({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

Bohusläns Museum
Uddevalla

Ett levande kulturcentrum

Bohusläns Museum är ett levande kulturcentrum med ett stort programutbud. Föreläsningar, musikaftnar, temadagar och spännande utställningar ger dig många anledningar till återbesök.

Mycket att se och göra

Ta del av museets olika aktiviteter på den så kallade Hyllan och i Hörsalen. På entréplanet visas tidsbegränsade utställningar. Här finns också Konsthallen där du kan beskåda samtidskonst och en båthall med såväl allmoge- som fritidsbåtar. På övervåningen kan du ta del av konst och utställningar om Bohusläns och Uddevallas natur och historia.

Barn aktiverar sig på Bohusläns Museum

Fotograf: Jonas Ingman

Välsorterad museibutik

I museets butik finner du ett handplockat sortiment av konstverk, svensk design och produkter med anknytning till museets utställningar och Bohuslän. Du hittar även smaker med inspiration från Uddevalla och Bohuslän, bland annat honung, sylt och marmelad. Det finns också ett stort urval av böcker för alla åldrar. Fina praliner, teer och havtornsvatten, speciellt framtagna för butiken, är exempel på goda presenter i sortimentet. 

Stort lekrum och restaurang

För leksugna barn och vuxna finns lekrummet där du tillsammans med barnen bland annat kan köra en ångare "Uddevalla". Se till att alla passagerar är ombord innan ni tutar för avgång, ut mot fjordarnas alla ångbåtsbryggor.

Barn aktiverar sig på Bohusläns Museum

Fotograf: Jonas Ingman

Om benen känns trötta efter en dag på museet kan du slå dig ner på Restaurang Kajkanten. Här serveras kravodlad mat tillagad av råvaror från lokala producenter; traditionell husmanskost, salladsbuffé och hembakt dopp till kaffet. Eller varför inte prova landskapsspecialiteten äggost?

Äventyr för nyfikna!

Expedition Bohuslän låter dig beskåda havets mästerverk, möta vilda djur, se världsunika hällristningar, akvarellkonst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan.

Häng med på ett äventyr i Bohusläns magiska värld!

 

Kontaktinformation

Stiftelsen Bohusläns museum

Museigatan 1

45119 Uddevalla


Telefon: +46 522 65 65 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: bohuslansmuseum.se