Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Öloppet

    Fotograf: Jakob Edholm

Öloppet – Gothenburg Swimrun

Öloppet i Göteborgs södra skärgård är världens största swimrun-evenemang. Loppet vänder sig till både elit och motionärer med en bana som startar på Styrsö och går via Brännö och Vrångö.


Vad är Öloppet?

Öloppet är en swimruntävling där man tävlar i tvåmannalag. Tävlingen går ut på att laget tillsammans simmar och springer om vartannat utmed en snitslad bana som passerar många öar i Göteborgs skärgård. Växlingarna mellan löpning och simning är många, och det är just den variationen som är charmen med swimrun. Öloppet vänder sig både till elit och nybörjare. Loppet lockar även mycket publik.

Öloppet

Fotograf: Jakob Edholm

När går loppet?

Lördag 1 augusti, 2020

Klasser

Det finns tre olika distanser att välja mellan:

  • Öloppet – totalt 40 km, varav 5,7 km simning.
  • Öloppet Sprint – totalt 22 km, varav 2,6 km simning.
  • Öloppet Supersprint – totalt 7,7 km, varav 910 meter simning.

Varje distans har en damklass, en herrklass och en mixklass.

De yngre besökarna har möjlighet att delta i Öloppet Junior – totalt 1,9 km, varav 40 meter simning.

Banan

Öloppets långa bana sträcker sig över hela Göteborgs södra skärgård. Starten sker på Styrsö, sedan tar man sig över till Brännö och ner till Vrångö, för att slutligen återvända för målgång på Styrsö. Den längsta sammanhängande simningen mäter drygt tusen meter. Loppet har många upp- och nedgångar ur vattnet, och på vissa platser finns vätska och energipåfyllning.

Öloppet

Fotograf: Event Exposure

Anmälan

Uppdateras inom kort.

 

Visste du att…?

  • Startskottet för det första Öloppet gick 2012 efter att de fyra vännerna Henrik, Henrik, Jonathan och Helena under ett par år testat på den då relativt okända sporten swimrun. Tillsammans beslöt de att det var hög tid att fler fick chansen att upptäcka denna fantastiskt utmanande sport.
  • Öloppet är idag världens största swimrun-evenemang.
  • Det är viktigt att ha rätt utrustning när man tävlar i swimrun. Våtdräkt, visselpipa, första förband och en badmössa ska alla deltagare bära. Därtill är det tillåtet att använda till exempel simglasögon och handpaddlar.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!