({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Lina Katana

Välkommen till Trailhättan

Trollhättan har vuxit fram längs Göta älv vid de mäktiga Trollhättefallen. Staden erbjuder en rik historia och många spännande naturupplevelser med närhet till centrum. Känner du för en lugn promenad omgiven av rofylld natur eller en härlig löptur i ojämn terräng, kanske en mountainbiketur?

Låt oss inspirera dig med Trailhättans utbud.

Edsvidsleden

Längd: 14 km

Edsvidsleden är en av våra mest populära leder som går i varierad natur i naturreservat och längs Göta älv och bjuder på vackra utsikter, mysiga fikastopp och mer.

Slussrundan

Längd: 7.5 km

Ta en skön promenad eller en uppfriskande joggingtur längs vackra Trollhätte kanal. Leden tar dig från centrum i norr till de vackra slussarna i söder och tillbaka. 

Trollhättan City Trail

Längd: 10,5 km

Trollhättan City Trail tar dig på en härlig tur från vattenfall och höga höjder till djupa trollskogar och nya och gamla slussar. Banan är perfekt för dig som söker ett utmanande träningspass.

Kraftprovsrundan

Längd: 11.6 km

Kraftprovet går vanligtvis som uppstart för festivalen Fallens Dagar men nu kan du utmana dig på provet oavsett tid på året. Loppet ger dig verkligen en unik upplevelse i Fall- och slussområdet.

Pilgrimsleden Göta Älv

Längd: 36 km

Vandra längs med Pilgrimsleden Göta Älv etapperna 9 och 10 som passerar Trollhättan. Upptäck mäktig Trollskog och kärleksfulla stigar vid vattnet.

Spikörundan

Längd: 2.5 km 

En perfekt promenad nära Trollhättans centrum som tar dig ut på stadens gröna oas omgiven av Göta älv och Trollhätte kanals vatten.

Edsvidsleden Nyckelberget

Trailhättanpaket

Hitta paketerbjudanden där du kan uppleva Trailhättan tillsammans med god mat och en skön övernattning. 

Alliansloppet Action Week

Evenemang i Trailhättan

Se kommande evenemang där fokus ligger på trail, cykel, rullskidor och andra fartfyllda sporter och tävlingar i och runt Trollhättan.

Friluftskartan

Friluftskartan ger dig en överblick över vad Trailhättan har att erbjuda. Här ser du naturområden, hittar tips på aktiviteter och mycket mer.

Översikt leder

Här hittar du alla leder i Trailhättan.

Översikt friluftsområden

Här hittar du alla friluftsområden i Trailhättan.