({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Joachim Nywall

Hemester i vinter

Stanna hemma i vinter och upplev hemester i Trollhättan och Vänersborg. Vintern är en vacker årstid med mycket fint att upptäcka. Här kommer turistbyråns tips på hur du kan avnjuta en riktigt skön hemester i vårt område.

Upplev de många härliga vinteraktiviteterna

Kom ut i det härliga vinterlandskapet och njut av de många aktiviteter som bara kan upplevas under denna årstid. Kom ut och pröva något av de många skidspåren, skulle det inte finnas snö ute så finns ett konstsnöspår i Trollhättan. Åk skridskor under Allmänhetens åkning i båda städer, vinterbada i uppfriskande kallt vatten eller åk pulka ner för någon av våra häftiga backar. 

Kolla in våra vinteraktiviteter här. 

 

Fira julen hemma

Julen är verkligen fantastisk och runt om i Trollhättan och Vänersborg finns julkänslan nära. Lyssna på vacker julmusik, handla något hos julmarknaderna, ät gott vid julbordet och mycket mer. Det bjuds också på mycket roligt för alla jullovslediga. På vår jul-sida presenteras allt som händer i Trollhättan och Vänersborg under julen så du inte missar någonting. 

Läs mer om vad som händer under julen här. 

 

Vinterns många evenemang

Det är alltid något på gång i Trollhättan och Vänersborg, inte minst under vintern. Förutom alla fantastiska evenemang för julen och nyårsfiranden i båda städerna så arrangeras också ett stort utbud av konserter, föreställningar, utställningar och mycket mer. Besök vår evenemangssida för att se vad som är på gång i vårt område. 

Se vår evenemangskalender här. 

 

Kom in till värmen

När det är kallt och mörkt ute så är det skönt att komma in och värma sig. Under vintern är det extra skönt att vara inne hos ett av våra museer och upptäcka något nytt inne i värmen. Det finns också gott om andra besöksmål att upptäcka tillsammans med vänner och familj och bada, göra parkour eller leka tillsammans. 

Besök våra museer

Se vilka andra besöksmål och aktiviteter som finns här. 

 

Vardagslyx hos våra hotell

Skäm bort dig själv med en skön hotellövernattning under vintern. Ett perfekt sätt för lite avbrott i vardagen med kanske något extra. Flera av hotellen i vårt område erbjuder flera olika paket och erbjudanden under vintern. Kanske ska du passa på att boka övernattning tillsammans med julmiddag eller nyårsmeny? Man behöver inte resa långt för att känna att man kommer bort. 

Hitta en översikt över våra hotell.

 

Samlas runt grillen 

Passa på att gå ut en vacker vinterdag och gå till en av våra många grillplatser, det finns många att välja på antingen ute i naturen eller nära centrum. Ta med er något gott att grilla och ha en trevlig stund tillsammans runt brasan. Kombinera också gärna med en skön promenad i något av våra naturområden exempelvis. 

Läs mer om våra grillplatser här.