({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Om Smaka

Smaka på Trollhättan, Drottningtorget 9-10 september 2022

Smaka på Trollhättan genomfördes för första gången våren 2021 och då som Sveriges första hybrida matfestival. Arrangemanget blev en succé med nära en miljon views och har blivit utsett som en av fyra finalister till Årets Hållbarhetskliv i Västsverige. Nu får vi äntligen genomföra Smaka fysiskt på Drottningtorget, där stora delar av arrangemanget även kommer streamas live via you tube.

Smaka på Trollhättan, är mat- och restaurangfestivalen som erbjuder allt från fantastiska Smaka-menyer från våra deltagande restauranger, spännande kockdueller, intervjuer, mängder av livemusik, mat- och dryckesprovningar, modeshow och höstinspiration samt cookalongs med matinspiration från världens alla hörn.

Det kommer helt enkelt bli två fullspäckade dagar med mängder av happenings som väntar er som besökare och gäster till festivalen.

Konferencier Smaka

Som konferencier och moderator under Smaka kommer vi gästas av ingen mindre än Maria Zihammou. Maria är matskribent på Göteborgs Posten och har gett ut många omtyckta kokböcker. Hennes mångkulturella bakgrund har gjort henne ständigt nyfiken på smakrik mat där hon hämtar inspiration lokalt och från hela världen. Maria är uppväxt i Åmål men bor numera i Göteborg där hon även medverkar i radion, håller föredrag och arbetar som moderator.

Vill du veta mer om Maria så kan du följa henne via insta här

Biljetter och entré

Festivalområdet har en viss begränsning på antalet besökare, så ett tips för dig som vill säkra din plats på festivalen är att göra förköp på din entrébiljett.

Det gör du enkelt här.

Entré
80 kr per person och dag

Fri entré 9/9 mellan kl 11.30-15.00 samt fri entré under hela festivalen för alla barn under 18 år i målsmans sällskap.

Åldersgräns 18 år efter kl 18.00

Mat och dryck

På festivalområdet kommer flera av Trollhättans restauranger ta plats i pop up stugor och erbjuda väl utvalda smakarätter och menyer. Här kommer du kunna välja fritt från de olika restaurangerna, kolla in menyerna och betala din mat och dryck via vårt digitala betalningssystem. Allt för att underlätta för dig som besökare. Systemet är uppbyggt i messanger och betalning är kopplat till swish.

Så funkar det,

  1. Samtliga medverkande restauranger har tagit fram en specialkomponerad Smaka-meny för dig som gäst, där varje rätt kostar 80 kr oberoende vilken eller vilka restauranger du väljer att beställa ifrån. Som gäst väljer du fritt om du vill köpa en eller flera rätter från en restaurang, eller varför inte prova på olika rätter från flera restauranger för att verkligen få ta del av våra restaurangers utbud.
  2. Kika runt bland våra restaurangers Smaka-menyer som kommer finnas tillgängliga i vår digitala tjänst som du enkelt kommer kunna ladda ner i messanger, men som även kommer vara uppsatta runt om på festivalområdet, samt vid varje pop up restaurang.
  3. Välj rätter och dryck och lägg i din varukorg och klicka på betala
  4. Du får nu digitala mat- och dryckes kuponger i din telefon som du aktiverar, visar upp och använder för att betala med i samband med att du beställer din mat vid respektive restaurang. 
  5. Slå dig ner på valfri plats på festivalområdet och njut av mat, dryck och underhållning😊 
  6. För dig som inte använder messanger eller har telefon så finns det kuponger att köpa vid entrén.
  7. Betalning, för såväl den digitala smakakupongen som papperskupongen, samt entréavgift sker via swish (Obs! Ej kort eller kontanter) 
  8. Känner du dig osäker på hur betalning, beställning etc går till så kommer det finnas värdar på plats för att visa och hjälpa till med detta.

 

Välkommen till Smaka på Trollhättan!

 

 

Tillbaka till förstasidan