({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Svante Olsson

Kockåttan

Under ledning av Svenska Kockars Förening ser vi åttondeklassare i Trollhättan göra upp i kockduellen - Kockåttan 2022.

 

Låt oss presentera årets tävlande 2022

 

Om Kockåttan 

Känn spänningen när fyra skolor och elever från årskurs åtta gör upp om titeln Årets Kockåtta i Trollhättan. Tävlingen sker i restaurangtältet på Mat- och Restaurangfestiveln Smaka på Trollhättan och kommer även sändas live via you tube.

Varje skola tagit fram ett recept utifrån specifika tävlingskriterier och med temat Streetfood samt valt ut vilka två elever som ska representera respektive skola.

“Vi vill med denna tävlingen inspirerar och främja till kockyrket samt haft ett fokus på att få med alla åldersgrupper i eventet”
- Håkan Ohlsson, Svenska Kockars Förening 

Tävlingen sker i ledning av delar av Svenska Kockars Förening. Eleverna kommer bli bedömda utifrån internationella tävlingsregler och en välrenommerad jury på plats. 

Kockduellen kommer ske i restaurangtältet på festivalområdet och hit är man självklart välkommen som besökare att vara med och heja fram våra fantastiska duellanter i den rafflande tävlingen. Har man inte möjlighet att komma till Drottningtorget så kan man även följa tävlingen live via vår you tube kanal.

Urvalsprocess:
Under vårterminen har alla Trollhättans åttondeklassare fått möjlighet att genom sin skola ta fram ett recept och anmäla sig till tävlingen.

Ett fantastiskt engagemang från både rektorer, hemkunskapslärare och elever har resulterat i dessa fyra deltagande skolor med två representanter för varje skola som ska duellera den 9 september,

Imra Lidén och Fabian Nilsson - Lyrfågelskolan
Tuva Nord och Henrik Öberg - Fridaskolan
Signe Nordberg och Alva Ahlström - Paradisskolan
Larissa Kasbian och Gadha Alamer - Sylteskolan

Presentation av vår eminenta jury

Juryn består av kockar med minst sagt gedigen erfarenhet och gemensamt är att de alla är medlemmar i Svenska Kockars Förening. Alla tre domarna är dessutom utbildade som Nationella domare. Denna jury kommer att vara domare både i Kockåttan och Trollhättans Mästerkock.

Håkan Ohlsson

Ansvarig för Centralköket, Sylteskolans kök och Stadskällaren i Trollhättan. Förutom detta så sitter Håkan med i Svenska Kockars Förening Västs styrelse och innehar även den fina Cordon Blue medaljen.

 

Patrick Hammar Franklin

Patrick är ordförande i Svenska kockars förening Väst, sitter i bolaget och riksstyrelsen som driver alla kocklandslag och innehar även den prestigefyllda Cordon Bleu medaljen.

 

Gun Karlsson

Har jobbat med mat från olika håll sen 70-talet och har Bohuslänsk med västsvensk gastronomi som intresse. Gun är del av teamet i Culinary Team West of Sweden och var med Svenska Juniorkocklandslaget på deras guldresa till Stuttgart 2020. Även Gun är innehavare av Cordon Blue medaljen.
Vi önskar de tävlande ett stort LYCKA TILL!

 

Tillbaka till förstasidan