Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång i mars

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under mars månad? Mars i Trollhättan och Vänersborg innebär bland annat massor av härlig musik, loppisar, tävlingar och även en rockfestival och tatueringsmässa. Kolla in våra tips nedan och besök vår evenemangslistning!

Körmusik, klassiker och hits från legender

Vänersborgs kyrka får besök av Svenska Kammarkören den 3 mars och då bjuds det på passionsmusik under ledning av dirigent Maria Forsström. Kören är mångfaldigt prisbelönt och bland annat blivit totalvinnare i Let the Peoples Sing i Europa och Årets kör i Sverige. 

Stanna kvar i Vänersborg för den 9 mars bjuder Vänersborgs Eminenta Storband tillsammans med artisten Frank Ådahl på en hyllningskonsert till Stevie Wonder. Tribute to Stevie Wonder blir en konsert med Stevie Wonders bästa och odödliga låtar i Vänersborgs teater den 9 mars. 

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Länge Leve Sven-Ingvars är ett nytt kapitel som skrivs för bandet som har gett Sverige ett soundtrack. Det blir en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt med Sven-Eriks son Oscar Magnusson vid mikrofonen. Välkommen till Arena Älvhögsborg i Trollhättan den 22 mars. 

Den 23 mars bjuder Folkets Hus Kulturhuset in dig till en färgsprakande show med en hitkavalkad utan dess like när Magnus Carlsson's turné Från Barbados till Gamla Stan landar i Trollhättan. Det blir låtar från såväl Barbados som Alcazar och självklart även nyare hits.

Älskar du de gamla hitsen från 1950 och 60-talen? Då är musikalen Return to the Forbidden Planet något för dig! West End-succén som vann Olivier Award för Bästa nya musikal 1989 är tillbaka med de heta hitsen från 50 och 60-talen som Great balls of fire, Good vibrations och Shake, rattle and roll. Vi ses den 29 mars i Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan!

Tatueringar och hårdrock i Trollhättan

Mars månad startar starkt i Trollhättan med en av Sveriges största och populäraste tatueringsmässor Tattoo Meltdown mellan 1-3 mars. I år firar mässan 15 år och välkomnar över 150 tatuerare från hela världen. Mässan riktar in sig till hela familjen och helgen bjuder bland annat på liveband, försäljning, kids corner, DJ och mycket mer. 

Hör upp alla rockers, punkrockers och metalheads! Mellan 22-23 mars är det Vicious Rock Indoors i Parkhallen på Folkets Park i Trollhättan. Lyssna på grym rockmusik från flera kända artister under två dagar och möt organisationer som stödjer musiklivet på plats. Besök festivalens hemsida och kolla in artisterna och spelschemat.

Fotograf: VFK

Sälj ut det gamla och leta efter något nytt, det är dags för loppmarknad

I Trollhättan är det loppmarknad på Folkets Park (parkhallen) den 16 mars. Passa på att fynda hos de olika utställarna och behöver du sitta ner en stund så är caféet öppet. 

Missa inte Arena Loppis i stora Arena Vänersborg den 30-31 mars, det är 9:e året som loppisen arrangeras och den har lockat över 56 000 besökare hittills. Kom till vårens stora loppis i Vänersborg!

För den loppis- och marknadsintresserade finns också fler tillfällen under mars. Träffen Båberg arrangerar populär loppis första lördagen varje månad, i mars inträffar det lördagen den 2 mars. Det är också månadsmarknader i både Trollhättan och Vänersborg med många spännande utställare. 

Firandet fortsätter i Vänersborg för 375-åringen

Vänersborg fortsätter fira 375-årsjubileet under mars månad med flera roliga evenemang. 

För den bild- och konstintresserade så bjuder mars månad på en bildutställning i Vänersborgs konsthall med Jerry Lövberg och Stefan Bennhage som visar bilder av Vänersborg fram till 23 mars. Det blir också Konstrunda mellan 2-3 mars när 6 gallerier och utställare öppnar sina dörrar runt om i Vänersborg för alla intresserade, passa på att se lokal konst i Vänersborg. 

Vänersborgs museum öppnar traditionsenligt portarna för att fira Museets Dag den 16 mars för en dag fylld av roliga aktiviteter. I år uppmärksammar museet staden Vänersborg extra mycket med att lyfta stadsmiljöer, personer, visor och bilder ur stadens historia.

Den 30 mars är det Earth Hour och Vänersborgs kommun uppmärksammar detta med en dag och kväll fylld av aktiviteter. Först är det Barnens Earth Hour på Vänersborgs bibliotek med pyssel, sagostund, tipspromenad och andra roliga aktiviteter. Senare på kvällen är det Earth Hour i Plantaget med utställare, musikunderhållning, ljusdans och eldshow. Mellan kl 20.30-21.30 släcks Plantaget ner under Earth Hour, var med du också!

Martin Nylen

Känn vårens energi med utmanande tävlingar och inspirerande föreläsningar

Redo för vårens stora utmaning? Edsvidsleden Trailrun är ett 14 km eller 28 km långt terränglopp som mestadels går på klassisk vandringsled bland vacker natur. Utmana dig själv tidigt i år under Edsvidsleden Trailrun den 17 mars. 

Vill du starta 2019 med att skapa de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt och gladare liv? Mårten Nylén kommer till Trollhättan 27 mars med sin föreläsning "Resultat, balans och lite magi". Under föreläsningen får du ta del av Mårtens tio framgångsnycklar om hur du kan nå personlig utveckling och dina drömmars mål. 

Samma dag, den 27 mars, kommer artisten Petter Askergren till Vänersborg och berättar om sin resa in i träningens värld. Petters träningsfilosofi handlar om individen och dess egna prestationer samt att det ska vara kul. Petter bjuder på en föreläsning som både innehåller mycket inspiration men också en hel del humor. 

Mars månad avslutas starkt med en riktig utmaning för en riktig god sak; Spin of Hope. Målet med Spin of Hope är att lag om 1-12 personer turas om att hålla igång en spinningcykel i 12 timmar i förmån för Bancancerfonden. Dra ihop ett lag och ha en grymt rolig 12 timmar utmaning för en god sak den 30 mars. 

 

Många fler evenemang i mars att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendrarna för Trollhättan(pdf) och Vänersborg(pdf). 

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.