({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Alliansloppet MTB

Alliansloppet MTB är det perfekta cykelloppet för dig som vill utmana dig på mountainbike. Banan startar i Trollhättans vackra fallområde och slingrar sig sedan ut i kuperade skogar.

Vad är Alliansloppet MTB?

Alliansloppet MTB är ett cykellopp för mountainbike och det arrangeras i Trollhättan. Loppet riktar sig till såväl motionärer som eliten och bjuder på omväxlande terräng vad gäller underlag och kupering.

Deltagare och åskådare bjuds på storslagna vyer över de mäktiga Trollhättefallen, där start och målgång sker. Detta ikoniska fall- och slussområde utgör inte bara ett dramatiskt landskap format av uråldriga naturkrafter, det är även ett industriminne med en intressant historia att berätta.

När går loppet?

För mer information om datum för loppet, besök Alliansloppet.se

Klasser

Välj mellan tre olika distanser: 25, 37,5 och 75 km. Följande klasser finns:

  • Herr/dam ELIT 75 km (min 15 år)
  • Herr/dam SPORT 75 km (min 15 år)
  • Herr/dam MOTION 37,5 km (min 15 år)
  • Herr/dam MTB INTRO 25 km (min 15 år)
  • Junior flicka/pojke 25 km (11–14 år)

Banan

Loppet startar på Hansenplatsen, vid Trollhättefallen. Sedan väntar en tur inne i fallområdet, genom Strömslundskogarna, ut mot Öresjö och tillbaka. Underlaget varierar mellan grusvägar, single tracks, traktorstigar och lite asfalt. Banan är komponerad av de två erfarna MTB-cyklisterna Ralph Boman och Daniel Dalek.

25 km-banan består till största delen av motionsspår och fina stigar, som inte är så tekniskt utmanande. 37,5 km-banan tillhör däremot en av Sveriges mest krävande motionslopp för MTB, både när det kommer till teknik och fysik. 75 km-klasserna kör två varv på 37,5 km-banan.

Anmälan

Se Alliansloppets hemsida för mer information.

Till Alliansloppet MTB:s hemsida

 

Visste du att…?

  • Alliansloppet MTB startade 2017, i samband med att rullskidtävlingen Alliansloppet firade 10-årsjubileum.
  • Barn upp till 10 år är välkomna att delta i Alliansloppet MTB Barnlopp där alla får medalj och korv med bröd efter målgång.
  • Alliansloppet MTB är en del av en hel vecka med olika idrottsarrangemang i Trollhättan. Förutom MTB-cykling finns det motionslopp och tävlingar i bland annat löpning, fäktning, brottning, kajak, rullskidor och rubgy.
  • Under Alliansloppet-veckan tävlar eliten i något som kallas för ”Nations Challenge”. Det är en duellkamp mellan Sverige och Norge, och den avgörs över en lång rad olika grenar.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!