Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
07
jun
-
09
jun

Saab Car Museum Festival
Trollhättan

Nu är det åter dags för Saabfestivalen i Trollhättan

Saab Car Museum Festival 2019 hålls i Trollhättan mellan den 7-9 juni. Upplev nostalgi och spännande bilhistoria vid Saab Car Museum. 

Välkommen till Trollhättan kära Saabentusiast, önskar vi på Saab Car Museum  tillsammans med de arrangerande Svenska Saabklubbarna. Vi känner oss hedrade av er närvaro och det internationella inslaget kommer att bli mycket påtagligt.

Den känslan som ni har bakom ratten på er Saab är kanske det viktigaste som binder oss entusiaster samman och vi hoppas att vi kan bjuda på ett program som kommer att inspirera er att diskutera Saab i allmänhet och synnerhet med gamla och nya vänner under veckoslutet.

Saab Car Museum Festival 2019

Temat för årets Saabfestival är Saab Design. Den unika och kända formen av exteriören, interiören, hjulen och uppmärksamheten på detaljerna som kännetecknar Saab. 

Saab Car Museum är öppet mellan kl 10-18 alla tre dagar och erbjuder inte bara sina spännande utställningar utan också Saabrelaterade seminarier. Museet är utgångspunkten för hela festivalen, som alltid. 

Fredag 7 juni blir en samlingsdag där alla Saabentusiaster samlas och umgås. Det är full aktivitet i museet med utställningar, seminarier och the Saab Talladega Slottrack etc. 

Lördag 8 juni blir troligtvis den mest fullpackade dagen då Innovatumområdet runt museet fylls med bilar och juryn letar efter världens finaste Saabar inom 12 olika kategorier. 

Söndag 9 juni blir marknadsdag, den viktigaste dagen för många, framför museet. Hitta de delar du saknar till din Saab! Det planeras även aktiviteter under Nationaldagen den 6 juni. Mer information finns på Saab Car Museums Facebook-sida här. 

Och viktigast av allt: glöm inte att en Saab är till för att köras. Användas.

Saab Car Museum

På Saab Car Museum kan du ta del av sjuttio år av svensk bilhistoria. Den första Ur-Saaben finns givetvis här, i fint sällskap av standard-, koncept- och rallybilar från fyrtiotalet och framåt. Här kan du ta del av teknik- och designhistoria och möta erfarna Saab-veteraner. Vill du ta med dig en souvenir hem ska du besöka museibutiken.

Läs mer
Kontaktinformation

Saab Car Museum

Åkerssjövägen 18

46153 Trollhättan


Telefon: +46 520 28 94 40


E-post: Skicka E-post

Hemsida: saabcarmuseum.se/