({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Välkommen till Åmål

  En pärla vid Vänerns strand med central gästhamn, härlig shopping och mysiga caféer. Omgiven av glittrande sjöar och otämjd vildmark.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Not Quite

  Kulturcentrum på Fengersfors Bruk

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Åmåls Blues Fest

  Åmåls Blues Fest är vårt absolut största evenemang som arrangeras i början av juli varje år.

  Fotograf: 

Upplev julen i Åmål

Åmål bjuder på julmarknader, god mat, musik, konserter och gnistrande ljus.

Not Quite i Fengersfors

Vad gör du med en gammal fallfärdig pappersfabrik som stängdes 1978? Du skapar ett kulturellt centrum naturligtvis! Du ger det ett udda namn och förvandlar det till den tredje mest besökta destinationen i Dalsland. Det är vad Not Quite gjorde. Här har konstnärer och hantverkare sina arbetsplatser. Här finns konsthallar, galleri, butik, café och bistro. Här arrangeras konstutställningar, konserter, guidningar, kurser och workshops.

Åmål City

Upplev Åmåls stad där Vänern möter land. Shoppa, ät god mat, känn historiens vingslag i Gamla Staden. Åmål är småstaden när den är som bäst. Små mysiga butiker, personliga restauranger och vackra miljöer. På sommaren sprudlar det av aktivitet och evenemangen avlöser varandra.

Outdoor

Åmåls vackra natur bjuder in till vandring, fiske, paddling och cykling. Våra vandringsleder är väl markerade och du kan välja att bestiga berg, vandra vid Vänerns skärgård eller bland frodiga ängar. Vi har flera fiskevatten, både med insjöfisk och ädelfisk. För dig som vill ha mer fart finns det stigar för MTB.

Evenemangsstaden Åmål

Under årets varma månader förvandlas Åmål till en riktig evenemangsstad. Åmåls Blues Fest är Sveriges främsta Bluesfestival och arrangeras varje år i Åmål med tusentals besökare. Bland våra största evenemang hittar du också Bokdagar i Dalsland, matfestivalen GLUPSK på Dalsland och Åmåls Hamnkalas. Åmåls har också en av Sveriges största påskparader.

Åmålstravet - The right way

Många travvänner känner till vår travbana i Åmål, Mörtebols Travbana. Här genomförs tävlingsdagar under vår, sommar och höst. Åmålstravet är en av landets fem 800-metersbanor.

Forsbacka Golfklubb

Forsbacka GK består av en 18-håls skogs- och parkbana, vackert belägen runt Forsbackasjön. Här finns många vackra och gamla gårdsbyggnader varav en har förvandlats till hotell.

Åmål vid Vänern

Åmål har alltid haft en nära relation med Vänern. Under många hundra år var Åmål en viktig handel – och sjöfartstad. Idag är det mest fritidsbåtarna som söker sig till Åmål för att uppleva den vackra skärgården, besöka Åmål och vår centrala gästhamn. Hit söker sig också fiskeentusiasterna för att ägna sig åt laxtrolling och annat fiske.

Åmåls Turistbyrå

Om du har några frågor om Åmål eller behöver mer information är du alltid välkommen att kontakta Åmåls Turistbyrå. Vi finns i Åmåls Gästhamn och har öppet året om.

www.dalsland.com

Läs mer om vad Dalsland har att erbjuda. På www.dalsland.com hittar du allt du behöver när du besöker vackra Dalsland.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}