({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Upplev Uddevalla!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Uddevalla är en välbevarad hemlighet omgiven av ett unikt landskap av skärgård utanför och fjordarna närmast staden. Fjäll, skogar och kala klippor upplevs på nära avstånd och den inre skärgården med sitt lugna vatten och rika grönska inbjuder till båtturer året om.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik. Vid viken ligger det lilla samhället Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades då det begav sig, var balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till en svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordarnas kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.

  Fotograf: 

BRÖLLOP I BOHUSLÄN

Salt hav och blöta kyssar ombord på en vit skärgårdsbåt. Tänk att känna den salta havsdoften och höra havet klucka mot stäven på Er stora dag.

Barnens Uddevalla

Runt om i Uddevalla finns det massor av spännande aktiviteter och utflyktsmål som passar barn i alla åldrar. Under vår och sommar finns det extra mycket utrymme för lek och bus. Här hittar ni några tips på vad Uddevalla har att erbjuda...

Shoppa loss!

I Uddevalla hittar du allt från charmiga gårdsbutiker och centrumshopping på kullerstensgator till köpcentrumpuls. Shoppa loss i Uddevalla!

Paddla kajak året om

Nordströmmarna är klassiska Bohuslänska farvatten, från Taubes visor.

Vandra

Vandring öppnar nya möjligheter att ta sig fram längs med den vackra skärgården eller i skogen. Här hittar du information om vandringsleder i Uddevalla och Ljungskile. Förbered dig för en alldeles unik vandringstur!

Matstaden Uddevalla

Uddevalla bjuder på matupplevelser av alla de slag - från de regionstypiska, pinfärska fisk- och skalsjursrätterna till mer globalt orienterade matäventyr på någon av stadens alla restauranger. En sak som du verkligen måste ta dig tid till när du besöker vår stad är en regelrätt fika - traditionellt, med kaffe och kanelbulle, eller kanske trendigt och hälsoinspirerat med grönt te och raw-bakelse... - låt dig väl smaka!

 • Festival

Pulserande stad året om!

Uddevalla är den pulserande staden med ett brett utbud av evenemang och kultur året om. Under vår och sommar bjuder Uddevalla in på stadsfestivaler, utomhusteatrar, matmarknader och massa härlig musik. Under höst- och vinterhalvåret är det julmarknader, luciasång, tomtekvällar och en rad stämningsfulla konserter som fyller kalendariet.

Ljungskile - mellan hav och fjäll

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik - Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades då det begav sig, vara balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till en svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile!

Bokenäs - en pärla i Bohusläns mitt

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordarnas kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.

Upplev Uddevalla centrum och Bohusläns Museum tillsammans med Bröderna Norberg

Häng med bröder Norberg när de i den här filmen besöker Uddevalla Centrum och Bohusläns Museum. Emil hjälper Daniel att minnas hans första spelning som var just här! Vill du få fler Uddevallatips från bröderna Norberg, klicka dig vidare nedanför...

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}