({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Cyklister på en grusväg.

Fotograf: Marie Leander

Dalsland Gravel Race

Dalsland Gravel Race är ett cykellopp som körs på grusvägar i Dalsland, med start och mål i Bengtsfors. Loppet är en utmaning för såväl motionärer som elitcyklister.

Vad är Dalsland Gravel Race?

Dalsland Gravel Race är ett lopp där du cyklar längs de dalsländska grusvägarna. Utmed banan passerar du skogar och flera vackra sjöar, samt några mindre samhällen. Den trendiga cykelsporten gravel biking (grusvägscykling) är den perfekta utmaningen för dig som vill få ut mycket av din cykelupplevelse. Den kräver både styrka och uthållighet, men är inte lika teknisk som mountainbike och ofta mer varierande i terräng än klassisk landsvägscykling på asfalt. Loppet är öppet för såväl nybörjare som mer erfarna cyklister.

Fotograf: Marie Leander

När går loppet?

30 oktober 2021

Klasser

Det finns två distanser, en längre (140 km med cirka 2 000 höjdmeter) och en kortare (70 km med cirka 1 000 höjdmeter). Klasserna är:

  • Damer
  • Herrar

Långa banan startar med gemensam masterstart klockan 09.00 och den korta banan med masterstart klockan 11.00.

Banan

De båda banorna går längs Dalslands härligt kuperade grusvägar, förbi sprickdalssjöar och mindre samhällen. Här är vägarna lågt trafikerade och naturen ständigt nära. Banorna löper parallellt de första 30 kilometrarna, därefter viker den långa banan av norrut för att runda sjön Lelång uppe vid Lennartsfors. Den korta banan följer den klassiska Torrskogsturen med många fina upp- och nedförsbackar. Båda banorna startar och slutar i Bengtsfors. Här hittar du en karta över bansträckningen.

Fotograf: Marie Leander

Anmälan

Anmälan sker på Dalsland Gravel Races hemsida.

Till anmälan

 

Visste du att…?

  • Även om grusvägscykling förekommit sedan den första cykeln uppfanns så är gravel biking relativt nytt som tävlingsmomentet inom cykelsporten. Trenden uppstod i USA där det också har kallats för adventure biking, alltså äventyrscykling.
  • Dalsland Gravel Race hade premiär år 2019 som följd av ett projekt för att utveckla cykelturismen i Dalsland och södra Värmland.
  • När du cyklat i mål i Bengtsfors kan du se fram emot en välsmakande måltid och kaffe tillsammans med de andra cyklisterna.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!