Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Shopping vs Outdoor, vad passar dig bäst?

Vi välkomnar april och firar att våren har nått Trollhättan och Vänersborg, framförallt öppnar vi upp dörrarna till efterlängtade utomhusaktiviteter och lek. April är en månad som bjuder på många spännande och härliga evenemang, både ute och inne. Många gånger kallar vi april för ”loppisens månad” så är det någon gång du skall göra loppis-fynd så är det nu. Nedan har vi listat några utav vårens höjdpunkter inom just shopping och utomhusaktiviteter som du helt enkelt inte får missa, men tro oss – det finns mer!

Shoppa och loppis-fynda!

5 april - Vårens Supershopping på Etage Köpcenter

Etage och SIBA-huset har tillsammans kvällsöppet kl.10.00-21.00 med härliga erbjudanden i butikerna. På scen mellan kl.17.00-20.00 underhåller Jonas Wadenbrandt med livemusik.

Läs mer om Supershoppingen här. 

Fotograf: VFK

7-8 april – Arenaloppis i Vänersborg

Vänersborgs Fotbollsklubb välkomnar dig in till Arena Vänersborg den 7-8 april för vårens stora loppis. För 8:e året i rad arrangeras loppisen som lockar över 56 000 besökare. 

Läs mer om Arena loppisen här. 

7 april - Loppmarknad på Träffen Båberg

Gillar du att göra fynd ska du komma till Träffen Båbergs loppmarknader. En gång i månaden fylls lokalen och parkeringen med folk och saker! En fröjd för ”sakletare”. 

Läs mer om Loppis på Träffen Båberg här

14 april - Vårmarknad på Engelbrekts Gård

Engelbrekt Gård bjuder in till den årliga vårmarknaden på gården där producenter av härliga varor kommer delta för att erbjuda kunder provsmakning och kulinarisk upplevelse. Gårdsbutiken är fylld av varor och det finns både fika och annat gott att avnjuta i vårsolen till våra duktiga musiker.

Läs mer om vårmarknaden på Engelbrekts Gård här

14 april - Temadag i Brålanda - Loppisrunda

Succérundan fortsätter i Brålanda. Besök loppisar runt om i Brålanda mellan kl 10-14. Bland annat håller Åttersruds bygdegård loppis och servering av våfflor m.m. och på Café Gula Huset är det bakluckeloppis. 

Läs mer om Loppisrundan i Brålanda här. 

Fotograf: Visittv

21 apirl - Vårmässa i Dalaborgsparken

Kom till Dalaborgsparken i Vänersborg för Trädgård- och hantverksmässa. Här kan du handla hantverk, mat och saker till trädgården. Det blir också aktiviteter för barnen och kaffeservering. 

Läs mer om Vårmässan här.

Fotograf: Okänd

28 april – Vårfest i City Trollhättan

Denna dag fylls city med familjeaktiviteter, vårkänslor, modevisning, erbjudanden i butikerna, handlare av blomster och närproducerat mathantverk. Restauranger, fik och hotell kommer ta fram frukost/brunch/lunch erbjudanden att erbjuda våra besökare.

Läs mer om vårfesten i City Trollhättan här

28 april - Bo- & Trädgårdsmässan

Bomässan är tillbaka i Arena Vänersborg och ger dig massor av inspiration, experthjälp och erbjudanden. I år besöker bland annat Tareq Taylor och Knut Knutsson mässan. I år är det också premiär för ny trädgårdsmässa med inspirerande föredrag och rådgivning. 

Läs mer om Bomässan och Trädgårdsmässan här. 

Ut i naturen

Fotograf: VisitTV

1 april - Tipspromenad med OK Skogsvargarna

Välkommen att delta på Hunnebergs tipspromenader med olika banor samt barn- och vuxenfrågor. Tipspromenaden anordnas av OK Skogsvargarna vid Bergagården på Hunneberg.

Läs mer om OK Skogsvargarnas tipspromenader här

15 april – Mulles Dag i Vänersborg

Söndagen den 15 april är alla välkomna till Granan, Skidans Hus på Kroppefjäll för att fira Mulles dag. Mulle och hans vänner kommer att lära barnen extra mycket om insekter; vilka finns, varför dom finns samt hur dom låter.

Läs mer om Mulles Dag här

22 april – Friluftsfrämjandets tipspromenad

Välkommen på en tipspromenad i vacker naturmiljö vid Öresjö mellan kl 10.00-12.00. 

Läs mer om tipspromenaden här.

Fotograf: Kungajaktsmuseet

21-22 april - Hunneberg Outdoor Mässa

Hunnebergs Outdoormässa är en aktivitets- och friluftsmässa som syftar till att locka ut människor i naturen och ta del av vad den har att erbjuda samt belysa de föreningar och företag som har naturen som arena. Som besökare kommer du att presenteras för en rad olika föreningar och företag som visar upp sin verksamhet och sina produkter.

Läs mer om Hunnebergs Outdoormässa här

28 april – Den Blå Natten

Se Trollhättans Fall- och slussområde i ny ljussättning! Välkommen till Trollhättans årliga ljuspromenad i fall- och slussområdet där naturen är i fokus och ljuset förstärker dess skönhet. Det är vår men än låter de ljusa nätterna vänta på sig och kvällen har en blå ton. En perfekt tid för ljusupplevelser.

Läs mer om Blå Natten här

Kan du inte få nog av aktiviteter eller önskar du fler tips?
Inga konstigheter, klicka här så kommer du till flera härliga evenemang!