({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Kockåttan

Under ledning av Svenska Kockars Förening ser vi åttondeklassare i Trollhättan göra upp i en kockduell - Kockåttan.

Känn spänningen när tre skolor gör upp om titeln årets Kockåtta i Trollhättan, 21 Maj. Tävlingen görs upp och sänds från Sylteskolan nya hemkunskapssal. Här har varje skola tagit fram ett recept utifrån särskilda kriterier att tävla med samt vilka två elever som representerar skolan.

“Vi vill med denna tävlingen inspirerar och främja till kockyrket samt haft ett fokus på att få med alla åldersgrupper i eventet”
- Håkan Ohlson, Svenska Kockars Förening och enhetschef Serviceförvaltningen, Trollhättan stad.

Tävlingen sker i ledning av delar av Svenska Kockars Förening. Eleverna kommer bli bedömda utifrån internationella tävlingsregler och en välrenommerad jury på plats. 

Tävlingen och spänningen från köket kan du följa här på Smaka på Trollhättans hemsida.

Presentation av vår eminenta jury

Juryn består av kockar med minst sagt gedigen erfarenhet och gemensamt är att de alla är medlemmar i Svenska Kockars Förening. Alla tre domarna är dessutom utbildade som Nationella domare. Denna jury kommer att vara domare både i Kockåttan och Trollhättans Mästerkock.

Håkan Ohlsson

Ansvarig för Centralköket, Sylteskolans kök och Stadskällaren i Trollhättan samt att han innehar utmärkelsen Gordon Blue

 

Jimmy Wollberg

Han har varit medlem i Culinary Team West of Sweden i 10år och har varit både ansvarig konditor och mentor till Kocklandslaget. Jimmy jobbar idag som lärare på Burgården i Göteborg.

 

Gun Karlsson

Har jobbat med mat från olika håll sen 70-talet och har Bohuslänsk med västsvensk gastronomi som intresse. Gun är del av teamet i Culinary Team West of Sweden och var med Svenska Juniorkocklandslaget på deras guldresa till Stuttgart 2020.


Urvalsprocess:
Under vårterminen har alla Trollhättans åttondeklassare fått möjlighet att genom sin skola ta fram och skickat in ett recept till tävlingen.

Dessa recept har sedan granskats av en jury bestående av medlemmar från Svenska Kockars Förening och har utifrån deras recept plockats ut.

Ett fantastiskt engagemang från både rektorer, hemkunskapslärare och elever har resulterat i dessa tre finalister:
Sylteskolan
Fridaskolan
Paradisskolan

Vi önskar de tävlande ett stort LYCKA TILL!

 

Tillbaka till förstasidan