({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Olle Gustafsson

Höjdpunkter i vår

Våren i Trollhättan och Vänersborg bjuder på en hel del fantastiska höjdpunkter för hela familjen. Vi välkomnar större evenemang av olika typer från matmässor till storslagna konserter och till spännande tävlingar. Kolla in våra höjdpunkter under perioden mars-maj.

 

 

1-6 mars - Kampanj Golfa runt Vänern, Trollhättan/Vänersborg

Under första veckan i mars annordnas en kampanj för Golfa runt Vänern-kortet där du kan köpa kortet till rabatterat pris. Passa på att uppleva Sveriges bästa golfrunda i år med en tur runt Vänern och de många trevliga golfbanor som finns runt Sveriges största sjö.

Totalt är 16 golfbanor kopplade till kortet och du kan välja mellan 3-6 greenfee. Köp golfkortet mellan 1-6 mars med 10% rabatt.

Läs mer och köp kortet här

 

 

 

20 mars - Edsvidsleden Trailrun, Trollhättan

Trollhättans ultimata trail-lopp längs med den vackra Edsvidsleden. Utmana dig själv på tre sträckor; 14 km Klassisk, 28 km Dubbel och 56 km Ultra. Start och mål på parkeringen mitt emot Olidanstationen. Kombinera vackra naturupplevelser med fysisk utmaning längs varierad terräng från Göta älvs strand till djupa skogar med både stora upp- och nerförsbackar. 

För att delta i Edsvidsleden Trailrun krävs anmälan innan loppet men oroa dig inte, får du inte plats detta år så hålls loppet varje år så ingen fara. 

 

 

 

8-10 april - Bomässan, Vänersborg

Besök årets största bygg- och boendemässa i Arena Vänersborg. Ta del av inspiration, träffa experter och ta del av fantastiska mässerbjudanden från årets utställare. Det blir föreläsningar där du kan ta del av tips, kunskap och inspiration som rör ditt hem, byggnation, renovering och inredning. 

Mässan är en årligen återkommande tradition i Vänersborg som alltid lockar många gäster. I år kommer även Karl-Fredrik på Eklaholm som berättar om sina bästa tips kring inredning och trädgård. 

 

 

 

11-14 april - Påsklov, Trollhättan/Vänersborg

Äntligen är påsklovet här med allt det skoj och gott som lovet innebär. Besöksmålen arrangerar roliga aktiviteter för lovlediga, våra boenden ordnar med bra erbjudanden för våra gäster och det bjuds på flera roliga evenemang. Vad sägs om exempelvis påskparad i Vänersborg? 

Vi samlar allt som händer i vårt område under påsklovet så att du enkelt kan se vad som är på gång i Trollhättan och Vänersborg.

 

 

 

22-24 april - Passion för Mat, Trollhättan

Matmässan landar i Trollhättan och det spännande Innovatum District. Träffas och smaka på de allra bästa råvarorna, prata med producenter och lär dig nya knep i köket. En fantastisk matupplevelse för alla mat- och dryckesentusiaster. Handla från utställarna och lyssna på Köksskolan och mycket mer. 

Passion för Mat arrangeras i NOVA Arena samma helg som EM i Ostronöppning i Trollhättan. Kombinera en god matmässa tillsammans med spännande tävlingar i ostronöppning.

 

 

 

22-24 april - EM i Ostronöppning (Master of Masters), Trollhättan

I år blir det ett lite annorlunda upplägg från tidigare år då EM i Ostronöppning istället går under namnet EC Master of Masters. I år gör mästarna upp tillsammans med utmanare i vem som kan öppna ostron snabbast och snyggast där vi också ser professionella kockar utmanas i ostronöppning av lokala förmågor. 

EM i Ostronöppning arrangeras i Lilla NOVA Arena som ligger bredvid NOVA Arena där det samma helg arrangeras Passion för Mat. Samma biljett gäller för båda eventen så förbered dig på en härlig dag i Trollhättan.

 

 

 

30 april - Valborg, Trollhättan/Vänersborg

Brasan tänds och ger vackert ljus och värme när mörkret faller på. Det bjuds på sång, något gott och något varmt, ett perfekt firande av våren. I Trollhättan och Vänersborg annordnas flera välbesökta firanden runt om. Förutom själva brasan anordnas även flera sånguppträdanden där du kan njuta av vacker sång och musik under dagen. 

 

 

 

Maj - Hittaut, Trollhättan och Cyklaut, Vänersborg

Under maj startar två spännande aktiviteter i våra städer. Hittaut i Trollhättan är en gratis friskvårdsaktivitetet där du med hjälp av karta eller app hittar checkpoints i och runt Trollhättan. Ett perfekt sätt att hitta nya spännande platser i vårt område och samla så många checkpoints som möjligt. 

Samma idé fast med cykel arrangeras i Vänersborg också med start i maj med karta och checkpoints i och runt staden i olika svårighetsgrader. Så ge dig ut på egen hand eller med vänner och familj och upptäck närområdet. 

 

 

 

5 maj - Vårruset, Vänersborg

En härlig kväll i rörelsens tecken i Vänersborg när Vårruset anländer. Spring, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km genom centrala Vänersborg och den vackra Skräckleparken. Missa inte detta populära motionslopp för alla tjejer - gammal som ung, otränad som vältränad. 

Så kom själv eller samla dina vänner, kollegor, släkt eller grannar och kom till Sjövallen vid Vänerns strand och njut av gemenskapen och rörelseglädjen.

 

 

 

11-15 maj - Trollhättans TIDIG MUSIk-dagar

Festivalen för dig som gillar historia och musik. Här bjuds du på vacker medeltids- renässans- och barockmusik under hela fem dagar runt om i Trollhättan. Åk på en historisk resa i musikens tecken med olika typer av konserter både inomhus och utomhus och i olika teman. 

Flera av konserterna hålls i den mäktiga Trollhättans kyrka i närheten av Trollhätte kanal och Trollhättefallen.

 

 

 

12 maj - Invigning av Pilgrimsleden, Trollhättan/Vänersborg

Pilgrimsledens etapp mellan Trollhättan och Vänersborg står äntligen färdig med skyltning och ny sträckning. Detta ska självklart firas och passa på att gå den själv. Pilgrimsleden som passerar Trollhättan och Vänersborg går mellan Trondheim i Norge och Santiago de Compostela i Spanien. Men även om du inte vill gå hela vägen så kan du fortsätta den norrut mot Dalslands eller söderut längs med Göta älv. 

 

 

 

14-22 maj - Musikveckan i Vänersborg

Musikveckan är en årligt återkommande högtid i Vänersborg där musik hörs runt om i staden under en hel vecka. Det blir konserter, spontana spelningar, musikcafé, lunchmusik och mycket mer. En riktigt kulturell höjdpunkt för att avsluta våren och blicka frammåt mot sommaren.