Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Ostronfiske från brygga i Grebbestad

    Fotograf: Roger Borgelid

Tips på upplevelser nära TanumStrand

Ta med hela familjen till West Sweden Action Weeks Training Camp. Det finns mycket att göra utöver träningarna för stora som små.

Bjud med din partner, barn eller bästa vännen och låt dem upptäcka Bohuslän medan du tränar. Här kommer lite tips på saker att uppleva i närheten av TanumStrand i Grebbestad.

 

SKÄRGÅRDSTURER

 

M/S Mira

Följ med yrkesfiskaren Ingemar ut i Fjällbacka skärgård i båten M/S Mira. Upplev småhamnar, fiske och de speciella rödskiftande klipporna i den del av Bohuslän som ofta kallas världens vackraste skärgård. Testa på fiskelyckan i jakt på de delikata skaldjuren.

Everts Sjöbod

Grebbestad är känt för sina fantastiska ostron. Boka in en ostronprovning och lär dig öppna ostronen på Everts Sjöbod. Du kan också följa ut på havet för att fiska makrill och vittja krabbtinor, eller bara ta en skärdgårstur ut i Grebbestad skärgård.

 

FAMILJEÄVENTYRET EXPEDITION BOHUSLÄN

 

I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, världsunika hällristningar, akvarellkonst i världsklass,  spännande historia och en nationalpark under havsytan. Expedition Bohuslän är ett samlingsnamn för en rad olika familjevänliga upplevelser - ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken!

Följande platser är en del av Expedition Bohuslän:

Nordens Ark i Hunnebostrand - Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen, bland annat amurtiger, snöleopard och varg. Men här finns också många klappvänliga djur.

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn - På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter.

Bohusläns museum i Uddevalla - Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus.

Havets Hus i Lysekil - Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. Upplev en värld i blått, grönt och turkos.

Kosterhavets nationalpark utanför Strömstad - I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Att paddla, vandra, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Vitlycke museum i Tanumshede - Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Här finns även tusentals hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.

 

BÅTLUFFA TILL ÖAR

 

Väderöarna

Båten utgår ifrån Hamburgsund (20 minuter med bil från TanumStrand) på förmiddagen. Ni hinner med en promenad längs vandringsleden för att sedan äta god mat. Därefter tar ni en tur upp till lotsutkiken innan det är dags att ta båten tillbaka. Läs mer om turen här.

Kosteröarna

Kosteröarna ligger 45 minuters båttur från Strömstad (40 minuter med bil från TanumStrand) och härifrån är det enkelt att ta sig med båt ut till de vackra öarna. Kosteröarna inrymmer Kosterhavets nationalpark, vilket är Sveriges enda marina nationalpark. Turen körs av Västtrafik (båtlinje 899) och vill du veta mer om Kosteröarna kan du göra det här.

Hållö

Från Smögen/Kungshamn (50 minuter med bil från TanumStrand) går Hållöfärjan och Hållöexpressen till den speciella ön Hållö. Det är en rosaskimrande granitjuvel med Bohusläns äldsta fyr och trevlig vandring på slätslipade klipphällar mellan två jättegrytor. Läs mer om Hållö här. Notera att denna tur behöver förbokas.

 

VANDRA PÅ VÄSTKUSTEN

 

Vid TanumStrand

Det finns flera naturstigar som utgår från hotellet för dig som vill vandra eller ta en promenad. Du kan gå på stigar längs havet, både söder och norrut från hotellet. Kartor finns att låna för dig som vill ta strandpromenaden till Grebbestad eller en tur mot Kämpersvik.

Tjurpannans naturreservat

Sydväst om Havstenssund ligger Tjurpannans naturreservat, ett spännande område som saknar skyddande ytterskärgård och därmed tillhör ett av Bohuskustens mest exponerade fastlandspartier. Här är det lätt att ströva fritt över de kala klippområdena och njuta av utsikten mot havet.

Fjällbacka

Fjällbacka ligger inte långt från TanumStrand och här kan du vandra rundslingan runt Vetteberget (ingår i Kuststigen) och passera den mäktiga Kungsklyftan som blev känd genom filmatiseringen av Ronja Rövardotter. Du kan också göra en mordvandring i Camilla Läckbergs fotspår inne i Fjällbacka.

Tanums världsarv

Vandring i Världsarv är en sex kilometer lång led som tar dig till tre olika platser med spännande hällristningar: Lövåsen med sin shaman, Gerumhällen med slänggungan och Sotetorp med skepp med människor som slår bakåtvolter.