Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång under februari

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under februari månad? Februari i Trollhättan och Vänersborg bjuder dig på tatueringsmässa, modelltåg, födelsedagsfirande och mycket mer. Det är också månaden då det är dags att fira de som står oss nära under Alla Hjärtans Dag och att ha roligt tillsammans under Sportlovet.

Fira födelsedagsbarnet Vänersborg

Redan den första februari är det dags för firande i Vänersborg. Då fyller nämligen staden hela 376 år. För att fira dagen så bjuds det på födelsedagstårta och kaffe i Arena Vänersborg och du har möjlighet att träffa företrädare för några av kommunens olika verksamheter, bland annat blir det även information till alla 80-åriga medborgare. 

Läs om Vänersborgs födelsedagsfirande här. 

Massor med mässor i Trollhättan

I Trollhättan bjuder februari månad på flera populära mässor. Först ut är Modelltågmässan den 8 februari, ett måste för alla modelltåg- och järnvägsintresserade men också för nyfikna som vill se de vackra utställningarna och kanske handla med sig något hem. I år är det rekord med 19 utställare på mässan. 

Näst ut är det Spelmässa på N3 den 20 februari. På plats finns flera spelföreningar från Trollhättan och Vänersborg. Du som besökare får chansen att prova på kortspel, rollspel, brädspel, figurspel, e-sport och cosplay. 

Sedan kommer en av årets höjdpunkter i Trollhättan, Tattoo Meltdown 2020. En av Sveriges största och populäraste tatueringsmässor där över 150 tatuerare från hela världen kommer på besök. Det blir också en mässa för hela familjen med liveband, modevisningar, tävlingar, kids corner, trollkarlar och mycket mer. Mässan hålls mellan 28-29 februari. 

Vi önskar dig en mysig Alla Hjärtans Dag

Fredag den 14 februari är det äntligen Alla Hjärtans Dag. Dagen till ära erbjuder flera av våra hotell och restauranger mat och underhållning i kärlekens tecken. Kolla in vår Alla Hjärtans Dag-sida där vi samlat lokala erbjudanden för dagen.

Sportlovskul för hela familjen

Under v. 8 är det Sportlov i Trollhättan och Vänersborg. Under lovet finns det mycket att hitta på för alla lovlediga barn och ungdomar. I Trollhättan håller bland andra Innovatum Science Center och Stadsbiblioteket aktiviteter under veckan och i Vänersborg kan du upptäcka rovdjuren på Vänersborgs museum eller testa hockey med VHC. På Hunneberg är det Bävertema hela lovet med aktiviteter för hela familjen. 

Se alla evenemang och aktiviteter under Sportlovet 2020 här!

Groovy februari

Självklart bjuder februari också på en hel del skön musik från scenen i både Trollhättan och Vänersborg.

Först ut på scen kommer gruppen Miss Willis Flowerchild, ett av Trollhättans mest seglivade rockband som skrivit och spelat in låtar i ca 30 år. Passa på att se dem på Folkets Hus Kulturhuset den 13 februari. 

Därefter kan du också uppleva lokal musik i Trollhättan under Trollhättans Jazzförenings Jamsession den 15 februari. Denna eftermiddag möts lokala musiker i Kulturbaren på Folkets Hus Kulturhuset och spelar och sjunger tillsammans och bjuder publiken på en riktig musikfest. 

I Vänersborg är Duo Stevensson Nakamura först ut och deras konsert Färgat av Fagott. Njut av mästerlig kammarmusik av stjärnskotten Sebastian Stevensson som spelar fagott och Asuka Nakamura som spelar piano.

För en avkopplande och trevlig avslutning på veckan så öppnar Klubb Gösta upp dörrarna den 21 februari med god mat, quiz och konsert. Denna gång gästas de av musikern Elin Forkelid som bjuder på musik tillsammans på husbandet. 

Alla Beatles-fans ska lyssna upp för den 21 februari kommer The Cavern Beatles på besök. Ett av de största hyllningsbanden till The Beatles kommer till Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan och ger en genuin Beatleskänsla med låtar som Can't buy me love, Michelle, Hey Jude och många många fler. 

The Booze Brothers välkomnar till en kväll med Blues och Rock'N'Roll i Folkets Hus Vänersborg den 29 februari. Bandet har sina influenser från bluesgiganter så som Freddie King och Eric Clapton men också från tung rock som ZZ Top och Rolling Stones. 

Sist ut på scen har vi Imagine, Sveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år. Den 29 februari - 1 mars är det Deltävling 3 & 4 i Trollhättan i årets tävling där unga talanger tävlar om att vara med och representera sin region vid den stora Riksfestivalen i Gävle. 

En kväll med Robert Gustafsson

På scenen i februari

Här kommer ett par tips på vad som händer på scen i Trollhättan och Vänersborg i februari. 

Den 1 februari är det dags för Musikteater i Vänersborgs museum. Det blir berättelsen om Bockarna Bruse, framförd av riksspelman Anna Rynefors. En musikteater och familjeföreställning för barn 2-5 år med mycket glädje och musik. 

Se Robert Gustafssons föreläsning Tomgång, Framgång, Rundgång på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan den 7 februari. Det är en inspirerande och humoristisk föreläsning om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt - våga se vad som finns bakom dörren. 

Fler uppträdanden kan du se på vår Showtime-sida här!

Spänning på isen

Under februari är det också flera spännande tävlingar på isen i Trollhättan. Först ut är Trollungen - Scandic Swania Cup den 8-9 februari. Stjärntävling som hålls i Slättbergshallen där åkare från olika klubbar tävlar och hejar på varandra tillsammans. 

Sedan den 15-16 februari är det dags för Ungdoms-SM på Skridsko och Februarilöpet 2020 mellan 15-16 februari. Se hastighetsåkning på skridsko i Slättbergshallen på lördagen och söndagen och heja på ungdomarna. 

I slutet av månaden, från 28 februari hela vägen till 5 april är det Trollhättan Hockey Trophy, ishockeycuper i Trollhättan för ungdomar och juniorer. Det blir spel fredag-söndag under hela perioden med hockeycuper från U12-J18. 

Många fler evenemang i februari att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendern för Trollhättan (pdf) här och Vänersborg (pdf) här.

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.