({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Artist spelar för publik i Cirkus Cirkus tältet

Musik och show i cirkustältet

Välkommen till det stora cirkustältet på Hojumstunet vid Trollhättefallen och upplev bra musik i ett format där du kommer du nära artisterna. Fri entré.

Harriet Nauer - Lördag 22/7 Cirkustältet

Harriet Nauer är en svensk låtskrivare och kompositör. Hennes musik är filmisk och stämningsfull och utforskar vad vi försöker definiera mänskligt. Hennes musik väcker minnen av ikoner som Joni Mitchell och för tanken till en berättarkultur som människor har burit med sig ända sedan vi samlades runt lägerelden. Det är dåtid, nutid och framtid som flätas samman i mina melodier, berättelser och röst. Hennes fingerplock och berättande texter för tankarna till 60–70-talsmusik.

” Jag kommer att ha med mig flera musiker, jag kommer självklart spela Långa Nätter som är låten om Trollhättan. Det är en ära att få spela på tunet och det är ju Trollhättepubliken som är den bästa, vilka fina människor det bor här och vilken gemenskap man känner! Att få ge tillbaka lite till staden som man är uppväxt i är riktigt roligt och spännande!”

Bang Bang - YouTube

 

 

 

Fotograf: Jens Eliasson

Bror Gunnar Jansson – Lördag 22/7 Cirkustältet

Bror Gunnar Jansson debuterade med ett självbetitlat album 2012. 2019 fick han slutligen ett bredare genomslag även hemma i Sverige, då han medverkade i flera SVT-produktioner (bl a På Spåret och Babel) och turnerade intensivt med ett hundratal konserter runt om i världen. 2021 släpptes hans senaste, mer stonerrock-orienterade, album "Faceless Evil, Nameless Fear". 2022 släppte han två låtar som hyllning av Blind Willie Johnson som skulle fyllt 125 år.

Under 2023 spelar han in sitt sjätte album, vilket än en gång kommer visa Bror Gunnar Janssons musikaliska mångsidighet och ständiga strävan att hitta nya vägar i sitt konstnärliga universum. Oavsett om han framträder solo eller med band, släpper Bror Gunnar Jansson lös en blandning av southern gothic, blues, stoner, folk och psych.

Bror Gunnar Jansson - There's a Killer on the Loose (Official Video) - YouTube

 

 

 

Fotograf: dwphotos

Pappa Kapsyl – Lördag 22/7 + söndag 23/7 Cirkustältet

Med en kavalkad av sina mest populära dinosaurielåtar bjuder Pappa Kapsyl på en fartfylld show där rockiga köttätarlåtar blandas med stillsamma långhalsballader, allsång och roliga upptåg med publiken.

Pappa Kapsyl gör musik, böcker, videor och föreställningar om dinosaurier för barn - och deras föräldrar! Med tusen konserter bakom sig har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare.

Kom gärna förberedd till föreställningen med en dinotröja, eller varför inte en dinokeps!

Dinosauriernas Alfabet - ABC sång & video om dinosaurier för barn | Pappa Kapsyl - alfabetet ramsor - YouTube

 

 

 

Fotograf: Erika Udvardi

Melén – Söndag 23/7 Cirkustältet

MELÉN är en Malmö-baserad artist och producent med en vision att forma en ljudbild som balanserar mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska. Den Trollhättebördiga 23-åringen spelar i en unik sättning med sångpedaler, piano och synth tillsammans med musikerna Albin Andersson (bas) och Martin Liljeroth (trummor/maskiner).

Hennes musik pendlar frimodigt mellan den melankolisk indiepopen och den alternativa improvisationsmusiken, och har jämförts med internationella akter som Bon Iver och Björk. Hösten 2022 släppte MELÉN sin andra kritikerrosade EP med titeln SHIFT/WHEN - en uppföljare till debut-EP:n Mind/Math.

Astrid Melén - Rest | Sofar Malmö - YouTube

 

 

 

Fotograf: Filip Alexander

Tomas Andersson Wij – Söndag 23/7 Cirkustältet

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.

Tomas Andersson Wij - När solen färgar juninatten - Så mycket bättre (TV4) - YouTube