({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Vårens Svemester i Trollhättan och Vänersborg

2021 är året för Svemester, att upptäcka vårt eget land och resa inom Sverige. Våren i Trollhättan och Vänersborg bjuder både besökare och lokalbor på många härliga upplevelser. Njut av att se när naturen vaknar till liv igen, upplev äventyr med nära och kära och passa på att smaka på vårens alla godsaker. Här kommer våra tips för en lyckad Svemester i Trollhättan och Vänersborg.

Upptäck området till fots

Passa på att upptäcka Trollhättan och Vänersborg till fots i vår. En avkopplande promenad låter dig uppleva naturen på ett alldeles speciellt sätt nu när vintern allt mer släpper taget. Eller varför inte passa på att komma ut och ta en uppfriskande joggintur när dagarna blir allt varmare. I båda städer samt i närliggande Ekopark Halle- och Hunneberg finns det flera spännande alternativ att välja mellan när det gäller vandringsleder. 

Låt ditt besök till Trollhättan och Vänersborg vara ett aktivt besök med flera inplanderade promenader i varierade miljöer. Från stigarna i de djupa skogarna på Halleberg och Hunneberg, promenadvägar längs Göta älvs vatten till vackra leder vid Vänerns strand.

Besök våra vandringsleder

Hoppa på en av våra cykelleder

Ta med dig cykeln när du besöker Trollhättan och Vänersborg, eller varför inte komma hit via en av de flera cykellederna som passerar genom vårt område så som Västgötaleden, Dalslandsleden eller Sverigeleden. Båda städer har gott om cykelvägar så du enkelt kan upptäcka staden och det finns flera leder som går mellan städerna om du vill åka på upptäcktsfärder. 

För dig som vill cykla mountainbike så finns flera mountainbikeleder på Hunneberg utanför städerna, har du ingen egen cykel med dig så finns det att hyra på Kungajaktmuseet Älgens Berg. 

Upptäck med cykel

Smaka den lokala maten

Våren för med sig många härliga smaker och när det blir allt varmare så öppnar uteserveringarna så man kan njuta av maten medan solen värmer. När du är på besök ska du passa på att besöka våra lokala restauranger, caféer och gårdar och smaka på vad området har att erbjuda. 

Under temat Smaka på Trollhättan och Vänersborg bjuder vi in alla att ta del av den lokala maten. Hitta din nya favoritrestaurang eller café eller besök en av våra gårdar och köp med något hem. På sidan finns också tips om några härliga recept du kan testa på att laga när du kommit hem. 

Smaka på våren

Boka ett spännande boendepaket

När du besöker Trollhättan och Vänersborg så finns det flera alternativ på hur du kan göra ännu mer av din vistelse. Vi har samlat flera av våra favoritpaket på en och samma sida som du kan boka med boenden för att kombinera övernattning med olika typer av aktiviteter och god mat. 

Vad sägs om att kombinera avkopplande boende med spännande turer på lokala golfbanor, eller kanske kombinera med vandring och fiske på vackra Ekoparken Halle- och Hunneberg? Kommer du med familjen så finns lekplatspaket. Låt oss inspirera dig till en ännu härligare vistelse hos oss. 

Se våra paket

Besök Trollhättan och Vänersborg med vovven

Passa på att ta med dig din älskade fyrbenta vän när du är ute och reser. När ni kommer till Trollhättan och Vänersborg så finns det gott om hotell och andra typer av boenden där vovven är välkommen. Och när ni ska gå ut så finns det självklart ett stort utbud av trevliga promenader att gå tillsammans och även platser för hundbad om det är en extra varm vårdag. 

Det enda du behöver göra är att i förväg meddela boendet att du vill ta med ditt husdjur så får du hjälp att boka. Besök vår sida för Hundvänliga Trollhättan och Vänersborg för att läsa mer. 

Besök oss med hund

Golfa vid Vänern

Starta golfsäsongen 2021 i Trollhättan och Vänersborg och fortsätt sedan runt Vänern på ett spännande golfäventyr. Här finns två gofklubbar; Koberg GK och Onsjö GK, båda är vackert placerade vid vattnet med fantastiska utsikter.

Hos oss kan du köpa Golfa runt Vänern-kortet där du kan välja mellan 19 golfbanor runt Vänern att spela på. Alla med olika karakär men med samma höga kvalitet. Om inte golf är riktigt din grej så finns det också flera trevliga minigolfbanor att testa dina färdigheter på. 

Starta golfsäsongen med oss