överraskningar, som vi berättar mer om snart. Håll dig uppdaterad! Det blir 13 aktiviteter för barn och familjer, 3 aktiviteter för den kunskapstörstande, 4 aktiviteter för dig som är intresserad av blommor och biologisk mångfald. 3 aktiviteter för dig som gillar kultur. 

Invigning av Tivolilekplatsen

Årets tillskott i lekplatsstaden står klart lagom till sommaren i tivolits anda. Här kan du ta er en tur i hästkarusellen, virvla runt i en snurrande kopp, köpa låtsaspopcorn i kiosken och mycket mer! Se också till att någon bemannar biljettluckan så att alla har biljetter när de väl provar någon av de olika attraktionerna. Trevlig åktur!

Tivolilekplatsen hittar ni i Lunnen som är en del av Trollhättans nya Stadspark.

Mer information om dagen presenteras på Trollhättans Stads hemsida

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Trollhättans Stad

Trollhättans historia är byggd av människor som tillsammans visat initiativkraft, mod, innovations- och handlingskraft, egenskaper som också kommer att leda oss in i framtiden.

Läs mer
Kontaktinformation

Trollhättans Stad

Gärdhemsvägen 9

461 83 Trollhättan


Telefon: +46 520 49 50 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida