({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Program fredag 9 september

Förutom att festivalen självklart kommer erbjuda fantastiska mat- och dryckesupplevelser från alla våra restauranger som finns på plats, så bjuder även fredagens program på spännande tävlingar, intervjuer, livemusik, mat- och dryckesprovningar och inspiration samt cookalong med gästkockar. Läs mer om dagens program nedan.

Preliminärt program

11.30 Festivalområdet öppnar 

12.00 Invigning Smaka på Trollhättan 2022 (Stora scen)

12.30 Kockåttan (Restaurangtältet)
Känn spänningen när elever från årskurs åtta från fyra skolor gör upp om titeln Årets Kockåtta i Trollhättan. Varje skola tagit fram ett recept utifrån särskilda kriterier att tävla med samt vilka två elever som representerar skolan. I år är det tema Streetfood som gäller och tävlingen görs upp i vårt restaurangtält där det garanterat kommer bli en mycket spännande final mellan våra lag. Deltagande skolor är Fridaskolan, Lyrfågelskolan, Paradisskolan och Sylteskolan.

14.45 Tik tok Alexandra (Restaurangtältet)
Laga mat och bli expert på Tik-tok med Trollhättans egna stjärna Alexandra Johnsson. Alexandra slog igenom på Tik tok 2020 och har idag över 2 miljoner följare på sina kanaler och nytt kokbokskontrakt i USA. Under Smaka på Trollhättan kommer Alexandra att inte bara ge matinspiration, utan också tips och tricks hur du lyckas med att nå utanför skärmen med matlagning och blir en matinfluencer över hela världen.

15.00 Prisutdelning Kockåttan (Stora scen)

15.30 Livemusik - Bon Vivants (Stora scen)
Ett av våra absolut bästa coverband i Trollhättan bjuder på härlig musik.

16.00 Årets Hållbarhetskliv - Turistrådet Västsverige (Stora scen)
Träffa Fredrik Lindén och Marie Lindhé från Turistrådet Västsverige som berättar om Årets Hållbarhetskliv 2022 och Smaka på Trollhättans nominering till finalplatsen i Västsverige.

16.30-17.10 Cookalong med Zeina (Restaurangtältet)
Zeina Mourtada känd från Zeinas kitchen, har släppt inte mindre än tre kokböcker, är en av Sveriges främsta matbloggare och har sin största inspiration för matlagning från Mellanöstern. Vi är otroligt glada att återigen få välkomna Zeina som gästkock hos oss på Smaka på Trollhättan. Under Smaka på Trollhättan bjuder Zeina in till en cookalong där även du som kanske inte har möjlighet att besöka festivalen kan laga mat hemifrån tillsammans med Zeina. Mer info om hur du går tillväga för att vara med på en digital cookalong kommer inom kort.

Kom och bli inspirerad och ta del av hennes tips för din egen matlagning. Vill du sitta ner och avnjuta en middag med Zeina så kan du nu boka en plats i vårt Smaka-bord, som du delar med ett fåtal andra gäster tillsammans med Zeina direkt efter programpunkten. Intäkterna för Smaka-bordet går oavkortat till Barncancerfonden Väst.

17.15 Smaka-bordet Zeina (Restaurangtältet) - OBS! - Fullbokat- 

17.15, 18.45 samt 20.15 Champagne- och ostronprovning (Restaurangtältet)
För dig som älskar champagne och ostron eller som alltid varit nyfiken på att prova erbjuds nu ett unikt tillfälle att få vara med på en provning som genomförs av Clas Hardebäck, Champagehuset och Ulrika Lorensson och Mathias Svensson från Havstenssunds Ostron. Det kommer finnas 10 platser per sittning och provningarna sker vid tre tillfällen per dag. Mer info om upplägg och hur du bokar kommer inom kort.

18.00-18.45 After Work med coverbandet No Tjafs (Stora scen)
Vi drar igång kvällens liveframträdanden med ett av Sveriges absolut roligaste, galnaste och svängigaste coverband - No Tjafs, bandet som ger allt för publiken. Ni kommer få dansa och sjunga loss till schlager och rock då den är som bäst och det kommer garanterat bli fullt ös på scen.

19.00-20.00 Livemusik - Bon Vivants & JR Groove (Stora scen)
Premiär! För första gången kommer våra två lokala band David Nilsson & The Bon Vivants & JR Groove framträda tillsammans, helt exklusivt för Smaka på Trollhättan. Det kommer bli en fantastisk spelning fylld med covers och musikunderhållning i hög klass.

20.30-21.30 Livemusik med No Tjafs (Stora scen)
Efter en kort paus med tillfälle för er att beställa mat och dryck äntrar återigen No Tjafs scenen för ytterliggare en timmes fortsatt fullt ös tillsammans med alla er besökare. Håll i hatten för nu åker vi!

22.00 Festivalen stänger
Nu stänger festivalen för fredagen, men kvällen är ung och passa gärna på att fortsätta kvällen på någon av alla våra fantastiska restauranger i Trollhättan. Festivalen öppnar igen på lördag kl 11.00.
Tack och välkomna åter!