Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång i maj

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under maj månad? Maj i Trollhättan och Vänersborg innebär mycket vårkänslor, en hel del musik och för de motorintresserade finns det flera stora evenemang att besöka. Kolla in våra tips nedan och besök vår evenemangslistning!

Fotograf: Evenstorps gård

Underbara vårkänslor

Känn vårglädjen i Trollhättan och Vänersborg redan den 1 maj då det är populärt Kosläpp på Evenstorps gård, se de glada kossorna skutta ut i vårsolen, det blir också en hel del skoj för barnen och gårdsbutiken är öppen.

Den 4 maj blir det extra mycket vårkänslor i Trollhättan och Vänersborg, i Trollhättan är det Vårfest med familjeaktiviteter, modevisning, livemusik och mycket mer i centrum. Vid Kompassen och längst Kungsgatan kommer det vara fullt av aktivitet under dagen. 

Samma dag, den 4 maj, är det Streetfest i Vänersborg som bjuder på massor av shopping, musik, konst, dans, yoga, tävlingar, modevisning och mer på Gågatan och i centrum. 

Sist men inte minst är det också Kulturfest den 4 maj i Dalaborgsparken, Vänersborg. Parken fylls med kultur och du kommer bjudas på mat, musik och dans från olika delar av världen. För de yngre besökarna blir det dockteater, ansiktsmålning och barnaktiviteter. 

En vårfest för hela familjen blir det också den 30 maj då alla är välkomna till Kronogårds torg i Trollhättan för familjefesten Hela Kronan Gungar. Kom och lyssna på medryckande musik, smaka mat från alla världens hörn och delta i massor av roliga aktiviteter. 

Musikens månad i Trollhättan Vänersborg

Söndag den 5 maj är det äntligen dags för den traditionella Musikens Dag i Trollhättan då Trollhättans Förenade Musikkårer hälsar våren välkommen med musik runt om i staden. Passa på att se en av konserterna eller se när musikkårerna marscherar förbi. 

Den 8 maj får Trollhättan också finbesök när Aurora Chamber Orchestra med Peter Jablonski i spetsen gör ett stopp i Folkets Hus Kulturhuset på sin turné. Se orkestern som består av 15 handplockade internationella medlemmar och njut av musik från Mozart, Pärt, Grieg och Beethoven. 

Redan nästa dag, den 9 maj, fram till den 12 maj är det sedan Trollhättans Tidig Musik-dagar. En festival för medeltids-, renässans- och barockmusik som arrangeras för åttonde året i Trollhättan. Fyra dagar med konserter på flera platser i staden, ett måste för både den historie- och musikintresserade.

Vi alla minns Lill-Babs och den enorma musikskatt hon efterlämnade. På Hotell Hehrne den 11 maj kan du uppleva den igen när musikern Ingemar Thorell och sångerskan Sofia Geidvik bjuder på konsert med Lill-Babs musik. Sjung med du också! 

Om du befinner dig i Vänersborg mellan 13-18 maj så kommer du garanterat höra musiken runt om i stan. Det är nämligen Musikveckan i Vänersborg. En hel vecka fylld med musik med konserter, musikcafé, lunchmusik, dansföreställningar, musikfest och blåsmusikmarathon. 

I slutet av månaden mellan 24-28 maj har du chansen att se N3:s tolkning av den populära musikalen High School Musical, en färgsprakande, medryckande musikal från Disney. Säkra dina biljetter så fort som möjligt, vi ses i Trollhättan!

God mat, dryck och lokalproducerat i vårvärmen

Starta maj i mathantverkets tecken och besök lokala producenter i VästergötaLandet. Mathantverkssafarit är ett mycket populärt evenemang där lokala mathantverkare öppnar sina gårdsbutiker så du kan handla och samtidigt se gården, träffa djuren och njuta av miljön.

För dig som är whisky-intresserad så bjuder maj på ett evenemang för dig. Lördag den 4 maj är helt vigd åt whisky hos Albert Kök Hotell & Konferens när de håller sin årliga Whiskymässa. Ca 200 olika sorters whisky finns på plats för provsmakning.

Kom upp till Hallsjön på Hunneberg den 5 maj för en familjedag där fiske är i fokus. Hallsjöndagen bjuder på information från aktörer som svarar på frågor kring fisket i Hallsjön och i Vänern. Det blir också fisketävlingar där fångsten kanske kan bli dagens middag hemma. 

Under vecka 20, mellan 13-17 maj så är det Restaurangvecka i Trollhättan. Under veckan har flera av stadens restauranger härliga erbjudanden och du kan provsmaka sommarmenyernas nya rätter. Unna dig lite extra vardagslyx! 

Motorglädje i maj 

För den motorintresserade så är maj månad ingen besvikelse. Flera härliga evenemang väntar. Vad sägs om att starta månaden med Bikedagarna 2019? Bike Trollhättan, Sveriges största MC-handlare, anordnar två dagar fyllda med oslagbara erbjudanden, demohojar, stuntshower, uppvisningar och mycket mer. 

Den 11 maj fortsätter motorglädjen då det är Temadag i Brålanda, denna gång är det Tema Motor vilket innebär något för alla motorintresserade. Här finns olika bilar, båtar, MC och veteraner att kolla in under dagen. 

Det är också i maj som Folkets park anordnar sin alltid populära Bilutställning där du kan se veteraner och handla från utställare i Folkets park, Trollhättan den 25 maj. Under dagen fylls också stan av veteranbilar då det är cruising hela dagen och kvällen. Ta en promenad i stan och se alla de häftiga bilarna!

Samma dag, den 25 maj, är det veteranträff i Hols by i vackra Västra Tunhem. Här kan du se demonstration av gamla traktorer och maskiner och se olika typer av veteraner. 

Fotograf: Nils-Olof Larsson

Jogga, gå, spring, cykla och simma

Under maj kommer två riktigt stora events till Trollhättan och Vänersborg. Den 9 maj kommer Vårruset till Vänersborg, 5 km ren glädje i centrala staden. Det blir dock mer än bara lopp, det blir fest. Sjövallen i Vänersborg blir en riktig festplats med massor av musik, pepp och överraskningar. 

Sedan den 25 maj är det dags för Sveriges största motionstriathlon; Butlers Triathlon. Lag om 5 personer tävlar i simning, cykel och löpning. I år finns även Butlers Triathlon Light för två personer per lag. En riktig vårutmaning. 

Den 26 maj är det dags för McDonaldsspelen i Trollhättan, friidrottstävling på Edsborgs IP i Trollhättan. Tävlingen riktar in sig till seniorer, ungdom och veteraner och under dagen är det dessutom Distriktsmästerskapet på 5000m. 

Animation och Superloppis

Är du intresserad av animation, spel, VFX, målning eller något likande? Då är det dags att fixa biljetter för Trollywood Animation Festival den 9-11 maj. Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan välkomnar talare från hela världen och det blir visningar av animerade filmer. 

Ett annat populärt evenemang i maj är Superloppis i Arena Vänersborg. En 8000kvm stor loppis som lockar över 5000 besökare varje år. Kom och sälj dina prylar eller fynda av säljarna. Här finns det mycket spännande att hitta bland de 400 borden.

Många fler evenemang i maj att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendrarna för Trollhättan(pdf) och Vänersborg(pdf).

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.