Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Höjdpunkter 2020

Det är mycket roligt som händer under 2020 i Trollhättan och Vänersborg. Här kan du se årets höjdpunkter i båda städer. Det finns så klart mycket mer att se och uppleva så kolla också gärna vår evenemangslistning under Evenemang-fliken i menyn.

Januari

Fredag 3 - Delfinal av Polstjärnepriset, Vänersborg
Åtta unga tävlande får chansen att övertyga Polstjärneprisets jury och utöver tävlingen bjuds publiken även på andra musikaliska inslag under pausen. Fyra finalister väljs ut som tävlar i Göteborgs konserthus under Polstjärneprisets final den 5 januari. 

Lördag 4 - Trettondagskonsert, Vänersborg
Sweden Symphony Orchestra under ledning av Ulf Wadenbrandt bjuder på traditionsenlig Trettondagskonsert. Årets tema är Golden Hits som bjuder på musik av bland annat ikoner som Roy Orbison, ABBA, The Beatles och många fler. En härlig start på det nya året. 

Söndag 5 - Konsert Polstjärnepriset 2020, Vänersborg
Upplev kammarmusik och orkesterspel på högsta nivå och lyssna till spännande solister från andra länder. Ett tillfälle där de tävlande under Polstjärnepriset kan visa helt nya sidor av musiken utanför tävlingen. 

Söndag 19 - Stockholm Wind Quartet, Trollhättan
Stockholm Wind Quartet består av fyra av våra absolut förnämsta träblåsare Madeleine Johansson flöjt, Johanna Nilsson oboe, Johan Söderlund klarinett och Peter Gullquist fagott. I Trollhättan bjuder de på ett varierat program med klassiska tongångar, svenska folkmusikinspirerade harmonier och kryddig tango. 

Fredag 24 - Nisse Landgren och Vargöns Storband, Vänersborg
En fartfyllt musikfest i Vänersborgs Teater när Nisse Landgren kommer på besök. Nisse bjuder på musik i olika genrer men det är jazz- och funkmusiken som har gjort honom känd internationellt. Se honom på scen tillsammans med Vargöns Storband. 

Lördag 25 - EM i Ostronöppning 2020, Trollhättan
Eliten av Europas ostronöppnare samlas i NOVA Arena i Trollhättan och bjuder på en högklassig tävling. Besök också mat- och hantverksmässan med många utställare så som lokala mejerier, odlare, bagerier och mycket mer. På matscenen finns Wichudaporn Chaiyasaeng och lagar mat. Kom in och smaka på god mat, heja på de tävlande och köp med något hem från mässan.

Fredag 31 - Nöjeskarameller, Trollhättan
Buskiskungen Jojje Jönsson tillsammans med Matilda Jönsson och Nöjeskompaniet, Håkan Windahl och Anders Jönnson bjuder på en okomplicerad musikalisk skrattfest. Tempot är högt och sketcherna varvas med härlig musik och sång. 

Februari

Lördag 1 - Vänersborgs fördelsedag, Vänersborg
Var med och fira när Vänersborg firar 376 år! På födelsedagen blir det firande i Arena Vänersborg med kaffe och födelsedagstårta. Stadens politiker finns på plats och passa på att träffa företrädare för några av kommunens olika verksamheter. 

Fredag 7 - En kväll med Robert Gustafsson, Trollhättan
Den populära komikern Robert Gustafsson kommer till Trollhättan med sin föreläsning "Tomgång, Framgång, Rundgång" som handlar om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt - våga se vad som finns bakom dörren.

Lördag 8 - Modelltågmässa, Trollhättan
Efter en lyckad mässa 2019 så är Modelltågmässan tillbaka även i år på Kalaskoket Fasetten. I år är det till och med rekordmånga utställare, hela 19 stycken. Kom och se utställningen med modelltåg och järnvägar och handla något med dig hem.

Fredag 28 - Lördag 29 - Tattoo Meltdown 2020, Trollhättan
En av Sveriges populäraste taturingsmässor där över 150 tatuerare från hela världen samlas under ett och samma tak. Gästerna bjuds på liveband, eldshow, modevisningar och tävlingar. Det blir också en mässa riktad till familjen med kids corner, barnshower, trollkarlar och mer.

Lördag 29 - The Booze Brothers, Vänersborg
Välkommen på en kväll fylld med Blues och Rock'N'Roll när The Booze Brothers kommer till Vänersborg. Lyssna till bandet vars musik har inspirerats av giganter som Freddie King, Eric Clapton, ZZ Top och Rolling Stones.

Mars

OBS! På grund av COVID-19 har flera evenemang under mars månad ställts in eller flyttats fram

Måndag 16 - Fredag 20 - Restaurangvecka, Trollhättan
Smaka på Trollhättan då flera av stadens restauranger ställer upp med härliga erbjudanden. Det blir specialmenyer där du får både smaka på klassiker och nyheter. Passa på att provsmaka några av sommarmenyernas nya rätter.

April

OBS! På grund av COVID-19 har flera evenemang under april månad ställts in eller flyttats fram

Fredag 24 - Söndag 26 - Bomässa 2020, Vänersborg - INSTÄLLT 2020
Få experthjälp och inspiration samt ta del av massor av erbjudanden när Bomässan med Trestads Trädgårdsmässa och nya Dryck & Deli kommer till Arena Vänersborg. Få svar på dina frågor och inspireras hur du ska bygga om där hemma eller ändra i trädgården.

Lördag 25 - Den Blå Natten 2020, Trollhättan - INSTÄLLT 2020
Trollhättans årliga ljusfestival är tillbaka i Innovatumområdet, en kulturnatt med lysande upplevelser. Det blir ett spännande program, lokala företag håller öppet i området och var med och vandra i ljuspromenaden.

Onsdag 29 - Dansens Dag, Vänersborg - INSTÄLLT 2020
Fira Dansens Dag i Vänersborg med familjeföreställningen Miramos från det integrerade danskompaniet Spinn. Det blir en lekfull och ordlös föreställning i mötet mellan dans, teater och musik.

Maj

OBS! På grund av COVID-19 har flera evenemang under maj månad ställts in eller flyttats fram

Fredag 1 - Kosläpp på Evenstorps Gård, Brålanda
Traditionsenligt och mycket populärt kosläpp på Evenstorps Gård utanför Brålanda med tillhörande barnaktiviteter och öppen gårdsbutik. Mer information kommer.

Lördag 2 - Söndag 3 - Mathantverkssafari, Trollhättan och Vänersborg
Ta chansen att upptäcka mathantverk i VästgötaLandet. Träffa producenterna bakom maten och besök deras gårdsbutiker under helgen. Mer information kommer.

Torsdag 7 - Vårruset, Vänersborg - INSTÄLLT 2020
Härlig löpfest för tjejer som ger 2,5 km eller 5 km löparglädje. Samla kompisgänget eller kollegorna som en formkoll eller början på det nya träningslivet. Vårruset är ett lopp för alla tjejer och du kan gå, jogga och springa. Banan går genom centrala Vänersborg med start och mål nära Vänerns vatten.

Torsdag 7 - Söndag 10 - Trollhättans Tidig Musik-dagar, Trollhättan - INSTÄLLT 2020
En fyra dagar lång festival för medeltids-, renässans- och barockmusik som arrangeras för nionde året. Lyssna till musiken från förr av artister från när och fjärran i Trollhättan under ett flertal konserter runt om i staden.

Fredag 8 - Söndag 17 - Musikveckan, Vänersborg
Sköna maj bjuder på Musikvecka i Vänersborg, en tradition med många år på nacken och bjuder på musik runt om i staden för dess innevånare och besökare. Mer information kommer. 

Lördag 9 - Streetfest, Vänersborg
Den 9 maj flyttar butiker, restauranger och kaféer ut och fyller Gågatan och centrum för att ha en grymt rolig heldag. Kolla in butikernas utbud, shoppa loss, fika, kolla på dans och testa på att dansa själv, modevisning, utmaningar och mycket mer, en ordentlig streetfest. Läs mer.

Lördag 9 - Söndag 10 - Bikedagarna 2020, Trollhättan - INSTÄLLT
Välkommen till Bike i Trollhättan för de populära Bikedagarna där du kan ta del av oslagbara erbjudanden från de främsta leverantörerna av MC, kläder och tillbehör. På plats finns också ca 50 demohojar för provkörning. Under dagen blir det också stuntshow och andra aktiviteter.

Torsdag 14 - Lördag 16 - Trollywood Animation Festival, Trollhättan - INSTÄLLT 2020
Festivalen för dig som är intresserad av animering, spel, VFX, målning eller något annat i detta område, oavsett om du är professionell eller nybörjare. Ta chansen att nätverka, lyssna till spännande seminarier och se animerade filmer.

Torsdag 21 - Hela Kronan Gungar, Trollhättan - INSTÄLLT 2020
Årets stora familjefest på Kronogårds torg med medryckande musik, god mat och festlig stämning. Föreningar och organisationer visar upp sig och ordnar roliga aktiviteter och här finns mat från hela världen för dig som är hungrig.

Lördag 23 - Superloppis, Vänersborg
Sälj dina prylar eller fynda hos någon av de många säljarna. Här finns det plats för 400 bord i 8000 kvm stora Arena Vänersborg. Under Superloppis 2019 besökte ca 4000 personer arenan. Läs mer. 

Lördag 23 - Söndag 24 - Arenaloppis, Vänersborg
Den årliga Arenaloppisen i Arena Vänersborg är tillbaka. Det blir två dagar fyllda med loppisfynd och ett utmärkt tillfälle för sakletare att hitta något nytt och spännande från de många utställarna. Läs mer. 

Lördag 30 - Bilutställning i Folkets Park, Trollhättan
Den otroligt populära bilutställningen och cruisingen i Folkets park och centrala Trollhättan är tillbaka. Kom och se veteraner och utställare stå parkerade vid Folkets Park och centrum fylls med veteranbilar som kör runt. En spännande dag för hela familjen. Läs mer.

Juni

Fredag 5 - Söndag 7 - Aqua Blå-festivalen 2020, Vänersborg
Vänersborgs största festival, en årligt återkommande folkfest som under tre dagar förvandlar staden till ett pulserande festivalområde med massor av aktiviteter för hela familjen. Underhållning från fem scener, barnaktiviteter, utställare, tävlingar, uppvisningar, marknad, tivoli och mycket mer. Välkommen till en härlig kick-off för sommaren. Läs mer.

Lördag 6 - Butlers Triathlon, Trollhättan
Sveriges största motionstriathlon går av stapeln för 14:e året i rad. Lagen tävlar i simning, löpning och cykel runt om i Trollhättan. Anmäl dig till Kassisk med 5 personer per lag eller Light med 2 personer per lag. Läs mer.

Lördag 6 - Nationaldagsfirande i Trollhättan och Vänersborg
Fira nationaldagen i Trollhättan och Vänersborg med sång, musik, aktiviteter för hela familjen och mer. Här finns det flera firanden att välja mellan. Läs mer.

Fredag 19 - Midsommarfirande i Trollhättan och Vänersborg
Upplev midsommar i Trollhättan och Vänersborg! På flera platser runtom i vårt område kan du dansa runt midsommarstången och njuta av god mat och vacker musik. Läs mer.

Torsdag 25 - Lördag 27 - Subkulturfestivalen 5-årsjubileum, Trollhättan
Subkulturfestivalen firar i år 5 år. Det är en festival som inriktar sig på subkulturella och normöverskridande intressen, livsstilar och uttryck. Fokus ligger på subkulturer som goth, synth, indie, metal, emo, lolita, industrial och liknande. Festivalen bjuder på musik, konst, dans och shower. Läs mer.

Lördag 27 - Folkfest med Trollhättan Pride, Trollhättan
Färgsprakande folkfest i Trollhättans centrum som bjuder på underhållning, musik och mingel vid festivalområde. En dag fylld med regnbågsfest för alla människors lika värde. Läs mer.

Tisdag 30 - Älgens Dag, Hunneberg
Välkomna upp på vackra Hunneberg och fira Älgens Dag tillsammans med Kungajaktmuseet Älgens Berg. Det blir en dag fylld med älgaktiviteter för hela familjen, ponnyridning och allsång med Trollmor. Läs mer.

Juli

Lördag 4 - OK Skogsvargarnas Trailrun, Hunneberg
I början av juli utspelar sig ett kraftprov uppe på Hunneberg bland mysiga stigar, i obanad terräng samt lite mosslöpning. Olika klasser från 45 km ultra till 6 km med start från Bergagården. Medalj till alal deltagare. Läs mer.

Fredag 17 - Kraftprovet, Trollhättan
Var med om en unik upplevelse i Trollhättans Fall- och slussområde med löptävlingen Kraftprovet som inleder Fallens Dagar-festivalen. Den natursköna banan går mellan Trollhättefallen och slussområdet och längst banan möts du av skön underhållning med mycket musik och en stor skara åskådare som hejar. Läs mer.

Fredag 17 - Söndag 19 - Fallens Dagar, Trollhättan
Det är äntligen dags igen för Sveriges äldsta stadsfestival, Fallens Dagar, som bjuder på något för hela familjen. Självklart är Trollhättefallen i fokus med flera fallpåsläpp varje dag under festivalen men det blir också musikframträdanden, aktiviteter, tävlingar och uppträdanden för hela familjen runt om i staden och i Fall- och Slussområdet. Läs mer.

Fredag 24 - Söndag 26 - Vänerträffen, Vänersborg
Volkswagenträff för alla Volkswagenbilar med ursprung boxermotor i Vänersborg. På utställningsområdet på Sanden nära Vänerns vatten kan du se bilarna och träffa förarna. Under helgen blir det aktiviteter på området och det blir kortege genom centrum. Läs mer. 

Fredag 31 juli - Diggiloo, Vänersborg
Sveriges soligaste sommarturné är tillbaka i Vänersborg, proppfylld med några av våra mest folkkära artister, grymma dansare och ett förstklassigt band. Det blir härlig musik, massor av skratt och en stor dos kärlek. På plats finns bland andra Tommy Nilsson, Sanne Salomonsen, Jessica Andersson och Sarah Dawn Finer. Läs mer.

Augusti

Fredag 7 - Söndag 9 - Evenstorps Hallonfestival, Brålanda
Kom till Evenstorps gård och smaka på gårdens hallon på alla sätt och vis. Köp med dig hem eller sitt ner i caféet och smaka på gårdens godsaker. Det blir också grillning och andra aktiviteter. Mer information kommer. 

Måndag 10 - Tisdag 18 - Nordic Song Festival, Trollhättan
I en hel vecka kan du njuta av den nordiska sångskatten i Trollhättan med omnejd. Festivalen presenterar en stor bredd av konserter och både nationella och internationella artister på scen. Konstnärlig ledare är erkända svenska sopranen Gitta-Maria Sjöberg. Läs mer.

Onsdag 12 - Slussdagen, Trollhättan
En dag för stora och små i Trollhättans slussområde där du kan ta del av spännande hstoria, musik och en marknad med närproducerade varor. Passa också på att besöka Slusscaféet och smaka en av deras kända räkmackor. Under dagen blir det också veteranbilsträff i slussområdet. Läs mer.

Söndag 23 - Söndag 30 - Alliansloppet Action Week och Alliansloppet 2020, Trollhättan
Gör dig redo för en vecka av action och utmaningar i en hel rad olika sportgrenar. Under veckan avgörs också Alliansloppet, världens största tävling för rullskidor som blivit en folkfest för motionärer såväl som för eliten. Läs mer.

Lördag 22 - Söndag 30 - Vänerveckan, Vänersborg
Alla kommuner runt Vänern uppmärksammar livet runt Sveriges största insjö och under Vänerveckan är det aktiviteter runt om i alla kommuner. I Vänersborg bjuds det på aktiviteter för hela familjen. Ta chansen att lära dig något nytt om Vänern. Läs mer.

Onsdag 26 - Lördag 29 - Fridamäss, Vänersborg
Besök årets familjefest i Vänersborgs centrum med aktiviteter och underhållning för alla åldrar. Mer information kommer.

September

Lördag 5 - Söndag 6 - Mathantverkssafari, Trollhättan och Vänersborg
Ta chansen att upptäcka mathantverk i VästgötaLandet. Träffa producenterna bakom maten och besök deras gårdsbutiker under helgen. Mer information kommer.

Fredag 11 - Tändning av kolmilan i Erdalen, Hunneberg
Se när Hunnebergskolarna tänder kolmilan i Erdalen på vackra Hunneberg. Under den efterföljande kolningsperioden bjuds besökare på medryckande musik och traditionella kolbullar. Mer information kommer. 

Lördag 12 - Brålanda Bygdefest, Brålanda
En klassisk bygdefest med tuffa tävlingar, musik, utställningar, loppis, barnaktiviteter och mycket mer. Mer information kommer.

Måndag 14 - Fredag 18 - Restaurangvecka, Trollhättan
Smaka på Trollhättan då flera av stadens restauranger ställer upp med härliga erbjudanden. Det blir specialmenyer där du får både smaka på klassiker och nyheter. Läs mer. 

Torsdag 17 - Tommy Nilsson, Vänersborg
Hör Tommy Nilssons omfångsrika och unika röst i Vänersborgs kyrka i september. Lyssna till många av hans omtyckta sånger som En dag, Öppna din dörr med flera men också flera gudkorn som passar utmärkt i den unika kyrkomiljön. Läs mer.

Fredag 18 - Söndag 20 - Älvkultur 2020, Trollhättan och Vänersborg
Besök konstnärer och konsthantverkare i Göta Älvdalen när de öppnar upp sina ateljéer och verkstäder. Upptäck lokalt måleri, keramik, silversmide och metallslöjd i Trollhättan- och Vänersborgsområdet i helgen och besök Handkraft i Trollhättan som har en samlingsutställning. Läs mer.

Lördag 19 - Albert Whiskymässa, Trollhättan
En dag helt och hållet vigd åt whisky på Albert Kök, Hotell & Konferens i Trollhättan. Under eftermiddagen kan du prova ca 200 olika sorters whisky från hela världen under sakkunnig ledning. Läs mer.

Söndag 20 - Edsvidsleden Trailrun 2020, Trollhättan
Terränglopp i Trollhättan går längst den vackra Edsvidsleden på två sträckor, 14 km, 28 km eller 56 km. Starten går från parkeringen mitt emot Olidestationen. Anmäl dig och vara med på detta spännande lopp eller var på plats och heja på deltagarna. Läs mer. 

Fredag 25 - Premiär: Anthem, Trollhättan
Anthem är en hyllning till Björn och Benny, en exklusiv show i världsklass med de mest kända musikaliska pärlorna av det bästa ur ABBA, Chess och Kristina från Duvemåla. En nyskriven story där sång, teater och dans möts med ett brett urval av Björn & Bennys musikaliska verk. Läs mer.

Lördag 26 - Trolldagar, Trollhättan
En dag med aktiviteter i Trollhättans centrum för hela familjen. Se på modevisning, smaka på god mat och ta del av erbjudanden i butikerna. Mer information kommer.

Söndag 27 - Matfest, Trollhättan och Vänersborg
Lokala matproducenter i Västra Götaland öppnar upp sina gårdsbutiker och du får möjligheten att hitta nya favoriter och smultronställen i regionen. Även butiker och besöksmål där den lokala maten ligger i fokus håller öppet, du kan hitta alla platser med hjälp av Matkartan. Mer information kommer.

Oktober

Lördag 3 - Äpplets Dag på Fristorps Gård, Västra Tunhem
Fristorps Gård bjuder in till en dag där du kan lära dig mer om äpplen, provsmaka deras äpplemust eller se hur tillverkningen fungerar. Det blir också utställning, marknad och mer. Mer information kommer. 

Lördag 17 - Söndag 1 November - Kulturveckan, Vänersborg
Tillsammans med det lokala kulturlivet levererar Vänersborg kommun en vecka fullspäckad med kulturarrangemang och aktiviteter. Mer information kommer.

Fredag 23 - Lördag 24 - Trollhättan Jazz och Blues, Trollhättan
Jazz- och bluesfestival i Trollhättan som bjuder på två dagar av skön musik. Mer information kommer.

Lördag 24 - Oktobermarknad, Vänersborg
Populär höstmarknad som har funnits i över 200 år där flera hundra knallar fyller Vänersborgs centrum och ställer ut allt från mat och hantverk till blommor och kokosbollar. Läs mer.

Fredag 30 - Miss Li, Trollhättan
En av Sveriges mest folkkära artister kommer till Trollhättan under sin turné och bjuder på sprillans nytt material. Se Miss Li i Apollon på Folkets Hus Kulturhuset den 30 oktober. Läs mer. 

November

Lördag 7 - Vinmässan 2020, Trollhättan
Välkommen in till Nova Arena i Trollhättan och upplev den stora och uppskattade Munskänkarnas Vinmässa. Passa på att prova viner från hela världen, ett perfekt tillfälle att prova nya och spännande viner eller kanske en ny årgång av ditt favoritvin. Läs mer. 

Fredag 13 - Pernilla Wahlgren har hybris, Trollhättan
Pernilla Wahlgren är tillbaka med en helt ny show fylld med humor, musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo. Hon kom - hon sågs - hon sponsrades. Turnén landar i Arena Älvhögsborg, Trollhättan i november. Läs mer.

Torsdag 19 - Söndag 22 - Jul på Koberg, Trollhättan
En av årets mest exklusiva julmässor i Kobergs slott vars historia sträcker sig tillbaka till 1400-talet. Julmässan äger rum i slottets ekonomibyggnader och samlar gräddan av landets hantverkare. Här finner du alltifrån smide, halmslöjd, smeder, keramiker, träslöjd och mycket mer. I den välfyllda matboden hittar du julens alla läckerbitar. Läs mer.

Fredag 20 - Lördag 21 - Novemberfestivalen, Trollhättan
Nationell filmfestival i Trollhättan som slår upp portarna för 25:e året i följd. Under festivalhelgen tävlar Sveriges bästa kortfilmer gjorda av unga filmskapare som gått vidare från någon av de 19 regionala uttagningsfestivalerna runt om i landet. Det blir också seminarier, workshops, mingel, galamiddag och mer. Läs mer.

Fredag 27 - Söndag 29 - Klappdagar, Vänersborg
Stämningsfulla aktiviteter för hela familjen och annat kul som hör julen till i Vänersborgs centrum. Mer information kommer.

December

Onsdag 2 - Allt kommer bli bra, Trollhättan
En varm och rolig föreställning med Klara Zimmergren om att inte få till livet i den "rätta" ordningen. Var är egentligen manuset till livet efter man fyllt 50? Och är det verkligen nödvändigt och sunt att älska sig själv. Läs mer.

Lördag 5 - Brålanda Tomtetåg och julmarknad, Brålanda
Jul i Brålanda bjuder på ett tomtetåg som finns med i Guinness Rekordbok men det blir också ett fullspäckat program med bland annat julmarknad, underhållning och tävlingar. Mer information kommer. 

Söndag 6 - Storgatans julmarknad, Trollhätta
Traditionell julmarknad på Storgatan i Trollhättan med marknadsstånd som erbjuder flertalet godsaker och vackra hantverk. Känn gammaldags julkänsla och handla närproducerade klappar. Det blir också julmusik och aktiviteter runt marknaden. Läs mer.

Lördag 12 - Julmys i Musteriet på Fristorps Gård, Västra Tunhem
Stig in i det julpyntade musteriet och sitt ner en stund med äppelglögg och pepparkakor. Passa också på att inhandla närproducerade och ätbara julklappar. Mer information kommer.

Torsdag 31 - Sylvesterloppet, Vänersborg
En perfekt avslutning på träningsåret 2020. Avsluta året med en härlig löpartävling i centrala Vänersborg på 8 kilometer med Friskis & Svettis Vänersborg. Läs mer. 

Torsdag 31 - Nyårsafton i Trollhättan och Vänersborg
Var med oss och fira in det nya året. Båda städer arrangerar firanden för att välkomna 2021 och det händer mycket dagarna kring. Kolla in alla evenemang kring nyår här. 

Fler evenemang

För att se ännu fler evenemang i Trollhättan och Vänersborg så kolla in vår evenemangskalender. 

Fler evenemang finns i vår evenemangslistning här!