({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Badplats Melleruds kommun

Fotograf: Martin Gustavsson

Badplatser i Melleruds kommun

För alla som gillar bad - ta ett dopp vid någon av Melleruds fyra kommunala badplatser eller välj en stilla simtur i någon av alla våra sjöar.

En karta över badplatserna hittar du här

Vita Sannar, vid Vänern

Med anslutning till camping med tennisbana, minigolf, fotbollsplan och stor lekpark finns badplatsen Vita Sannar. Familjevänlig långgrund sandstrand vid Vänern försedd med brygga ut till stenklippor. Vita Sannar är en lång sandstrand försedd med bänkar, omklädningsrum och toaletter.  

Stranden är tillgänglighetsanpassad och en badrullstol kan lånas vid behov. Badrullstolen kan, mot uppvisad legitimation, lånas i campingens reception.

Det är skyltat för bil, cykel och gångtrafik hela vägen ner till stranden. I anslutning till stranden finns både en stor parkering tillhörande campingen, med parkering för alla typer av fordon, även ställ för cykel. Längs vägen närmast badstranden finns även mindre parkeringsplatser som gör det lättare att ta sig ner till stranden. Vid den södra delen av Vita Sannars strand finns en särskild plats där även hundar får bada och svalka sig.

 

Näs Sannar, vid Vänern

Denna långa sandstrand är belägen söder om Mellerud och har en långgrund sandbotten ut i vackra Vänern. Stor familjevänlig strand. Näs badplats ligger i anslutning till ett stugområde. Stranden är försedd med ett flertal bänkar, gräsparkering och torrdass. Hundar är välkomna men får endast vistas på utmarkerad plats på stranden. 

För att hitta hit följer man skyltning mot Hjortens udde, tills man når skylten om Näs badplats.

 

Sundserud, vid Åklång i närheten av Håverud

Vid Sundserud i Åsensbruk finner vi en av kommunens idylliska badplatser. Det är sjön Åklång man badar i om man besöker badplatsen, en av de sjöar som ingår i Dalslands kanal. Omringad av grann skog är denna badplats med sluttande gräsplan med utrymme för många badgäster. Två bryggor försedda med stegar och även möjlighet till att kliva i ifrån stranden. Här finns också en badflotte som man kan dyka från. Bryggorna passar för kanotister och kajakpaddlare då de är nära vattenytan. Sandig grusbotten. Badplatsen är försedd med två ombytesrum. Anslutning till tennisbana och skjutbana, samt en stor parkering för bilburna badgäster. Badplatsen är försedd med torrdass. Hundar är välkomna men får endast vistas på utmarkerad plats på stranden. 

Man hittar hit genom att följa stora vägen genom Åsensbruk, antingen från Håverud i norr eller centrala Mellerud och Åsensbruk i söder tills man ser skyltningen till badplatsen.

 

Strömmersvik, vid Örsjön, inte långt från Dals Rostock

Belägen vid den mindre sjön Örsjön är den kommunala badplatsen Strömmersvik. Badplatsen är sedan en tid tillbaka tillgänglighetsanpassad med en asfalterad väg ner till både ett stort omklädningsrum och en ramp ner i vattnet. Gräs och sandstrand att sitta på. Lång träbrygga men på grund av grund botten finns tyvärr inga möjligheter till att dyka eller hoppa ifrån bryggan. Badplatsen är försedd med torrdass. Hundar är välkomna men får endast vistas på utmarkerad plats på stranden. 

Man når badplatsen genom att svänga av mot Åsmule söder om centrala Dals Rostock och följer vägen till dess att skyltning finns mot Strömmersvik. Stor parkering för bilburna badgäster. Det går att ta sig hit med cykel eller till fots, men finns ingen anpassad väg.

 

Vattenkvalitet och temperatur

Varje sommar testar kommunen vattenkvaliteten vid badplatserna. I samband med det mäts också badtemperaturen. Resultaten över kvalité och badtemperaturmätningarna hittar du på Badplatsen.