({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Christer Hedberg

Velofondo Vårgårda

Cykelloppet Velofondo är en del av en fartfylld cykelhelg i Vårgårda. Detta motionslopp har plats för alla som tycker om att cykla, oavsett om du är erfaren eller helt ny på sadeln.

Vad är Velofondo?

Velofondo är motionsloppet för alla som gillar att cykla, oavsett tidigare erfarenhet. Här samsas både elit och motionärer. Loppet går längs landsvägar i Västergötlands vackra miljöer. Det är en riktig folkfest när hela Vårgårda fylls av glada cyklister och påhejande supporters. Alla fullföljande får medalj och har chansen att vinna utlottade priser. Och du, missa inte den välförtjänta after cycling-buffén!

Fotograf: Christer Hedberg

När går loppet?

För mer information om datum och anmälan 2022, besök Velofondo.se

Klasser

Välj mellan 56 km och 93 km.

Banan

Båda klasserna går längs landsvägar omkring Vårgårda. Största delen består av mindre asfaltsvägar utan målad mittlinje. Vägarna är härligt slingrande och du kommer nära naturen utan att störas för mycket av trafiken. Ett par stigningar kröner loppet, och även om backarna inte är alltför branta kommer de ändå att kännas av i låren. 93-kilometersbanan tar vägen genom Herrljunga.

Fotograf: Christer Hedberg

Visste du att…?

  • Velofondo arrangeras i samband med att elittävlingen UCI Women´s WorldTour gästar Vårgårda. Som motionär cyklar du delvis på samma sträcka som eliten tar sig an dagen efter.
  • Velfondo avgjordes första gången 2010 och då mätte den längsta banan 140 km. Inför 2016 gjordes bansträckningarna om till dagens (56 km och 93 km).

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!