({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
20
okt
-
21
okt

Trollhättan Jazz & Blues 2023
Trollhättan

Jazz och Blues-festival under två dagar i Trollhättan

FREDAG 20 OKTOBER – LÖRDAG 21 OKTOBER
FOLKETS HUS, TROLLHÄTTAN

Årets Trollhättan Jazz & Blues presenterar internationella artister, nya stjärnskott och välbekanta namn från olika scener under två dagar.

Preliminärt program:

Fredag 20 oktober: Nils Landgren & Jan Lundgren, Kathrine Windfeld, Among Lynx och Miriam Mandipira.

Under fredagskvällen blir det såväl utblickar mot vårt södra grannland som några av våra starkaste namn på hemmaplan.

Festivalen inleds av Dafgård & Tommy Trumma, ett tvåmannaband från Göteborg med ett genuint sound och unikt sväng. Med spelningar på bl.a. Notodden Bluesfestival och Åmål Bluesfest har duon börjat göra sej ett namn på den nordiska bluesscenen. Stefan Dafgåd är årets mottagare av Åmål Annual Bluesfest Award.
https://youtu.be/aiSZAGo2ZJ8

Kathrine Windfeld har snabbt etablerat sig på den danska jazzscenen med sina enastående färdigheter som kompositör och arrangör, Till sin sextett har hon handplockat ett drömlag av unga skandinaviska och polska musiker.
https://youtu.be/5tA__8hGTXg

The Soul Family är ett nytt samarbete mellan Zimbabwefödda sångerskan Miriam Mandipira och fyra erfarna musiker från den översta pop/rock-hyllan i Danmark. ….förmodligen Danmarks allra bästa sångerska just nu” skrev Jakob Wandam, på Bluesnews.dk
https://youtu.be/ozwchQ0V3Rs

Äntligen kan vi presentera Nils Landgren och Jan Lundgren, två giganter inom svensk jazzmusik, i en intim konsert i duoformat som bjuder på en fantastisk resa mellan de svängigaste beaten och de mjukaste tongångarna.
https://youtu.be/yWM0wgzypGs

Lägg till detta kaxigt och tvärsäkra Among Lynx med sitt råa, tunga och smutsiga sound. Bandet har sin bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock och de har utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014.
https://youtu.be/xlswc8806c0

Lördag 21 oktober: Jakob Manz, Magnus Lindgren, Ina Forsman, Victoria Tolstoy, Håkan Broström & New Places Orchestra, BB & The Blues Shacks samt Ellen Andrea Wang.

Lördagskvällen innehåller något av ett tyskt tema. Här får vi möta The Jakob Manz Project som med sitt fräscha och medryckande sound har vunnit publikens hjärtan och idag är ett av de mest framgångsrika banden inom ung tysk jazz.
https://youtu.be/f2dKyI7VI9o

B.B. & The Blues Shacks är en institution inom tysk blues och har gjort tusentals spelningar och vunnit massor av priser genom åren.
https://youtu.be/kkaifYdPVyw

Den prisbelönta finska sångerskan och låtskrivaren Ina Forsman är baserad i Berlin och kommer till festivalen med sitt tyska band. Med sin kraftfulla, uttrycksfulla och honungsbrända röst framför hon egenkomponerade låtar i gränslandet mellan soul, blues, jazz och r&b.
https://youtu.be/baT5YkQ9VLM

Om det är någon som med eftertryck har bevisat att man kan skriva hits och ändå ha båda fötterna i jazzen så måste det vara den norska basisten och sångaren Ellen Andrea Wang. Hon har ett distinkt sound som är både vitalt, catchy och melodiöst. Med sig har hon den brittiske stigande stjärnan Rob Luft på gitarr och svenske veteranen Jon Fält på trummor.
https://youtu.be/9dQYAIMDYkY

Magnus Lindgren – Jazz by Four har rötterna i den moderna jazzens post-bebop, men här finns också influenser från världens alla hörn, Magnus Lindgren är idag utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.
https://www.youtube.com/shorts/jSM5KWttkrs

Under lördagen får vi dessutom möta Magnus Lindgren i en publik masterclass tillsammans med N3 jazzelever.

Viktoria Tolstoy är sedan länge etablerad som en av de ledande rösterna på den europeiska jazzscenen – kristallklar, jordnära och vibrerande, ibland vild, aldrig helt tam. Hon gör varje sång till sin, med en dynamik och utstrålning som söker sin like. Vi bjuds på en omtumlande resa mellan allvar och skoj, gråt och skratt.


Viktoria Tolstoys kvartett består förutom Viktoria själv av Krister Jonsson, gitarr, Mattias Svensson, bas och Rasmus Kihlberg, trummor.
https://youtu.be/sazZMBC_O6A

Köp din biljett här!

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Folkets Hus Kulturhuset

Folkets Hus Kulturhuset är en av de större konferens- och evenemangsarrangörerna i Trestadsområdet. Kulturhuset är en samlingsplats för kultur och nöjen i Trollhättan och är placerad mitt på gågatan. Välkommen till möjligheternas hus!

Läs mer
Kontaktinformation

Folkets Hus Kulturhuset

Kungsgatan 25

46130 Trollhättan


Telefon: +46520422500


E-post: info@trollhattan.fh.se

Hemsida: trollhattan.fh.se