Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång i april

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under april månad? April i Trollhättan och Vänersborg innebär bland annat flera roliga påskevenemang och valborgsfiranden men också galor, mässa och så klart Den Blå Natten. Kolla in våra tips nedan och besök vår evenemangslistning!

Några av april månads höjdpunkter

En av månadens höjdpunkter kommer redan den 7 april, det är så klart Chess in Concert, en pampig konsert med alla de älskade låtarna av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus. Passa på att uppleva Chess i konsertform på Arena Vänersborg! Du kan boka dina biljetter genom oss här. 

Fredag-söndag 26-28 april är tre händelserika dagar i Trollhättan och Vänersborg. I Vänersborg är det Bomässa och Trädgårdsmässa i Arena Vänersborg där du hittar allt från inredning, inspiration, experthjälp och massor av utställare med spännande erbjudanden. 

Under samma period firar Etage 15 år. Det betyder tre dagar fyllda av roliga aktiviteter. På fredagen blir det livemusik och på lördagen blir det riktigt firande när Etage bjuder på 15 meter lång tårta. Söndagen bjuder på uppträdanden, trolleri, ansiktsmålning och mycket mer. Missa inte att fira Etage 15 år rejält! 

I Trollhättan på lördag den 27 april är det åter igen dags för Den Blå Natten, Trollhättans egen ljusfestival som bjuder på ljuspromenad och kulturprogram. Ljuspromenaden har i år temat "Under konstruktion". Flera besöksmål i Innovatumområdet håller öppet med fri entré. 

Vänersborgsgalan

Fotograf: Jerry Löfberg

Vänersborgsgalan och Idrottsgalan

Kom till Arena Vänersborg för en galakväll med mingel, god mat, underhållning och prisutdelningar. Vänersborgsgalan den 6 april hyllar de modiga och kreativa hjältar som förgyller stadens vardag med spännande evenemang, arbetar ideellt och utvecklar näringslivet. Läs mer och boka din plats här. 

Välkommen också till Trollhättans Idrottsgala den 12 april, en festlig kväll där Trollhättans duktiga ledare, idrottare och föreningar uppmärksammas. Under galan får du lyssna till kända idrottsprofiler, se en rad prisutdelningar och njuta av musikunderhållning av Jonas Torrestad och Emelie Axelsson med band. 

Gå på konsert eller dansföreställning i april 

April månad bjuder också så klart på en hel del musik, vad sägs om att se ett av världens mest framgångsrika brittiska popgrupper i Trollhättan? Gruppen Smokie kommer den 6 april och bjuder på en storslagen konsert. Senare på kvällen bjuder Dj Clabbe på musik så det blir en helfestlig kväll på Folkets Hus Kulturhuset. 

Inte nog med det så får Trollhättan också besök av countrydrottningen Jill Johnson och hennes My Remedy Tour den 18 april. Under sin turné besöker hon klubbar och mindre, mer intima scener. 

I Vänersborg den 26 april blir det Flygelfest i Folkets Hus med ledande pianister så som Terés Löf och Jacob Karlzon. Njut av vacker musik från några av Sveriges största pianister och Folkets hus serverar god mat och dryck under kvällen. 

Förutom musiken så firas Dansens Dag den 29 april lite extra i Vänersborg. I Stora biografen kan du se "Vi är grannar nu", en dansföreställning av Odissi produktion för hela familjen. 

Påsk- och Påsklovstider i Trollhättan Vänersborg

Påsken bjuder på massor av skoj i Trollhättan och Vänersborg, flera av de stora besöksmålen anordnar speciella påskaktiviteter för sina besökare. 

I Trollhättan kan du bland annat besöka Innovatum Science Center där massvis med Lego väntar på din kreativitet. På Hop N Pop kan du under påsklovet bland annat delta i Easter Camp och lära dig göra volter och skruvar på trampolin. Inte nog med det så är det fullt upp på Macken-lekplatsen 18-20 april med Påsk på Macken. Under tre dagar blir det roliga lekar och tävlingar, grillarna är tända och påskpysslet står redo. 

I Vänersborg så kan du komma till Vänersborgs museum och höra lite om gamla påsktraditioner och göra egna påskbrev. Det blir mycket pyssel och äggjakt i museet och du kan vara med i utlottningen av priser. Den 20 april får du sen inte missa Vänersborgs traditionella påskparad som går genom centrum. Under dagen har butikerna speciella påskerbjudanden. Om du vill umgås med alpackor så erbjuder också Dalslands Alpacka under 15 och 17 april Alpackahäng där du får veta mer om alpackor och umgås med dem. Boka din plats här. 

Uppe på Hunneberg är det också mycket som händer under påsken. På Bergagården är det påsklovsaktiviteter från måndag-torsdag på Kungajaktmuseet Älgens Berg och hos Hunnebergs naturskola. Passa på att leta vårtecken med naturguide när du är på besök. Sedan under skärtorsdagen är det Natt på Museet, då kommer häxan på besök och det händer många spännande saker på museet och i Trollskogen, glöm inte ficklampan!

Se alla evenemang under påsken och påsklovet här.

Vårmusik, vårtal och vårbrasa

April avslutas som alltid med ett storslaget Valborgsmässofirande. I vårt område finns det flera firanden att välja mellan. I Trollhättan kan du se det traditionella firandet på Slätthult, vid vackra Munkeboviken vid Öresjö, i centrala Alberts park eller vid Lextorpskyrkan, Gärdhems kyrka eller Väne-Åsaka kyrka. Läs mer om alla firanden här. 

I Vänersborg kan du se vårbrasan på Restad Gård och följa upp det med middag på Hotell Hehrne, se Vargöns Musikkår med drill- och flaggflickor marschera genom Vargön eller besöka det traditionella firandet i Skräcklan med sång, musik, vårbrasa och fyrverkeri. Ute i vackra Västra Tunhem blir det också firande under Valborg. Valborgskonsert i Västra Tunhems kyrka följt av vårbrasa, vårtal och körsång. Läs mer om alla firanden här. 

Många fler evenemang i april att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendrarna för Trollhättan(pdf) och Vänersborg(pdf).

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.