Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

På gång under november

Söker du inspiration om vad du ska hitta på under november månad? November i Trollhättan och Vänersborg bjuder dig på en försmak av julen med flera julmarknader och julbord. Det blir också en hel del storslagna föreställningar, konserter och mycket mer.

Äntligen julmarknader

November bjuder på en fin försmak av julen i Trollhättan och Vänersborg. Runt om i vårt område blir det mysiga julmarknader med hantverk och goda lokalproducerade produkter till försäljning. 

Månadens första julmarknad i vårt område är den mycket populära Handla Vilt NATURLIGTvis, en julmarknad på vackra Hunneberg där du kan köpa det mesta som hör julen till. Det blir också mycket skoj som eldshow, möjlighet att träffa tomten ponnyridning, häst och vagn och mycket mer. Välkommen till Bergagården på Hunneberg mellan 8-10 november. 

Därefter kommer ännu en mycket omtyckt och populär julmässa, närmare bestämt Jul på Koberg slott. Mellan 21-24 november öppnar slottet upp sina ekonomibyggnader som fylls till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här hittar du allt möjligt inom hantverk och i matboden finns alla julens läckerheter. 

För lite lantlig julstämning så ska du besöka Jul på Evenstorp mellan 22-24 november där Evenstorps gård öppnar upp gårdsbutiken där du kan hitta fina julklappar och godsaker till julbordet. Du kan också träffa tomten, gårdens smådjur och mycket mer. 

Samma helg, den 23 november, öppnar också Engelbrekt gård upp och välkomnar dig till Jul på Engelbrekt gård. Här får du uppleva en gammaldags jul i den 100 år gamla ladugården med matproducenter på plats. Träffa tomten och gå in i stallet och träffa gårdens hästar och getter. 

Den 24 november är det också Vänersnäs Julmarknad ute på vackra Vänersnäs i bygdegården. Här finns ett stort utbud av matvaror och utställare. När det skymmer kan du lyssna på vackra julsånger av Vänersnäskören som sjunger i eldens sken. 

Samma dag, den 24 november, öppnar också Åsaka bygdegård upp dörrarna när Åsaka Slöjdförening bjuder in till en traditionell julmarknad. Njut av den mysiga atmosfären och handla julklappar direkt av föreningen. 

Nästa julmarknad i november är Julmarknad i Equmeniakyrkan den 30 november. En mysig julmarknad inne i kyrkan där utställare samlas och du kan sitta ner och njuta av hembakat bröd och den populära kakbuffén. 

Sist ut, precis när november möter december, har vi Folkets Hus julmarknad i Vänersborg den 30 november - 1 december. Utställare samlas då inne i Folkets hus och säljer sina varor under helgen och levererar härlig julstämning. 

julgröt med kanel

Fotograf: Göran Assner

Smaka på julen i Trollhättan Vänersborg

Det är också i november som julborden börjar komma igång i vårt område. I november finns det flera alternativ för dig som vill ta med familjen, vännerna eller kollegorna på ett mysigt firande med god mat och skön stämning. Flera har också julshower i samband med julbordet då du bjuds på musik och framträdanden medan du njuter av maten.

Vi på turistbyrån har samlat alla julbord i Trollhättan och Vänersborg på en och samma sida. Här kan du hitta julbord som pågår under november och december, läsa mer och boka. Kolla in vår julbordssida!

Fotograf:  Alexandre Coesnon

Teater, musikaler, trolleri, konserter...allt man kan önska sig

November levererar inte bara julmys och god mat utan också en hel del härlig underhållning. På scenerna runt om i Trollhättan och Vänersborg bjuds det upp till skratt, spänning, tung musik och go dans under november månad.

Ett par av månadens höjdpunkter inträffar direkt den 1 november. Först ut är 9 to 5 Musikalen av Teater Endorfin som sätts upp i Trollhättan. Premiären var redan 19 oktober men för dig som missade musikalen då finns fler tillfällen i november. Förutom 1 november blir det också föreställningar den 8 och 9 november. 

Näst ut, samma dag den 1 november, så välkomnar Trollhättan Hank von Hell. Det är Hans-Erik Dyvik som kommer på besök och levererar en rockig föreställning på Folkets Hus Kulturhuset när han är runt landet på sin turné.

Den 3 november har du chansen att lyssna till vinnaren av Polstjärnepriset 2019, Ture Herrgårdh som kommer till Folkets hus i Vänersborg och levererar Polstjärneprisets vinnarkonsert. Med sig har Ture andra stjärnor från Polstjärnepriset samt vänner från hela Norden. 

Samma dag den 3 november kommer Joe Labero till Trollhättan och ger en intim och exklusiv föreställning. Kom närmare magin och mystiken än någonsin tidigare, en fängslande upplevelse som bara Joe Labero kan leverera. 

Kvällen den 9 november är en kväll för gemenskap och solidaritet. I Vänersborgs kyrka hålls en konsert till förmån för Världens barn med Louise Hoffsten, Sveriges bluesdrottning, som står för musiken. 

Månadens höjdpunkt för alla som älskar power metal inträffar den 15 november då Sonata Arctica kommer till Folkets Park i Trollhättan. Inte nog med det så kommer även Edge of Paradise, Temple of Balls och Vandor att vara på plats och ge support. 

Den 15 november kan du se den hyllade föreställningen Ta det som en man med Hampus Nessvold i Vänersborgs Teater. Det blir en humoristisk, musikfylld och något tragisk scenföreställning där du får följa med Hampus på en personlig och tankeväckande resa.

Världsartisten Aynsley Lister kommer också på besök till Vänersborg den 16 november. Den brittiska bluesrockpopartisten får också sällskap av Vänersborgsbandet Wedgie när han kommer till Folkets Hus. 

November avslutas med en julkonsert du sent kommer att glömma. Den 29 november bjuder Vänersborg Teater in till Grand ol' Rock'n'Roll Christmas som ger publiken en resa tillbaka till 40, 50 och 60-talet och skapar en klassiskt mysig julkänsla. 

Ännu fler höjdpunkter i höstmörkret

Det finns mycket mer att uppleva i november, här har vi samlat några fler höjdpunkter under månaden som du inte får missa. 

Vill du träffa spöken? Följ med på Hotell Hehrnes Spökvandring med middag den 1 och 16 november. Det blir fackeltåg ner till kulvertarna där du får följa med på spökvandring med historik om området. Efteråt kan du slappna av med en 3-rätters spökmiddag. 

Den 9 november är det dags för årets Vinmässa i Nova Arena. Prova på viner från hela världen och på plats finns flera livsmedelsproducenter för att sälja sina produkter. Handla bröd från bageriet och hos restaurangen finns mat samt ostron och champagnebar. 

Ta chansen att träffa fyra författare i Vänersborgs Teater den 14 november under Bokens dag. På plats finns Anna Jansson, Kamilla Oresvärd, Emma Hamberg och Birgitta Bergin. Med konferencier Håkan Lind ger författarna sina berättelser och efteråt blir det mingel, bokförsäljning och boksignering. 

Självklart ska det också bli filmfestival i Trollywood under november. Mellan 22-23 november hålls Novemberfestivalen där Sveriges bästa kortfilmer gjorda av unga filmskapare tävlar. Under festivalhelgen blir det också en rad olika programpunkter som seminarier, workshops, mingel och galamiddag. 

Det blir också Klappdagar i Vänersborg i slutet av månaden. Mellan 28 november - 1 december fylls Vänersborgs centrum med stämningsfulla aktiviteter för hela familjen och annat kul som hör julen till. Det blir ett riktigt fint avslut på november månad och perfekt start på december månad. 

Många fler evenemang i november att njuta av

Varje månad tar vi på Visit Trollhättan Vänersborg fram evenemangskalendrar med översikt över månaden. Dessa kan du skriva ut och sätta upp på kylskåpet för att alltid ha koll vad som händer. Ladda ner kalendern för Trollhättan (pdf) här och Vänersborg (pdf) här.

Om du söker mer inspiration om vad som händer i städerna längre fram så besök gärna vår evenemangslistning där alla evenemang i Trollhättan och Vänersborg finns listade. Besök vår evenemangslista här.