({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Jul i Trollhättan Vänersborg

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Välkommen till Trollhättan Vänersborg

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Trollhättan firar 100 år

  Fotograf: 

Lucia i Trollhättan och Vänersborg

Välkommen

Välkommen till Trollhättan och Vänersborg. Närheten till det unika Fall-och slussområdet, Sveriges största sjö Vänern och Ekopark Halle-Hunneberg gör vår destination väl värt ett besök. Kom hit och upptäck vår innovativa karaktär med ett besök på exempelvis Innovatum Science Center, Saab Car Museum, Vänersborgs Museum och Kungajaktmuseet Älgens Berg.

Ekopark Halle- och Hunneberg

På de västgötska platåbergen kan man uppleva vackra vyer och storslagen natur. För att bevara den unika mångfalden är bergen avsatta till ekopark. Internationellt är bergen kända för sina älgar och kungajakter.

Fall- och Slussområdet

I Trollhättan finner du de mäktiga Trollhättefallen som släpper 300 000 liter vatten per sekund. Besök också slussområdet för att se båttrafiken ta sig mellan Göteborg och Vänern. I närheten finner du också det populära Innovatumområdet med flera intressanta besöksmål för alla åldrar.

Vänersborg och Vänern

Vänern är den största insjön i Sverige och vid dess sydvästra spets ligger Vänersborg. Här kan du ta en kajaktur, bada eller fiska ute på vattnet och på land finns intressanta museer, golfbanor, vackra vandrings- och cykelleder och mycket mer.

Boka Trollhättan Vänersborg

Behöver du hjälp att boka boende inför ditt besök så hjälper vi gärna till, vi har även flera paketerbjudanden att erbjuda dig som är nyfiken på mer än bara boende. Vi erbjuder även cykeluthyrning, försäljning av kartor, fiskekort och mycket mer.

Fyrnationsturnering för A-landslag

Gripen Trollhättan står som arrangör för fyrnationersturnering för Sverige, Ryssland, Finland och Norge. Turneringen pågår 9-11 december och avgörs i sin helhet i Slättbergshallen. Det blir en bandyfest där de absolut bästa bandyspelarna i världen kommer till Trollhättan. Passa också på att köpa entré armband för Bandy VM i januari, en riktigt fin julklapp.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}