Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Dalsland Swimrun

Dalsland Swimrun

Dalsland Swimrun är en utmaning där löpning och simning kombineras. Starten går vid akvedukten i Håverud och målet sker 36 km senare i Bengtsfors.


Vad är Dalsland Swimrun?

Swimrun är en snabbt växande sport det gäller att så snabbt som möjligt springa och simma mellan två platser. Dalsland Swimrun (DSR) är en rolig utmaning och folkfest som tar plats i den unika miljön längs Dalslands kanal. Som deltagare får du en helhetsupplevelse med bland annat frukostbuffé innan tävlingen, after swimrun med musik och middag, samt transport mellan mål- och startområdet med rälsbuss. Du kan även boka subventionerat boende.

Dalsland Swimrun

När går loppet?

Datum för 2020 uppdateras inom kort. 

Klasser

Det finns två olika banor att välja mellan, en längre (34 km) och en kortare (17 km). Klasserna är:

  • Dam 2-mannalag
  • Herr 2-mannalag
  • Mix 2-mannalag

Långa banan startar klockan 10.00 och den korta banan klockan 12.30.
Maximalt antal lag är 80 stycken på den långa banan och 40 stycken på den korta banan.

Banan

Den långa banan börjar med simning vid akvedukten i Håverud. Sedan går loppet norrut längs kanalen. Viss simning sker i de grävda kanalerna och resten i det naturliga sjösystemet. Runt omkring kanalen ligger kuperad terräng, vackra herrgårdsmiljöer, djup barrskog och klippiga berghällar. Den långa banan mäter 34 km, varav cirka 5 km består av simning. Den korta banan startar i Mustadfors och är 17 km, varav cirka 2,5 km simmas. Här kan du se en karta över bansträckningen

Dalsland Swimrun

Anmälan

Uppdateras inom kort.

 

Visste du att…?

  • Tävlingsformen swimrun uppfanns när tävlingen Ö till ö arrangerades för första gången 2006. Tävlingen går mellan Utö och Sandhamn i Stockholms skärgård och klassas idag som världsmästerskap i swimrun.
  • Dalsland Swimrun startade 2018 och har tack vare sin spektakulära bansträckning redan blivit en snackis inom uthållighetsidrotten.
  • Premiären av Dalsland Swimrun sammanföll med att Dalslands kanal fyllde 150 år. Under början av 1900-talet var kanalen en av landets mest trafikerade vattenvägar. Numera är det istället fritidsbåtar och kanalbåtar med turister som glider fram längs vattnet.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!