({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upptäck Lekplatsstaden Trollhättan

Trollhättan har de senaste åren gjort en storsatsning på stadens centrala lekplatser. Med sex unika teman, alla med nära koppling till stadens historia, är lekplatserna väl värda att upptäckas både en och flera gånger!

Macken-lekplatsen

Välkommen till Roy och Rogers mack! Här kan du låna bilar, klättra, gunga, åka linbana,leka affär, åka rutschkana, meka i verkstaden och mycket mer. Macken-lekplatsen ligger i den centrala parken Maria Alberts Park, precis bakom affärshuset Oden och bredvid Högskolan Väst.

Skrotnisses lekplats

Släpp lös fantasin och lev dig in i sagans värld här på Spikön bland Skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan! Skrotnisses lekplats hittar du på Spikön.

Glass-Oskars lekplats

Mitt på Kungsgatan hittar du Trollhättans minsta, men glassigaste lekplats – uppkallad efter mannen som startade Trollhätteglass en gång i tiden. Här kan du hoppa, studsa, åka rutschkana och servera fantasiglass, med eller utan chokladsås.

Vattenkraftens lekplats

Här kan du utforska jättevalen, klättra upp i utkikstornet eller ta en mysig picknick. Insikten är en spännande lekplats, precis vid älven och kraftstationen, vilket gör den perfekt för både sjöbusar och landkrabbor.

Tivolilekplatsen

Tivolilekplatsen hittar du i Stadsparken i Trollhättan - tillsammans med Folkets Park, Äventyrsgolf och café, träd, blommor, vattenspel, damm, bäck. Dags att busa och leka i tivoliinspirerad miljö!

Rymdlekplatsen

Upptäck rymden med start från Trollhättan. På Kronogården i kvarteret Skördetröskan mellan Kronogårdshallen och multisportplanen ligger den nya lekplatsen med rymdtema.

Trädgårdslandets lekplats

I Storegårdsparken hittar du den senaste temalekplatsen i Trollhättan – Trädgårdslandets lekplats. Här sätter bara fantasin gränser för vad som kan odlas i landet, säljas i kiosken och sedan tillagas till något gott i boningshuset. Balansera bland morötter och sparrisar, svinga dig fram i någon av gungorna som finns på plats eller utmana dig i någon av klätterställningarna.