Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Peter Fredberg

Cykla på Halle- och Hunneberg

På Hunneberg finns 3 st uppmärkta mountainbikeleder i varierad svårighetsgrad. I Skidbacken i närheten kan man åka Downhill. Lift finns inte så Push Bike gäller vilket betyder att man åker ner och cyklar eller går upp.

På Hunneberg finns det en rad cykelleder genom vacker natur. Tänk på att lederna är anpassade för mountain bike men det går självklart att springa och vandra på dem. 

Grön led – Södra Hunnebergsleden, 22 km

Lätt svårighetsgrad

Leden går mestadels på grusväg och startar vid Bergagården på Hunneberg. De gröna markeringarna börjar vid asfaltsvägen vid stora grusparkeringen nedanför Bergagården. Cykla ca 500 m sydväst ut på asfaltsvägen och ta sedan vänster på grusvägen mot Nyrud och följ de gröna markeringarna.

Blå led – Norra Hunnebergsleden, 17 km

Lätt till medelsvår svårighetsgrad

Leden går på motionsspår, stigar och grusväg. De blåa markeringarna börjar vid spårcentralen vid Bergagården på Hunneberg, och följer till en början elljusspåret.

Röd led – Experten, 10 km

Medelsvår svårighetsgrad

Leden går mestadels på stig. De röda markeringarna börjar ca 300 m nordost om stora grusparkeringen nedanför Bergagården. Cykla nordost ut från parkeringen på asfaltsvägen och ta in höger på stigen vid de röda markeringarna.

Relaterade sidor