Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång under januari

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under januari månad? Januari i Trollhättan och Vänersborg bjuder dig på roliga uppträdanden på scen, rockiga konserter och du ska absolut inte missa när delfinalen i Polstjärnepriset hålls i Vänersborg och i Trollhättan blir det ostron och annat gott under EM i Ostronöppning.

Polstjärnepriset 2020

Fotograf: Olle Gustafsson

Börja året med Polstjärnepriset

Det är äntligen 2020 och vilket bra år det kommer att bli! Redan den 3 januari så blir det storslagen tävling i Vänersborg. Delfinalen i Polstjärnepriset välkomnar åtta unga tävlande, varav fyra av dem kommer gå vidare till finalen i Göteborg. På scenen blir det också gästspel på scenen och i pausen kan du njuta av kammarmusik. 

Dagen efter hålls Polstjärnepriset konsert i Vänersborgs kyrka. Där får du uppleva kammarmusik och orkesterspel på högsta nivå av solister från andra länder och flera av ungdomarna som tävlar i Polstjärnepriset. Därefter beger sig de fyra finalisterna till Göteborg där finalen av Polstjärnepriset hålls i Göteborg. 

Nisse Landgren med sin röda trombon

Fotograf: Sune Andersson

Värmande musik i januarivädret

Kom in och värm dig med skön musik i Trollhättan och Vänersborg under januari månad. Vad sägs om att börja det nya året med att lyssna på den traditionsenliga Trettondagskonserten i Vänersborg den 4 januari? Sweden Symphony Orchestra under ledning av Ulf Wadenbrandt presenterar Golden Hits med musik av bland annat ikoner som ABBA och The Beatles. 

Den 5 januari är det också musik som gäller då Backstage Rockbar öppnar upp scenen för osignerade band som vill spela framför riktig publik och träffa nyckelpersoner ifrån musiklivet. Välkomna alla till Tr3ettondagsrocken! Ett perfekt tillfälle för band att visa upp sig och för publiken att hitta nya favoriter. 

I Konsthallen Trollhättan kan du den 19 januari lyssna till Stockholm Wind Quartet som kommer på besök. De bjuder på ett varierat program med klassiska tongångar, svenska folkmusikinspirerade harmonier och kryddig tango. 

Senare i januari, den 24 januari, blir det en fartfylld musikfest i Vänersborgs Teater när Nisse Landgren och Vargöns Storband går upp på scenen och levererar musik från olika genrer men det är så klart jazz och funkmusiken som Nisse har gjort sig ett namn internationellt för. 

Mer varierad musik kommer när Kokomo Kings också besöker Vänersborg och Folkets Hus den 25 januari. Det blir blues, swamp-pop, gospel och lite annat i en härlig blandning.

Rävjakten med Pettson och Findus

Skratt, musik och visor

Lyssna till Taubes mest älskade och populära visor den 5, 10 och 11 januari när Äventyret Taube spelas på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. På scenen återfinns hela ensemblen från musikteaterföreställningen "På Arendorffs tid" och Trollhättebandet Kung Kaktus. 

Sen den 26 januari kommer Pettson och Findus till Trollhättan och berättar om när räven kom. Rävjakten med Pettson och Findus är underhållning för hela familjen med såväl musik och dans, som rävbesök, fyrverkeri och spökeri. 

Januari avslutas sedan starkt med besök från buskiskungen Jojje Jönsson. I föreställningen Nöjeskarameller bjuds du på en okomplicerad musikalisk skrattfest där tempot är högt och sketcherna varvas med härlig musik och sång. 

Ostronfest i Trollhättan

Senare i januari är det dags för dagen då eliten av Europas ostronöppnare samlas i Trollhättan för EM i Ostronöppning, i år är det 10 års jubileum. Firandet i Trollhättan börjar dagen innan den 24 januari då Albert Kök, Hotell & Konferens inbjuder till Ostronprovning med middag där du kan testa på att öppna ostron och smaka olika typer av ostron, efteråt blir det middag. 

Sedan den 25 januari är det dags för Ostron EM 2020 i NOVA Arena i Trollhättan. Det blir en dag där maten har stor fokus, förutom självaste EM tävlingen med all den spänning den tillför blir det också mat- och hantverksmässa och från Matscenen kan du se Wichudaporn Chaiyasaeng laga mat med lokala råvaror. 

Dagen avslutas sen på Albert Kök Hotell och Konferens med Ostronlördag, där du serveras en välkomponerad måltid i restaurangen med ostron som förrätt. 

En heldag i ostronets tecken!

Många fler evenemang i januari att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendern för Trollhättan (pdf) här och Vänersborg (pdf) här.

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.