({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Upptäck !!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Blommor vid vägkant

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Vackra vägar

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upptäck bygdens vandringsleder..

  Fluxfallet

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Nossan

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fåglavik

  Fåglavik - Liten plats med stor historia!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Shopping

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Sämsjön

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Haraberget

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Njut av stillhet...

  Fotograf: 

Evenemang

Evenemang i Herrljungabygden

Vad vill du hitta på.......??? I Herrljunga händer det alltid något intressant. Nu har Herrljunga Folkpark´s populära mogendanserna på söndagar dragit igång för hösten. På Herrljunga Kulturhus bjuds det på utställningar och det ordnas med föreläsningar runt om i kommunen och andra roliga aktiviteter. Kika in på evenemangssidan för mer tips och upplevelser. Om ni som är arrangör i Herrljunga vill lägga in ett evenemang kontakta Herrljunga kommun.

Höstlov v44 i Herrljungabygden

Höstlov v44 i Herrljungabygden! Klicka på bilden så hittar du aktiviteter och evenemang för barn och ungdomar under Höstlovet i Herrljungabygden. Bowling, LAN på Freetime utflykter mm. Vad vill du hitta på? Här får du tipsen.

Kyrkor och andra historiska platser

Kanske du vill finna lugn i en stressig vardag eller tända ett ljus för någon eller något, eller kanske är du intresserad av kulturhistoria. Runt om i bygden finns det Kyrkor och kyrklämningar samt historiska begravningsfält och hällkistor samt ett Tingshus i Ljung. Dessa platser bär på ett rikt kulturarv och spännande historia, känn historiens vingslag....

Taste the countryside - Affärsgatan mitt i Grönskan

Mitt i grönskan ligger affärsgatan - Taste the countryside. Bruset du hör är från naturens alla ljud, sjöarnas vågskvalp & personliga möten. I varje gränd av denna grönskande härliga landsbygd finns en eller flera butiker. Flertalet verksamheter öppet året om. Välkommen!

Välkommen att besöka våra hembygdsgårdar

Välkommen att besöka ett rikt kulturarv i form av hembygdsgårdar runt om i Herrljungabygden. Små fina stugor i fina miljöer som berättar vår kulturhistoria.

Elisabeth Hesselblad

Helgonförklarade Elisabeth Hesselblad föddes 1870 i Fåglavik. Besök gärna Elisabeth Hesselblads födelsehus samt minnesstenen som står vid Fåglaviks kapell.

 • Midsommar

 • Mat

Jul i Herrljungbygden

Välkommen till Herrljungabygden i vinterskrud! Handla julens klappar, gå på mysiga julmarknader och njut av julbord med lokala delikatesser. I Herrljungabygden händer det alltid något spännande runt årets högtider såsom Jul, Nyår, Påsk och Midsommar. Årets olika årstider uppmärksammas och det arrangeras Jul- vår och höstmarknader runt omkring i Herrljungabygden.

Upplev hösten i Herrljungabygden

Besök naturen, se naturens skiftningar, vad är väl härligare än en fin höstdag ge sig ut i naturen, ta med sig fika ut och sitta ned i en glänta och njuta av solen. Eller varför inte ge sig ut på en härlig fisketur på någon av våra sjöar och prova fiskelyckan. Koka kaffe över öppen eld och kanske grilla sin fisk.. mm

Matupplevelser

I Herrljunga kan du fiska upp din egna fisk i någon av våra fina fiskesjöar eller åar, Från våra lantbruk och gårdsbutiker hittar du fina matvaror. Fina bär och svampmarker i våra skogar. Det finns flertalet restauranger att besöka runt om i Herrljunga bygden. Ta dig tid för smakupplevelser....

Naturupplevelser och sevärdheter

I Herrljungabygden finns det möjligheter till många varierande och spännande naturupplevelser. Vandra längs med gamla stigar, cykla på små slingriga grusvägar, paddla i Nossan eller ta en båt ut på en av våra små fina sjöar och upptäcka vår varierade natur av skogar berg och sjöar, där målet är upplevelsen....

Upplev Herrljunga på Facebook

Följ oss!

Här hittar du boende i Herrljungabygden

I Herrljungabygden finns det chans till många fina olika boenden, Här finns allt från hotell, vandrarhem till stuga i tätort,vid en sjö eller i skogen. Herrljungabygden har mycket att erbjuda så förläng gärna din vistelse här så att du hinner med att uppleva hela bygden och våra närområden.

Fåglavik

Den 5 juni 2016 Helgonförklarades Elisabeth Hesselblad av påven i Rom.

Elisabeth föddes i Fåglavik och där finns hennes födelsehus att beskåda. En minnessten är rest till hennes ära vid Fåglaviks kapell. Här finns också historia får Fåglaviks glasbruk samt så finns här en fin vandringsled med stora flyttblock från senaste istiden. Välkommen till Fåglavik

Kika i vår turistbroschyr!!

Ta dig tid att uppleva.... Du kan börja med att ta dig en titt i vår fina turistbroschyr för Herrljungabygden Uppdateringar av broschyren pågår.

 • Fika i Herrljungabygden

Fika, Fika, Fika

Fika är något som vi alla tycker om att göra, det gör oss glada, det är trevligt och ger möjlighet till en stunds ro. I Herrljungabygden finns det många tillfällen att slå sig ner för en fika, fika kan man göra hemma, i parken, i en glänta i skogen, på badstranden eller på någon av de caféer och fik som finns runt om i bygden. Det finns alltid tid för en fikastund.

Natur och kultur

Kultur och Natur finns runt omkring i vår fina kommun. Skogsbo Hällkista är en av sevärdheterna Vid Norra Säm finns en av landets märkligaste hällkistor, Skogsbo hällkista. Den är 4000 år gammal och består av två täckta kammare, åtskilda av en stenhäll med ett stort hål. Väl värt ett besök, man kan nämligen även gå ner i den men glöm inte ficklampa...

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}