({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Besök Trollhättan Vänersborg

    Fotograf: 

Trollhättan Vänersborg

Välkommen till Trollhättan och Vänersborg. Närheten till det unika Fall-och slussområdet, Sveriges största sjö Vänern och Ekopark Halle-Hunneberg gör vår destination väl värt ett besök. Kom hit och upptäck vår innovativa karaktär med ett besök på exempelvis Innovatum Science Center, Saab Car Museum, Vänersborgs Museum och Kungajaktmuseet Älgens Berg. Passa också på att besöka en av våra temalekplatser som Macken eller Skrotnisse.

Vänersborg och Vänern

Vänern är den största insjön i Sverige och vid dess sydvästra spets ligger Vänersborg. Här kan du ta en kajaktur, bada eller fiska ute på vattnet och på land finns intressanta museer, golfbanor, vackra vandrings- och cykelleder och mycket mer.

Fall- och Slussområdet

Besök de mäktiga Trollhättefallen som släpper 300 000 liter vatten per sekund. Se slussområdet när båttrafiken ta sig mellan Göteborg och Vänern. I närheten finner du också det populära Innovatumområdet med flera intressanta besöksmål.

Ekopark Halle- och Hunneberg

På de västgötska platåbergen kan man uppleva vackra vyer och storslagen natur. För att bevara den unika mångfalden är bergen avsatta till ekopark. Internationellt är bergen kända för sina älgar och kungajakter.

Boka Trollhättan Vänersborg

Behöver du hjälp att boka boende inför ditt besök så hjälper vi gärna till, vi har även flera paketerbjudanden att erbjuda dig som är nyfiken på mer än bara boende. Vi erbjuder även cykeluthyrning, försäljning av kartor, fiskekort och mycket mer.

Trollhättan - feat Jessica Andersson

UPPLEV KÄNSLAN AV TROLLHÄTTAN - featuring Jessica Andersson

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}