({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Vårens höjdpunkter i Trollhättan och Vänersborg

Upplev vårens alla härliga dofter och smaker i Trollhättan och Vänersborg. Passa också på att njuta av vacker musik eller utmana dig själv på en av de många tävlingar som hålls i vårt område. Kom och njut av våren med oss!

Valborgsmässofiranden

Det är äntligen dags att välkomna våren med värme, musik och god mat. I Trollhättan och Vänersborg finns det flera valborgsfiranden att välja mellan både stadsnära och nära naturen. Besök vår Valborgssida och läs mer. 

Vårens populära kulturevenemang 

Passa på att förstärka vårkänslan med härlig musik! Under våren finns det flera bra tillfällen att lyssna på skön musik, som exempelvis under Musikveckan i Vänersborg då det blir konserter och uppträdanden i en hel vecka i Vänersborgsområdet. För dig som är intresserad av lite äldre musik så måste du besöka Tidig Musik-dagar i Trollhättan, en festival för musik från medeltid, renässans och barock. 

Trollhättans Tidig Musik- dagar

Välkommen till musikfestival där du får känna historiens musiktoner med musik från medeltiden, renässansen och barocken. Trollhättans Tidig Musik-dagar bjuder på ett omfattande konsertprogram tillsammans med medeltida danspicknick, barnföreställning och föreläsningar. 

Läs mer om Trollhättans Tidig Musik-dagar här. 

Musikveckan i Vänersborg

Mellan 21-26 maj kan du höra musik runt om i Vänersborg då den populära Musikveckan är tillbaka. Lyssna till svängig musik på Gågatekrysset, vackra toner i Vänersborgs museum eller gå på en av de många konserterna som hålls under veckan. 

Läs mer om Musikveckan här.  

Fotograf: Olle Gustafsson

Lopp- och tävlingar i vårvärmen

Utmana dina tjejkompisar på Vårruset i Vänersborg eller om cykel är mer din grej så finns cykelfesten CKW 3-dagars med inte bara tävlingar utan också många roliga aktiviteter och cykelinspiration. 

CKW 3-dagars cykeltävling

Upplev cykelfesten CKW 3-dagars i Vänersborg mellan 18-20 maj. Tre dagar med tävlingar i MTB, Grand Prix, Linjelopp och Barnlopp. På lördagen blir det också massor av andra roliga aktiviteter som exempelvis karuseller, prova elcykel och få cykelinspiration. 

Läs mer om CKW 3-dagars här.  

Vårruset

Kom till Vänersborg för årets härligaste löpfest för tjejer! Vårruset är ett lopp för alla tjejer, oavsett ålder där du kan springa, jogga eller gå. Låt detta lopp bli en formkoll, en kul grej med kompisar och kollegor eller början på ditt nya träningsliv. Häng med den 28 maj!

Läs mer om Vårruset här. 

Fotograf: Nils-Olof Larsson

Stora matupplevelser

Smaka på den lokala maten och varför inte bjuda mamma på en god middag? I Trollhättan och Vänersborg finns det mycket gott att hitta. Mellan den 5-6 maj kan du exempelvis besöka lokala matproducenter i hela Västgötalandet, tre gårdar i vårt område deltar. 

Mathantverkssafari

Besök lokala mathantverkare i Västgötalandet under helgen 5-6 maj. Totalt deltar över 25 olika mathantverkare och i Trollhättan-Vänersborg området deltar bland annat Evenstorps gård, Fristorps gård och Engelbrekt gård. 

Läs mer om Mathantverkssafarin här. 

Restaurangveckan i Trollhättan

Unna dig lite extra vardagslyx i Trollhättan mellan 14-17 maj för då pågår Restaurangveckan. Under veckan har flera av stadens restauranger härliga erbjudanden där du också kan provsmaka några av sommarmenyernas nya rätter. 

Läs mer om Restaurangveckan här. 

Mors dag hos Albert Kök Hotell & Konferens

Albert Kök Hotell & Konferens i Trollhättan bjuder in till Mors Dag då det serveras en speciell Mors Dag Meny i restaurangen. Njut av god mat och vacker utsikt över Trollhättan tillsammans. Det går självklart bra att kombinera med boende. 

Läs mer om Mors Dag hos Albert här. 

Nyheter!

Workout och hoppa så mycket du vill på Hop n Pop

Nytt för våren hos Hop n Pop är Workout på Hop n Pop som är ett roligt och effektivt träningspass på trampoliner, fyllt med massa energi och glädje. Välkommen in till en otroligt effektiv och skonsam träningsform som tränar balans, styrka och kondition. Läs mer på Hop n Pops hemsida

Under maj och juni gäller obegränsad hoppning på Hop n Pop, hoppa så mycket du orkar under en hel dag till bra pris. Läs mer på Hop n Pops hemsida

Andra höjdpunkter du inte får missa 

Här kommer några fler evenemang du inte får missa under våren i Trollhättan Vänersborg. 

Kosläpp på Evenstorps gård

Kom till Evenstorps gård och se när kossorna och kavlarna springer ut i vårsolen. Det finns också andra djur att titta på och klappa på gården och det erbjuds fika och grillat samt ponnyridning för barnen. 

Läs mer om Kosläpp på Evenstorps Gård här. 

Fotograf: Evenstorps gård

Cykelns Dag

Fira Cykelns dag den 9 maj i Trollhättan med en heldag av tipspromenad, lotteri, cykelservice och cykelworkshop. Delta i tävlingarna för chansen att vinna en cykel. 

Läs mer om Cykelns Dag i Trollhättan här. 

Hela Kronan Gungar 

Välkommen till Kronogårds torg i Trollhättan den 10 maj för en stor familjefest som bjuder på medryckande musik, god mat och festlig stämning. Föreningar och organisationer kommer finnas på plats och anordna roliga aktiviteter och du kan köpa mat från hela världen. 

Läs mer om Hela Kronan Gungar här. 

Fotograf: Steampipe

Trollywood Animation Festival

Upplev Trollywood-känslan i Folkets Hus Kulturhuset mellan den 17-19 maj. Under tre spännande dagar samlas talare från hela världen och visningar av animerade filmer. Här samlas både amatörer, elever och professionella som är intresserade av animering, spel, VFX, målning och liknande. 

Läs mer om Trollywood Animation Festival här. 

MTB-helg på Hotell Hehrne

Upptäck några av Trollhättan och Vänersborgs fantastiska mountainbikeområden. Under helgen den 25-27 maj har Hotell Hehrne MTB-helg med tre olika guidade turer kombinerat med god mat och gemenskap på hotellet. En helg som passar perfekt för dig som älskar att cykla MTB. 

Läs mer om MTB-helgen här. 

Fotograf: Peter Fredberg

Månadsvandring Hunneberg

Upptäck Hunnebergs södra randskog den 26 maj tillsammans med en erfaren naturguide från Kungajaktmuseet Älgens Berg. Museet anordnar varje månad en vandring med unikt tema. Vandringen är ca 5 km lång och tar ca 3 timmar. 

Läs mer om Månadsvandringen på Hunneberg här. 

Fotograf: Ateljé Clas