({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Ulrika Lejon

Hemester i höst

Den mysiga hösten är här i Trollhättan och Vänersborg. Njut av vackra höstdagar med värmande sol och friska vindar och om regn och kyla dyker upp så kom in i värmen och njut av något gott. Hösten bjuder på en trevlig variation av möjligheter att både vara ute och upptäcka men också låta sig själv stanna inne och lyxa till det.

Upptäck höstfärgerna

Trollhättan och Vänersborg har många platser som bjuder på vackra vyer över naturen när den skiftar färg för hösten. Vandra i något av våra naturområden och ta dig upp på höjderna.

I Trollhättan finns exempelvis naturreservatet Älvrummet och utsiktsplatsen Kopparklinten där du kan se ut över skogarna som följer Göta älvs vatten. Här finns också exempelvis Ryrbäcken och Slättbergen som bjuder på spännande natur och kulturlandskap i höstskrud. Är du ute efter en skön joggingtur eller längre promenad så finns flera trevliga leder i friluftsområdena Skidstugan Strömslund och Slätthult

I Vänersborg kan du följa Vänerns strand eller kanske ta dig upp på de mäkta platåbergen Halleberg och Hunneberg. Vid Vänern hittar du exempelvis leden Vandring i Vänerstad och naturreservatet Dalbobergen. Uppe på Halle- och Hunneberg finns också flera leder att välja mellan som låter dig utforska den orörda naturen som bergen är kända för och njuta av de många färger som hösten ger. 

Se alla naturområden här

Hösttips! Kombinera en skön utedag med något grillat. Blir det kallt så kan ni värma er vid brasan och samtidigt laga mat tillsammans. Hitta grillplatser i Trollhättan och Vänersborg här!

 

Kulturella upplevelser

Kom in från de hårda och kalla höstvindarna och regnet och låt dina sinnen njuta inomhus istället. Hösten är en populär tid för kultur, att se de nya utställningarna i våra gallerier och konsthallar eller kanske besöka ett av våra museum. Känn historiens vingslag i Vänersborgs museum eller Saab Car Museum eller kanske upptäck djurlivet i Ekopark Halle- och Hunneberg hos Kungajaktmuseet Älgens Berg

För den konstintresserade så finns flera gallerier och båda städerna har var sin konsthall. Under hösten kommer utställningarna igång efter sommaruppehållet och det bjuds på lokal, nationell och internationell konst. Se pågående utställningar i vårt område här. 

Om du vågar dig ut så finns också kulturella upplevelser utomhus. Gå på en guidad tur på egen hand och upptäck historiska byggnader eller skulpturer exempelvis. Se våra guidade turer på egen hand här. 

 

Njut av hösten med familjen

Ta med familjen på höstäventyr i Trollhättan och Vänersborg, här finns något för alla åldrar. För den leksugne så finns det gott om lekplatser i båda städer, Trollhättan kallas till och med för Lekplatsstaden Trollhättan med flera roliga temalekplatser. Även i Vänersborg finns flera populära så som Roddarn och Plantaget

Uppe på Hunneberg vid Kungajaktmuseet Älgens Berg finns också Trollskogen där det finns gott om lekmöjligheter i äventyrsbanan eller spela kottegolf tillsammans. I Trollhättan finns också Innovatum Science Center med lek och experiment för hela familjen. 

Kolla gärna in vår guide med tips på aktiviteter för barnfamiljen här. 

 

Värmande gott

Sist men absolut inte minst så vill vi också slå ett slag för den mysiga känslan av att sitta inomhus en kall och blåsig kväll och njuta av något gott. Njut av vällagad god mat hos någon av våra restauranger eller värm dig med en kopp kaffe och en bakelse hos våra caféer.

Det är viktigt att njuta av det lilla i vardagen så bjud dig själv på något gott i höst i ljuset medan du tittar ut över höstvädret utanför. 

Kolla in våra restauranger här. 

Kolla in våra caféer och konditorier här.