({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Musik och show i cirkustältet

Välkommen till det stora cirkustältet på Hojumstunet vid Trollhättefallen och upplev bra musik i ett format där du kommer du nära artisterna. Fri entré.

 

ARTISTER I CIRKUSTÄLTET

 

 

SOFIA KARLSSON

Sofia Karlsson har varit verksam i tjugo år och fick sitt stora genombrott 2005 med Svarta Ballader, som sålde platina och erhöll både svensk och dansk Grammis. Hennes tolkningar av Dan Anderssons dikter tillhör fortfarande hennes mest älskade gärningar och verkar aldrig gå ur tiden.

Det nya albumet Sånger från Broccolifälten speglar ett nytt kapitel i Sofias liv. Sånger från Broccolifälten handlar om samtiden, om perspektiv och förändring. Det handlar också om beslutet att flytta, leva ett friare liv, och framför allt ett liv med mindre stress och mer tystnad. På scen spelar hon både nytt och gammalt material tillsammans med Linnea Olsson (sång & cello) och Charlotte Centervall (sång & gitarr).

När? Lördag 16 juli kl 19.00
Var? Cirkustältet, Hojumstunet
Fri entré

Sofia Karlsson - Dalarna från ovan (YouTube)

Sofia Karlsson - Kom änglar (YouTube)

 

 

 

N3 JAZZ

N3s jazzensembler har funnits i över tio år och ungdomarna som står på scenen ikväll har varit med i många år. Det blir sväng och fint samspel när de spelar musik från bland annat The Great American Song Book.

När? Lördag 16 juli kl 18.15
Var? Cirkustältet, Hojumstunet
Fri entré

 

 

 

Fotograf: Robin Haldert

LUDWIG HART

Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu. Frågar man artisten själv säger han att han gör “sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Men det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora filmiska stämningar, påminner om Jackson Brownes och Fleetwood Mac’s 80-tal.

Ludwig Hart knyter också an till samtida amerikanska indieband, men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken och ut i världen. Som om War On Drugs haft Don Henley som husgud i stället för Bob Dylan.

Under våren och sommaren 2019 släppte Ludwig fyra singlar samt turnérade tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Senare under hösten släppte han sitt debutalbum.

När? Söndag 17 juli kl 18.15
Var? Cirkustältet, Hojumstunet
Fri entré

Ludwig Hart - Cowboys (YouTube)

 

 

 

Fotograf: Christina Ottosson Oygarden

SOPHIE ZELMANI

Vi är stolta över att kunna presentera Sophie Zelmani som ersättare för Franska Trion under Fallens Dagar. Sophie Zelmani är tillbaka med en ny singel, ”The world ain'tpretty”. Dess mörka titel till trots är det en musikaliskt medryckande karamell där driv, sväng och en ”hookig” gitarrslinga ramar in Sophies omedelbart igenkännliga röst.

Trots pandemin lyckades Sophie under förra året klämma in ett antal framträdanden. Dessa inkluderade några utsålda jubileumskonserter där hon och hennes trogna följeslagare; producenten, gitarristen och arrangör Lars Halapi, , trummisen Peter Korhonen och basisten Thomas Axelsson –firade Sophies 25 år första år som skivartist, såväl som det faktum att hon fyllde jämnt. Parallellt har hon och Halapi också arbetat på nytt material. ”The World Ain't Pretty” kan således ses som det första smakprovet från ett sprillans nytt album, som släpps i höst.

När? Söndag 17 juli 19.30
Var? Cirkustältet, Hojumstunet
Fri entré

 

 

 

Barnens favoriter i Cirkustältet

Det bjuds också på många härliga uppträdanden för barnen i Cirkustältet under Fallens Dagar. Vi får bland annat besök av Arne Alligator, N3 Sommarshoware och trolleri med Daniel Andersson. 

Barnens favoriter