({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Trollhättans Mästerkock 2021

Älskar du att laga mat och lyckas du att slå middagsgästerna med häpnad med smaker och snygga uppläggningar? Då har du chansen att vara med och tävla om att bli Trollhättans Mästerkock 2021. I samband med Sveriges första hybrida matfestival - Smaka på Trollhättan 21-22 maj, introduceras Trollhättan Mästerkock, en tävling som är tänkt att bli ett återkommande event, med syfte att lyfta alla hobbykockar och matentusiaster som finns i våra hem runt om i Trollhättan.

Upplägg

Du deltar genom att skicka in ditt eget recept samt bild på din maträtt. Receptet får gärna innehålla lokala råvaror, vilket kommer ge pluspoäng av juryn. Receptbidrag ska skickas till jury senast den 7 maj. Deltagare som går vidare till final kontaktas via mejl/telefon när tävlingen har avslutats.

Totalt är det tre bidrag som väljs ut och som går vidare till final. Finalen och vem som till slut står som segrare till titeln, Trollhättans Mästerkock 2021, sker på Nya Sylteskolan, i skolans nya hemkunskapskök. Finalen avgörs i samband med Smaka på Trollhättan och kommer sändas digitalt via olika kanaler. Datum för finalen är fredagen den 21 maj, med start kl.15.00.

För att delta i tävlingen får du ej vara verksam som professionell kock.

Anmälan

Det är enkelt att anmäla sig till tävlingen om att bli Trollhättans Mästerkock. Du behöver endast följa dessa tre steg så har du chansen att bli en av dem som går till finalen:

1) Utforma ett recept enligt tävlingsreglerna som du ser längre ner på sidan. 

2) Laga, lägg upp och fotografera din rätt.

3) Maila recept och bild till hakan.ohlsson@trollhattan.se senast 7 maj.

Priser (1:a, 2:a och 3:e pris)

1:a pris
- Vinstpokal till vinnaren av titeln Trollhättans Mästerkock 2021
- Jubileumskniv samt förkläde från Global
- Presentkort för två personer gällande Fredagsmys på Albert Kök Hotell & Konferens. (värde 850 kr)
- Vinnande maträtt presenteras under eventet Smaka på Trollhättan, (livesänt från studio)

2:a och 3:e pris
- Medalj
- Förkläde från Global
- Presentkort från City Trollhättan till ett värde av 300 kr

Hur finalister och vinnare av Trollhättans Mästerkock utses

En jury, bestående av representant för Svenska Kockars Förening och tävlingsledningen utser de tre finalisterna som går vidare i tävlingen samt vinnaren av Trollhättans Mästerkock 2021. Finalister och vinnare utses baserat på motivering av smak, utseende och råvaruanvändning.

Presentation av vår eminenta jury

Juryn består av kockar med minst sagt gedigen erfarenhet och gemensamt är att de alla är medlemmar i Svenska Kockars Förening. Alla tre domarna är dessutom utbildade som Nationella domare. Denna jury kommer att vara domare både i Kockåttan och Trollhättans Mästerkock.

Håkan Ohlsson

Ansvarig för Centralköket, Sylteskolans kök och Stadskällaren i Trollhättan samt att han innehar utmärkelsen Gordon Blue.

 

Jimmy Wollberg

Han har varit medlem i Culinary Team West of Sweden i 10år och har varit både ansvarig konditor och mentor till Kocklandslaget. Jimmy jobbar idag som lärare på Burgården i Göteborg.

 

Gun Karlsson

Har jobbat med mat från olika håll sen 70-talet och har Bohuslänsk med västsvensk gastronomi som intresse. Gun är del av teamet i Culinary Team West of Sweden och var med Svenska Juniorkocklandslaget på deras guldresa till Stuttgart 2020.

 

Kriterier, regler

Råvaror
- Frivillig råvara som får styckas men ej tillagas innan, tex biff, kycklingfilé, kalv, fisk, vegetariskt.
- Övriga råvaror och kryddor är fritt att använda.
- Maträtten skall antingen vara säsongsanpassad eller en klassiker/klassiker med tvist, pluspoäng för användande av lokala råvaror
- Receptet skall lämnas in till Juryn i samband med att man startar sitt tävlande.
- Portionsanpassad och för fyra personer.
- Maträtten får ta 45 minuter att slutföra på plats så vissa förberedelser får göras.
- Tre tallrikar serveras till juryn och en till deltagaren själv som även skall fotograferas.

Förberedelser
- Tina frysta råvaror
- Koka fonder (ej montera färdig sås)
- Ansa grönsaker
- Skala potatis/skiva potatis
- Egen pasta

Klädsel
Alla måste bära giltig klädsel för att få starta och tävla.
- Hela och rena byxor
- Vit T-tröja
- Rena skor (inga stövlar/kängor)
- Förkläde och kockmössa fås på plats, men måste bäras under tävlingen.

Utrustning

Samtliga tävlande finalister har med sig sin egen utrustning för tillagning i duellen samt alla råvaror till maträtten.

Användande av persondata

Vid deltagande i tävlingen ges samtycke till registrering av namn och nödvändiga kontakt-upplysningar. Upplysningar som ges i samband med tävlingen kommer uteslutande vara tillgängliga för organisationen för Smaka på Trollhättan som ansvariga för tävlingen. Kontaktupplysningar kommer uteslutande att användas för kontakt i samband med tävlingen och raderas när tävlingen är avslutas. Personlig data hanteras med säkerhet enligt GDPR.

Övrigt

Recept, text, bilder och övrigt inspelat material, kan komma att användas av organisationen för Smaka på Trollhättan både som trycksak och i sociala medier och kan användas delvis eller i korrigerad version i dessa medier.

Lycka till!

Tävlingsledningen Smaka på Trollhättan
City Trollhättan, Visit Trollhättan Vänersborg & Trollhättans Stad

Tillbaka till Smaka på Trollhättan